• Svar på tråden BF Mars2010 i Uppsala del 3
  • Pärtan76

    Grattis Indra till "lilla" Rickard! (4690g och 57cm lång) 


    "mår bra efter en snabb förlossning". Hon får berätta mer när hon är hemma igen.
  • himla

    ååå Grattis Indra.... Sicken matchvikt du fick till då ... väntar på bilder och uppdatering ...

    då ska jag säga till svärmor nu att hon kan hålla koll på webbisarna

    Nu moo är det väl dags att du får ut bebis du med... så vi alla kan träffas ... Nu kan ju jennsans och jag va med och fika vart som helst också


    ♥Pontus 040812 v.35+4♥Sanna 061002 v.40+2♥Tim 100301 v.37+4♥
  • jennsans
    himla skrev 2010-03-18 12:56:27 följande:
    ååå Grattis Indra.... Sicken matchvikt du fick till då ... väntar på bilder och uppdatering ... då ska jag säga till svärmor nu att hon kan hålla koll på webbisarna Nu moo är det väl dags att du får ut bebis du med... så vi alla kan träffas ... Nu kan ju jennsans och jag va med och fika vart som helst också
    precis :)

    grattis Indra!
  • Adnil76

    Hej! Jag är lite soppig i roten av sömnbrist och lyckorus och har inte riktigt koll på vilka som fött och inte (sorry) men tack för alla gratulationer och grattis tillbaks till er som också fått era bebbar. Ni som fortfarande väntar... hang in there. Jag vet hur ni har det. Kram kram

  • Indra78
    Nu finns han på webbisar!
    Allt har gått bra, en mycket lättare förlossning än min förra som jag kan berätta om senare.
    Vi fick stanna ett dygn eftersom Rickard är tung för tiden som de säger på "fackspråk". Men han började äta fint och vi slapp tillägsmata honom och fick komma hem idag. Lättare kaos uppstod eftersom Saga varit ganska spänd så det slog över lite för henne... Så båda mina barn skrek rätt friskt en stund och mina föräldrar sprang runt som yra höns. Nu har lillebror sovit hos Saga i ca 1 h och lugnet verkar lägga sig. Hon vänjer sig så klart men snacka om stresspåslag det blev!
  • Indra78

    Tack för gratulationerna!
    Jag undrar om fru S B var inne samtidigt som oss?
    En familj på vår gata fick en flicka samma dag som oss, deras dotter kom 05.50 och Rickard anlände 09.22. Ganska coolt!

  • Pärtan76

    Indra: Välkommen hem igen. Tänk vad det ska vara svårt för det små att förstå detta med syskon. Det är nog svårt för oss att fatta att det kommer ett nytt liv helt plötsligt. Kul  med kompisar på gatan sedan.

  • himla
    indra ... vart in å kollat in gobiten på  webbisarna... jättegrattis igen, han klär sig i sin vikt !

    och kul med grannarna ...
    ♥Pontus 040812 v.35+4♥Sanna 061002 v.40+2♥Tim 100301 v.37+4♥
  • Indra78

    himla: Tack för komplimangen! Barnläkaren sa också att han tyckte att gossen var proportionelig med tanke på vikten!
    Hur har det gått med din amning/dina bröst?

    pärtan mfl som har treåringar hemma: Skriv och berätta hur det varit för er med syskonen! Nu sitter Saga och skriker "Jag behöver honom!" medans jag ammar...

  • Pärtan76

    Indra: Här går det fortsatt väldigt bra. Igår kväll när hon var trött sa hon dock att lillasyster var dum. Så det är ganska lindrigt här än så länge. Visst kräver hon en del uppmärksamhet men inte mer än vanlig trots tror jag.

  • himla
    Indra78 skrev 2010-03-20 08:20:54 följande:
    himla: Tack för komplimangen! Barnläkaren sa också att han tyckte att gossen var proportionelig med tanke på vikten! Hur har det gått med din amning/dina bröst?pärtan mfl som har treåringar hemma: Skriv och berätta hur det varit för er med syskonen! Nu sitter Saga och skriker "Jag behöver honom!" medans jag ammar...
    ja, det var ju en del på webbisarna som var av den större viktklassen i din "lille" grabb såg inte alls ut att höra till den ... men det har väl å göra med hans längd också lite kanske sötnos var han ivartfall

    ja, ang amningen så är ingen amning alls nu ... Tim blir bara arg och frustrerad när jag lägger dit han ... blir bara jobbigt å det går ju så bra nu med flaska så nä skiter helt i det ... de får droppa när de vill å sen hoppas jag att de sinar helt snart !!!

    min 3½ åring är väldigt kär i lillebror ... men mera när storebror vill göra något med honom som avundssjukan sätter in ... så tycker att det funkar väldigt bra här hemma... Men nu är vi alla hemma här ...så får väl se hur det blir nästa vecka när maken börjar jobba igen... och mina armar inte kommer att räcka till på samma sätt som de gör nu !!

    From 1/4 kommer barnen gå på dagis mån, ons, tors 9-14 om någon då vill fika är jag upplagd till tusen nu ...

    ... sen en annan sak... såg att det fanns en tråd för Feb/mars uppsala ... ska vi stänga denna tråden helt och gå över allihopa i den !?!?!

    så kanske det är lättare att få till fika träffar om vi är några fler !?!?!
    ♥Pontus 040812 v.35+4♥Sanna 061002 v.40+2♥Tim 100301 v.37+4♥
  • Indra78

    Jag fick några timmars frist idag, maken tog med Saga på hennes dans och sedan ska de äta lunch hos hans föräldrar så Rickard och jag får vila lite. BB på väg ska komma också.

    Så jag tänkte att jag hinner skriva lite om min fölossning (om någon vill veta...). Natten mot torsdagen vaknade jag till några gånger för att jag hade ont men jag slumrade till igen fram till kl 02.30. Då väckte jag maken och sa att jag tänkte ringa hit mina föräldrar. De kom hit och vi åkte till deras lägenhet i stan. Kl 04 ringde jag förlossningen "bara för att", hade öppningsvärkar var tredje min men de kändes inte så långa. Blev erbjuden en undersökning men tackade nej av rädsla för att bli hemskickad, inte kul att åka bil i onödan. Låg och jobbade med mig själv till kl 06 då maken var riktigt stressad och fick iväg oss till fölossningen. Jag trodde fortfarande att de skulle skicka hem oss. Undersökniingen visade att värkarna var längre än jag uppfattade dem och att jag var öppen 8 cm. Vi fick ett rum, jag kopplade på TENS och vankade med gåstol och bad maken ringa hem för att berätta att det var på G. Han hann bara säga "Hej vi är på förlossningen, oj nu gick vattnet, hej då!" Efter det tog jag några hemska värkar både kvar i gåstolen och liggandes i sängen och sedan fick jag äntligen krysta 4-5 ggr innan gossen gjorde entré! Jag tjöt direkt till maken "Vad är det, vad är det?" och vi blev helt förvirrade båda två när han såg att det var en pojke! Vi var ju SÅ inställda på en flicka! Men minst lika glada ändå! Sedan följde ett långtråkigt dygn på BB för att se att parveln åt som han skulle. Och snart kommer som sagt BB på väg för PKU-prov och lite viktkoll. Fast hon skulle inte väga sa hon, bara klämma och känna? Flower power?
    Iaf betydligt snabbare och enklare förlossning än sist då vi var inne i 9 h. Denna gång var vi där i 3 h.

  • Tvillingmamma2007

    Supergrattis Indra! Min lille var ju också tung för tiden som sagt och dessutom så hade han bajsat i vattnet. Amningen funkade inte så bra heller och dessutom så hamnade jag ju på OP så vi var kvar två dygn på BB.

    Kämpar och kämpar på med amningen. Stora, hårda, ömma bröst och såriga bröstvårtor. Ena bröstet är rätt rött och ilsket nu och har haft 40 graders feber tors kväll tills i morse. Ammar på som en tok, dricker, vilar och knaprar ipren och hoppas att det ger sig snart! Att det inte bara kan funka! Kämpade i en månad med twinsen men gav upp efter en rätt ilsken infektion som krävde 5 dagar med iv-antibiotika på ackis.

  • Tvillingmamma2007

    Himla:
    JA jag tycker det vore bra att slå ihop trådarna då vi ändå är rätt så många som kör dubbelt, lättare att hålla koll då!

  • Pärtan76

    Tvillingmamma: Usch vad jobbigt att ha så med amningen. Jag kanske inte ska klaga att lilla damen strular på kvällarna.

  • Indra78

    Ska vi andra invadera deras tråd då? Länka gärna ni som har koll!

    Tvillingmamma: Här har en rabiat kvinna från bb på väg varit och tryckt till mina bröst idag, det var ju inget vidare men du kanske kan träffa någon trevligare på amningsmottagningen? (Som inte stinker cigarettrök.)

  • Adnil76

    Här är en till som har lite strul med amningen. Det är ett sånt projekt hela tiden. Ont och lite sårigt plus att lillen vill äta nästan hela tiden. Har amningsnappar och boostar honom ibland med ersättning när jag inte pallar längre. Vore så skönt om det bara kunde funka...

    Angående tråden så är det väl en bra idé att samla oss Uppsalamorsor i en och samma tråd. Så himla många är vi ju inte... MEn som sagt länka gärna så att vi hamnar i rätt tråd.

  • jennsans

    helt ok att invadera för mig...
    men himla kanske kan länka så det blir samma även om jag tror jag vet vilken tråd det är...

Svar på tråden BF Mars2010 i Uppsala del 3