Inlägg från: TurkiskPeppar |Visa alla inlägg
  • TurkiskPeppar

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Hej!

    Jag har typ 1 diabetes och har precis fått veta att jag är gravid! Har blivit det genom IVF efter att ha kämpat i 1,5 år, så allt känns väldigt overkligt just nu. Är det okej att jag också hoppar in här i tråden trots att jag inte ska ha bebis på länge än (november)? Ni andra verkar inte ha så långt kvar om jag läser i bf-tråden . Lycka till alla!

  • TurkiskPeppar

    tvåfem: Ok, då kanske inte alla är inskrivna där då

    Jag undrar hur alla haft det med blodsockret i början av graviditeten? Jag har fått höra tidigare att jag skulle räkna med mycket låga värden i början, men än så länge ligger jag snarare högre än vanligt Är visserligen väldigt förkyld vilket också påverkar. Är i vecka 6 nu. Hur tidigt bör jag kontakta specialistmödravården? Redan nu kanske?

  • TurkiskPeppar

    Vilda tiger: Tack för ditt svar! Alltid skönt att höra att något är normalt Tar mycket mer insulin än i vanliga fall nu, ska bli skönt när jag kan börja sänka doserna igen. Spännande att du inte har så långt kvar. Vet du om din bebis är större än "normalt"? Har hört att det är vanligt för oss med diabetes att få stora barn. Känns lite nervöst

  • TurkiskPeppar

    Vilda tiger: Tack för all informationen!

    babyno2: Haha, ja, jag sitter med en påse peppar här. Började bli sugen på det hela tiden redan medan jag gick igenom IVF, kanske blir min grej under graviditeten också Ska nog följa ditt råd och läsa hela tråden när jag får lite tid över. Jag har varit i kontakt med diabetessköterskan nu och hon tyckte också jag skulle kontakta specialistmödravården direkt, men när jag ringde dem hade de stängt för dagen, så det får bli på måndag .

  • TurkiskPeppar

    Har börjat läsa den här tråden från början, men inte hunnit så långt än, det står ju massa intressant!! Funderade lite medan jag läste på hur vanligt det är med sjukskrivning i samband med diabetes och graviditet. Ni som blivit sjukskrivna, hur tidigt har ni blivit det och vad har varit den största anledningen till att ni inte kunnat jobba? Tankarna kring allt snurrar för fullt nu

  • TurkiskPeppar

    Tack alla för att ni delger era erfarenheter av sjukskrivning. Verkar inte som någon blivit sjukskriven så farligt tidigt i alla fall. Känns skönt, vill gärna jobba så länge som möjligt

    Maddie: Ja, kul att följas åt, du är inte så långt före mig alls Vilket sjukhus tillhör du? En sån läkare vill man ju helst slippa! Håller tummarna för att allt är bra på nästa ul.

    Jag håller också på och kollar sockret hela tiden, och fyller på med insulin flera gånger om dagen, men har ändå svårt för att hålla det under 10 . Höjde min lantus-spruta rejält imorse, hoppas det ska hjälpa.

  • TurkiskPeppar
    memini skrev 2010-03-27 13:17:16 följande:
    Med min första dotter blev jag sjukskriven redan i v 6 och var sen sjukskriven HELA gravven...
    Oj, vad tidigt! Vad berodde din sjukskrivning på?
  • TurkiskPeppar

    tredjejuli: Grattis, vad spännande! Håller tummar att allt ska gå bra!

    blehnda: Tyckte inte det du skrev var invecklat Jobbigt när blodsockret hoppar så där mycket, jag blir så trött och får grym huvudvärk av det. Hoppas också att min kropp ska vara mer samarbetsvillig, men brukar ha problem med hoppande bs i vanliga fall också så det är väl tveksam om det blir bättre nu. Har än så länge sen jag blev gravid haft mest svårt för att hålla det nere dock, inte hoppat så mycket som vanligt, men det vill bara inte ner. Hade precis mitt första värde på under 6 på flera dagar! Känns lite oroväckande. Ska bli skönt att få komma iväg till specialistmödravården och få prata av sig snart!

  • TurkiskPeppar

    Igår var jag på inskrivning på specialistmödravården. Nu känns allt med graviditeten mer verkligt, har haft så svårt att fatta innan. Men oj vad mycket information jag fick på samma gång . Blir lite stressad av alla besök man ska in på hela tiden, förstår inte hur jag ska lösa det med all frånvaro från jobb. Men det får ju helt enkelt lösa sig på något sätt, allt för lille plutten Ser fram emot första vul nu!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare