Inlägg från: Moonlight Gbg |Visa alla inlägg
  • Moonlight Gbg

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    Cupcaken: vi har varit föskonade från försäkringsförsäljare än så länge. Fick bara ett brev från TryggHansa ang barnförsäkringen.

    Imorgon är det BF. Känns jättekonstigt faktiskt. Här har man gått i så många månader och räknat ner och väntat och nu är man här å så vet man inte om det blir ytterligare 3 veckors väntan eller om man blir mamma idage eller imorgon.
    Blir det inte innan 11.30 imorgon så har vi ju tillväxt-UL då. Inget tyder på det dock...


    Sköna Emma: Glad att läsa att du känner dig så positiv nu. Jag håller tummar och tår för att du får en fantastisk upplevelse (det gör jag för er andra också såklart).

  • Moonlight Gbg

    Så var det BF-dagen.

    Idag har vi varit på Tillväxt-UL och dessvärre var Lillskrutt just en Lillskrutt. Beräknad vikt var bara 2,7 kg (-23%) men det var tydligen väldigt svårt att mäta. Vi har iaf döpt om Lillskrutt till Miniskrutt. Efter vi fick resultatet så mätte hon flödet i navelsträngen och det var bra så det blir ingen ytterligare utredning. Bara att vänta på nu...

  • Moonlight Gbg

    Hej tjejer!


    Tack för alla gratulaioner!!! och Stort Grattis till er nyblivna mammor. 
    Förlåt att jag varit borta ett tag. Allt har bara gått i ett sen lille Oscar tittade ut och energin tröt när jag fick 40 graders feber och fick tillbringa ytterligare 4 dygn på Östra pga en kraftig infektion (antagligen i livmodern). Tredje dagen blev jag sövd och skrapad och sen dess har allt blivit mkt bättre (ni kanske redan läst det på bloggen ). Dock har det inte hunnit bli några direkta rutiner här hemma. Snurrar mest runt tycker jag. Oscar är dock världens snällaste trots att han är lite dålig i magen pga den antibiotika som jag måste äta.
    Nu måste jag tömma tvättmaskinen, får passa på när lillen sover. Undrar när jag ska kunna ta en dusch?? Antar att ni känner igen er
    Kram på er!
  • Moonlight Gbg

    Vi har också varit på BVC idag och Lillskrutt har gått upp nästan 500 g sen födseln. 

  • Moonlight Gbg

    Tesan: Å vad jag önskar att jag hade något tips att ge. Det låter verkligen jobbigt för dig. 


    Vår lillkille har ändrat sitt nattmönster de senaste nätterna. Första veckan somnade han kring midnatt och vaknade vid 5-tiden. Nu försöker vi lägga oss tidigare men istället vaknar han då mkt oftare och efter amningen har han blivit klarvaken. Bättre när han han åt vid 5 och sedan somnade 4 timmar till...
    Trots att han har ett par längre sovperioder under dagen har jag ännu inte lyckats att ta en dusch innan min man kommer hem... 
    nu är det dags för blöjbyte.
  • Moonlight Gbg

    Virre: Hoppas allt går bra med din syster!!!

    Stort Grattis Kaktusblomman.

    Har Sköna Emma också fått??? Stort Grattis!!!

    Hundägare: Vad bra att du ska lämna mjölk!

    En fråga: om man samlar upp "restmjölk" för att lägga i frysen, hur länge kan man ha den där då?

    Tycker så synd om din lilla tjej Tesan. Det skär ju i hjärtat när de små liven är så ledsna. Hoppas verkligen ni hittar en bra lösning för henne snart. Kram!

  • Moonlight Gbg

    Virre: hoppas lillan blir frisk snabbt. Glad att läsa att hon är på bättringsvägen. Kram till er!


    am76: Vi har monterat bort ena sidan på spjälsängen och den står kloss vår säng. Hur sömnen  blir varierar från natt till natt. Inga rutiner där än.
    Min man var bara hemma 1 vecka på heltid och sen jobbade han halvdagar 2:a veckan och har sen dess jobbat heltid.
    Jag tycker att jag mår väldigt bra. ibland lite trött såklart men annars som vanligt.
  • Moonlight Gbg

    Vad har ni för Baby-sittters? De som går att ha i liggläge verkar ju bra.


    Inatt har jag fått feber och mått så illa och imorse kom kräkningen. usch!!! mår dock lite bättre nu men har försökt att inte gosa för mkt med prinsen idag. Det har nog varit ännu värre.
    Vi gav napp för några dagar sen och nu har han den i perioder. Lite kul, jag köpte 2 olika sorter på Ullared just för att de tydligen föredrar olika modeller ibland och självklart är det de 2 rosa napparna som han gillar Får ta och införskaffa blåa snart. Vill ju inte vara taskig och fotografera honom en massa med en rosa napp i munnen
  • Moonlight Gbg

    Fy vad jag lider med er Tesan! Stackars lilla tjej! Det finns ju inget så hjärtskärande som när ens älskling bara gråter och gråter. Vi har haft två ganska tuffa dagar (men säkert lugnare än dina vad jag läser) och tack och lov är han lugn idag och sover mest.


    Jag håller tummar och tår för att ni kan få hjälp. Kram!
    Vi har Bvc på måndag och är lite nyfiken på om han passerat 4 kg nu, men det tror jag. Kan inte fatta att han redan är 4 veckor imorgon!
    Trevlig fredagsmys!
  • Moonlight Gbg
    På vår 2-månaderskoll var han 58,5 cm (48cm) och vägde 5160 gram (3145g).
Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden