• Sedek

    Varför är alla så sockernojjiga?

    Sedek skrev 2009-12-30 00:30:03 följande:
    Socker är djävulen i pulverform.
  • Sedek

    Våra kroppar är inte gjorda att hantera socker.

    Vi är anpassade att äta fett och protein och grönsaker, absolut inte raffinerade kolhydrater. Det går ju bra, men det skulle gå bättre utan.

    Ni som testat eller vet om någon som ätit stenålderskost, LCHF eller vad ni nu kallar det. Fråga hur de mår...! Man vill inte gå tillbaka att stoppa i sig socker igen, jag lovar!

    Men hela vårt sammhälles matkultur är uppbyggt kring raffinerade kolhydrater så det är lite svårt och udda att äta "rätt". Men vem vet, om alla skulle lägga om sin kost så kanske både canser och hjärt och kärlsjukdommar försvinner, sådana sjukdommar som inte fanns innan vi började äta socker... Tänk på den.

  • Sedek
    Stinky skrev 2010-01-01 13:21:18 följande:
    Cancer, hjärt- och kärlsjukdomar har existerat så länge människan funnits, mig veterligen. När arkeologer och forskare tagit prover på 1000-åriga lik, har de hittat sjukdomar och krämpor som existerar än idag. Att säga att sockret är roten till allt ont, anser jag därför vara naivt. En balanserad kost där inget fattas kombinerad med motion är vägen till ett bra leverne, men ingen garanti att man håller sig frisk hela livet.
    Är du säker på att människan hade cancer för 1000 år sedan? Eller hjärt o kärl sjukdommar?

    Hjärt o kärl förekom säkert men i extremt mycket mindre omfattning än idag.

    Det är minst lika naivt att ignorera socker som ett ohälsosamt näringsämne.
  • Sedek

    Vi dör inte av socker, allt beror på hur vi och när vi äter det.

    Jag som tränar mycket häller i mig ca 70 g rena kolhydrater (maltos) innan och 50-70 g direkt efter. Skulle jag göra det på kvällen eller på morgonen eller utan att träna så skulle jag fullkomligt rulla fram och ha igenkloggade kärl vid det här laget. Inget för nybörjare.

    Generellt är socker inget vi behöver, det går att träna på fett o protein också, dock inte optimalt i muskelökningssyfte.

    Jag har inga studier att referera till angående sjukdomshistoria och socker, det finns garanterat. Har läst det om det i många olika böcker om kost o näring, ofta framställs det som att socker ÄR "EN" av rötterna till mycket ont. Eftersom hjärt o kärlsjukdommar är den vanligaste orsaken till för tidig död hos män, och att socker ofta är boven, så är det tillräckligt för mig för att hålla mig borta från onödigt intag i tid och otid.

  • Sedek
    Stinky skrev 2010-01-01 21:27:58 följande:
    Som jag skrev tidigare så tror jag att balanserad kost och motion är det allra bästa, så jag säger inte emot dig.

    Äsch, jag som ville argumentera mera{#lang_emotions_djavulsk}
  • Sedek
    tebax skrev 2010-01-02 09:09:20 följande:
    men våra kroppar är gjorda för att ta emot alkohol och tobak då? Sånt håller du väl inte heller på med isåfall ?
    Oh nej, vad får dig att tro det...
    Du frågar fel person om alkohol och tobak, jag dricker väldigt lite och röker inte. Alkohol är djävulen i flytande form, varken tobak eller alkohol skulle bli lagligt om det hade uppfunnits idag. Raffinerat socker borde också förbjudas{#lang_emotions_dreamer}

    Men jag äter socker, men ser det inte som en del i min kost. Vid vissa tillfällen så kan det självklart slinka ner några godisar och ett glas Cola. Nu tränar jag välidigt mycket så min kropp kan ta hand om sockret bättre än genomsnittssvensson.
Svar på tråden Varför är alla så sockernojjiga?