Inlägg från: Emily02 |Visa alla inlägg
  • Emily02

    gravida i linköping?! :)

    Hej hej!

    Jag har precis hittat hit till FamiljeLiv och söker också andra i Linköping som är gravida..

    Vet inte om du har någon annan tråd att rekommendera också? Söker hej vilt i forumet efter liksinade :)  för det finns ju som sagt en hel del saker att prata om och fundera över kanske utöver graviditeten också..kan vara rätt skönt det med ibland känner jag..

    :)

  • Emily02

    Vad roligt att det blev så många som hittade hit, var rädd för att tråden var för gammal..

    Vi bor i Ryd i Studentgettot, vi flyttade hit för 2,5 år sedan min sambo och jag och har blivit kvar här efter att han avslutat sina studier och jag har påbörjat mina igen på deltid och jobbar deltid i Norrköping.

    Jag är 27år och i vecka 20 imorgon :)

    vet ni varför det är så många UL i Linköping? jag har hunnit gå på tre st utan att vara i någon riskgrupp. kompisar i övriga landet har varit på sin första i v 20...

  • Emily02

    det är ju jättekul att det är så många UL vi gick på vårt första i v 10 sen fick vi komma på vårt andra i v 13-14 och var nu i veckan på sista UL i v 20.

    men sen fick jag höra från kompisar i andra städer att de går på sitt första i v 18-20 och att det kunde vara skadligt med för många UL så jag googlade runt lite. det enda jag kunde hitta var osäkra studier om att pojkar KUNDE i större utsträckning bli vänsterhänta istället för högerhänta..  så det kanske inte är så farligt ändå? vet ej.

    det är jätteroligt med bilderna, vi har fem stycken som jag satt in i ett speciellt album och skrivit datum och längd till. första bilden är nästan bäst för bebis är så liten i stora magen, nu tog bebis upp hela utrymmet och det blev en mindre tydlig bild för bebis ville inte vara still heller vilket känns i magen också :)

    Kithara:  Vad roligt att du är från Örebro från början. Min sambo kommer från Örebro-trakten och jag flyttade dit och bodde där i två år innan vi flyttade hit.

    Hur verkar Stolplyckan? Har sett att det varit ledigt där nere men blev lite tveksam när det stod att det tillhörde kollektivet..och det verkade som att det tillkom vissa oblig. sysslor men också mycket frivilligt och roligt.

  • Emily02

    Emeliie89:

    det borde vara en hel del barn därikring, när vi flyttade ner hit sökte jag arbete på två av förskolorna i Johannelund och var på intervju på båda och det finns flera förskolor i området så nog borde det finnas en hel del barn.

    vi går också i valet och kvalet om vi ska försöka få tag i ett större boende men nu är vi lite bortskämda med att bo så nära universitetet. min sambo fick jobb där och jag pluggar halvtid där och pendlar till Norrköping andra halvan så det är nära på så sätt..

  • Emily02

    Emeliie89:  ja det förstår jag att det är skönt att bo nära vännerna och nära centrum.

    vad gör ni annars om dagarna då?
    jag både studerar och jobbar 50/50 ungefär.. idag är en studiedag och har väl kanske kört fast lite för tillfället..brukar bli att man hamnar på andra sidor än man ska då ;)

    sen undrar jag om det är någon som har tips på bra billiga över-magen-leggings? och vart man hittar dem?
    köpte ett par igår på H&M som jag inte provat än men såg bara svarta..

  • Emily02
    Kithara skrev 2010-02-22 17:33:33 följande:
    Jaha, vad roligt med fler örebroare, vart bodde ni där? Jag har vuxit upp i Varberga och Brickebacken, örebros små mini-getton. =) Jo det är kollektivet vi flyttar till, vi har vänner som bor i det så vi har rätt bra insikt i föreningen och det som krävs av en. Egentligen är enda kravet att man är värd för bokningspärm och nycklar ett par gånger/år sen är allt utöver det frivilligt. Att ha så många lokaler till hands i samma byggnad vi bor i är en så stort plus när man har barn att vi lockas dit. De har biljardrum, pub, filmrum med projektor, gymnastiksal, snickeri, krukmakeri, lekrum och massa annat. Sen finns ju lägenheter i stolplyckan som inte tillhör kollektivet, om man inte känner för sånt. =)
    Jag är dalkulla egentligen och flyttade till Örebro när jag var 23 men min sambo kommer från Vintrosa-hållet. Jag bodde på Hertig Karls Alle när jag bodde där.

    Ja det är ju bra att ha lite insikt i vad det gäller. Jag läste lite om det och fattade det som du skrev men jag visste inte att det fanns riktigt så många lokaler. Jag såg något program och det verkade ju trevligt.
  • Emily02

    Jag håller helt med. På något sätt var det nog ändå enklare att förstå att man väntade barn när man var runt v 10 eller så för då hände det mycket i min kropp i vilket fall. Illamående och foglossning och andra konstiga saker.

    Nu är jag i v 22 och känner mig ganska mycket som vanligt, lite mer växlande i humöret men i övrigt som vanligt bara det att man är lite klumpigare i och med att man växt och blivit stor. Blir förvånad var och varannan gång jag ser mig i spegeln och ser den stora kulan..får ofta höra att jag är stor nu och större ska man ju bli....

     :)

  • Emily02
    shora boludo shora skrev 2010-03-07 18:58:00 följande:
    Oj, hade nästan glömt bort den här tråden...Är inne i vecka 12 nu och det känns så skönt, äntligen vågar jag slappna av på ett annat sätt. Ska på den riktiga inskrivningen nu på fredag och det skulle ta en timme ungefär... Nån som vet vad som tar så lång tid?Angående ul, jag kommer få 3 st o jag går på kvinnohälsan. Har redan varit på ett, och så ska jag på ett om 1½ vecka och sen det sista i vecka 20 eller nått sånt.
    Jag går på kvinnohälsan och jag har fått gå på 3 UL. sista gången frågade jag om jag skulle komma på fler eller ej eftersom ingen sagt något om hur många man ska gå på men då var det det sista om inget ovanligt hände.

    Ang inskrivningstimmen är det provtagningar som tar tid och gyn. undersökning. Det är en mer grundlig genomgång där man lämnar blodprov, svarar på frågor om sjukdomsbild i familjen, urinprov och vikt.
  • Emily02

    Nu är jag i v 23 och det här med kläder börjar kännas lite trångt. Hur gör ni med kläder? vart handlar ni?

    jag har tidigare handlat lite på Gina och satsat på lite större tunikor och så, vill ju inte köpa för mycket men samtidigt gapar garderoben tom och nu börjar mycket kännas trångt och obekvämt.

    det här med mammakläder är så dyrt men vanliga kläder sitter inte alltid så snyggt heller...

  • Emily02

    Välkommen!

    jag tror att de flesta går till Kvinnohälsan men jag har hört talas om ett privat ställe också, Storken som en klasskompis rekommenderade.. fast jag gillar Kvinnohälsan så jag har inte bytt.

Svar på tråden gravida i linköping?! :)