• Mimmi 71

    Sytråden - maskinbroderi

    Sytråden - maskinbroderi är en avknoppning från ordinarie Sytråden. Här samlar vi alla diskussioner som gäller maskinbroderi för att inte tråka ut de övriga i Sytråden.

    Här samlas vi sömnadsintresserade med maskinbroderitankar, nybörjare eller erfarna. Alla är välkomna med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    Kika gärna in på vår systertråd också:

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-02 06:13
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m49204507.html
  • Svar på tråden Sytråden - maskinbroderi
  • Mimmi 71
    78Misan skrev 2010-02-12 13:28:34 följande:
    typ såhär eller hur menar du?
    Japp!

    Hinner inte fota mitt broderi, åker ned till pappa i helgen men jag återkommer ev på söndag. Kanske kan jag få lite tips på knep jag kan ta till för att få iordning på det

    Det befintliga broderiet är sytt direkt i skarpt läge på röda moln och det är väl såpass så lillemannen kan använda tröjan till vardags, men det vore ju roligt att få till en som man är nöjd med också

    Nu är det dags att avsluta (sitter på jobbet {#lang_emotions_embarassed} ), iväg och handla för att sedan fara ned till pappa (20 mil). Lillemannen har feber, men vi hoppas att han inte skall ta skada av en bilresa.

    Trevlig helg, tjejer!
  • 78Misan
    Mimmi 71 skrev 2010-02-12 13:44:28 följande:
    Japp! Hinner inte fota mitt broderi, åker ned till pappa i helgen men jag återkommer ev på söndag. Kanske kan jag få lite tips på knep jag kan ta till för att få iordning på det Det befintliga broderiet är sytt direkt i skarpt läge på röda moln och det är väl såpass så lillemannen kan använda tröjan till vardags, men det vore ju roligt att få till en som man är nöjd med också Nu är det dags att avsluta (sitter på jobbet  ), iväg och handla för att sedan fara ned till pappa (20 mil). Lillemannen har feber, men vi hoppas att han inte skall ta skada av en bilresa.Trevlig helg, tjejer!
    Ha en trevlig helg mimmi o kör försiktigt.
    Längtar efter sommar
  • ÄngelBängel

    Jag tror att ett applikationsbroderi skulle bli jättebra, om du hittar ett fint lite blankt tyg i rätt färg. Det är ju lite lättare att hitta tråd i rätt färg

    Om problemet är att trikån rör sig kanske du kan börja broderiet med en löpsöm i konturerna så att tyget sitter fast mot underlägget och spänna underlägget ordentligt. Sedan broderar du satinytorna över hela ytan, men vill du att ytorna ska gå helt mot varandra så måste du nog har jättetunna streck i orginalteckningen.

    Trevlig helg och kör försiktigt.


    mät ditt värde utifrån vem du är, inte vad du gör.
  • 78Misan
    Mimmi 71 skrev 2010-02-14 07:57:06 följande:
    Underbar jacka!
    Ullerull skrev 2010-02-12 17:40:42 följande:
    Läckert!
    tack tack
    Längtar efter sommar
  • Mimmi 71

    Jag vill sy, sy, sy! Har några vanliga ballonger (inte min luftballong) som skall pryda en molntröja. Men ikväll blir det ihopplock av en ny TV-bänk så jag tror sömnaden tyvärr får vänta till helgen

    Sedan skall jag ge mig på att stygnsätta en ny luftballong har jag tänkt. Jag testar nog både applikationbroderiet samt att jag justerar broderiet så det ena färgfältet på ballongen broderas ovanpå det andra, mao måste jag rita en helfylld ballong som automatsugnmsättes och sedan kombinerar jag denna med de enstaka färgfälten i den andra färgen (understygnen på dessa fält skall jag nog också radera så det inte blir för tjockt). Det är ju inte så jobbigt arbete för jag behöver ju endast radera exv det limefärgade och sedan rita en ny ballong som blir just limefärgad. Resten har jag ju redan klart.

    Man måste fundera ett tag så kommer man på lite lösningar (fast det kanske blir pannkaka det också

Svar på tråden Sytråden - maskinbroderi