Inlägg från: Tittuten |Visa alla inlägg
  • Tittuten

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Hej!

    Hittade precis den här tråden! Jag är en typ 1 diabetiker som nu väntar det tredje barnet, är i vecka 32.

    Den här graviditeten har varit klart den tuffaste och jag önskar inget heller än att kunna snabbspola tiden fram till förlossningen så det är över liksom!

    Jag har haft stora problem med svajande blodsocker (är väldigt stabil som ogravid) och har fått låna en Dexcom nu som ska hjälpa mig då jag inte längre känner av mina känningar. Den är toppenbra måste jag säga! ????

    Sen har jag själv mått rätt dåligt hela graviditeten, illamående och kräkningar och inget av det hjälper ju direkt till att stabilisera blodsockret.

    Är också sjukskriven på grund av hög puls och hjärtklappningar av mina lilla ansträngning. Spenderar mina dagar liggandes på sidan för att överhuvudtaget kunna andas...

    Bebisen i magen har inte heller mått så bra utan vid RUL upptäcktes att den har fel på ena lungan, något som heter CCAM och som gjort att hjärtat förskjutits nästan hela vägen fram tjlm under armhålan på den samt att ena lungan är förstorad på grund av vätskefyllda cystor.

    Vid senaste ultraljudet såg dock allt mycket bättre ut så nu håller vi tummarna för att den ska slippa opereras då den fötts!

    Kände att den här tråden var exakt vad jag behövde! Härligt att komma i kontakt med andra diabetiker som också är gravida! ????

  • Tittuten

    Tack! :)

    Ja det har varit en riktigt tuff graviditet. Förutom bebisens lungproblem så har blodsockret varit det jobbigaste.

    Jag kommer sällan över 8 numera vilket resulterar i att jag är rätt låg mest hela tiden, mest på nätterna.

    Istället för att öka på doserna som vore mest logiskt så sänker jag dem ideligen för att inte hamna lågt men allt för ofta larmar Dexcomen att det ändå är lågt.

    Lite jobbigt. Känner mig mest "berusad" hela tiden då det är så lågt...

  • Tittuten

    Hur ofta gör ni tillväxtUL?

    Vi har gjort minst 10 UL den här graviditeten, plus magnetröntgen på grund av lungorna.

    Har hittills fått bedömningen att bebisen är 20% större än normalt.

    Sen fick jag låna en Dexcom för att få bättre koll på blodsockret och vid sista ultraljudet var den "bara" 13% större än normalt.

    Hur mycket "för stor" ska barnet vara innan man blir igångsatt?

    Mitt yngsta barn är 6 år nu så jag minns inte riktigt vad de sa då.

    På måndag ska vi göra ett nytt tillväxtUL så vi får höra vad de säger då.

    Är det någon annan här som har en Dexcom?

    Jag har min sändare på magen, och drömde i natt att den slets ut under förlossningen och att det gjorde väldigt ont så nu funderar jag på om man ska ha den fastsatt under förlossningen eller om man ska ta bort den? Risken är ju stor att den kommer "i vägen".

    Hur tänker ni?

  • Tittuten

    Tack för svaren angående Dexcom. :)

    Idag har jag spenderat 45 minuter med att kräkas och blodsockret har hamnat på 1,5 på grund av det.

    Har ofta känningar numera på grund av att jag kräks och mår illa. Såå jobbigt att inte få känna att man mår bra. Har testat allt men inget hjälper tyvärr.

    Var på tillväxtultraljud i måndags och bebisen är 16% större men såg ut att må alldeles utmärkt där inne, som tur är! :)

    Ska tillbaka om 14 dagar för ny bedömning.

    Idag är det exakt 50 dagar kvar till bf och jag hoppas verkligen tiden går snabbt nu!!!

  • Tittuten
    riparbella skrev 2015-03-08 21:49:48 följande:

    Hej på er allihopa! Kul att se att tråden fortfarande lever! Jag hängde här när mina döttrar skulle komma 2009 och 2012. Jag är grymt sugen på en trea, men jag är så nojig ch osäker om min kropp pallar en tredje graviditet! Har haft diabetes sen 1980 och är 37 år. Både gammal diabetes och gammal förövrigt typ ;). Är det någon här som har tre barn eller vä'nter en tredje? Hur resonerar ni?
    Har med hjälp av dexcom nu ett Hba1c på 48, men får man ens ha en sån vid graviditet? Jag har 900 olästa "händelser" i denna grupp så jag har inte orkat leta  riktigt.
    Svara gärna om ni orkar och har lust, jag vet att ni har fullt upp med alla blodsockerprover :).
    Lycka till allhopa!


    Först och främst; Grattis till bebisen Sara! :)

    Riparbella: Jag väntar tredje barnet nu, och jag vet inte om det har med diabetesen eller om jag bara haft otur men det här har varit värsta gången nånsin.

    Men jag mådde inte speciellt bra då jag väntade tvåan heller så jag tror nog att det är JAG som inte är gjord för att vara gravid! ;)

    Jag har fått låna en Dexcom just för att jag är gravid och blodsockret har svajat så mycket. Har annars väldigt bra blodsocker med ett hb1ac på 32.

    Dexcom får man alltså använda då man är gravid och enligt mig är den guld värd! Hade nog mått ännu sämre om jag inte haft den som kunnat varna för känningar! :)
  • Tittuten

    Jag var på tillväxtUL i onsdags (vecka 36+5 då) och bebisen var 24% större än normalt.

    Jag har en vilopuls som toppar på 133 och mår allmänt dåligt. Blodsockret är svängigt och jag har foglossning.

    Mina tidigare förlossningar har dragit igång av sig själv och barnen har väl varit normalstora men nu känner jag mig orolig för att den här bebisen ska bli jättestor!

    Är idag i vecka 37+3 och ska på nytt ul på onsdag igen. Hoppas först och främst på att tillväxten trappat av lite men om den fortfarande är stor så hoppas jag på att få bli igångsatt.

    Hur stort över det normala var era bebisar när ni fick igångsättning beviljat?

  • Tittuten

    Det är definitivt min sista graviditet med!

    Har mått okej med de andra två även om den första är född för tidigt, men den här gången har typ inget funkat!

    Jag har kräkts nästan varje dag sedan innan jag testade positivt. Blodsockret har antingen varit högt eller lågt, det har varit så svårt att hitta ett bra medelvärde.

    Bebisen har en missbildning på lungorna som vi fått undersöka ordentligt med specialister och magnetröntgen och så då det är en ovanlig missbildning.

    Jag har sån foglossning att jag inte tar mig fram utan värktabletter och kryckor.

    Har hög puls och börjar få högt blodtryck nu också.

    Är så sjukt less på att vara gravid nu kan jag lova! ;)

  • Tittuten

    Jag kollar blodtrycket två gånger i veckan nu men än så länge är det på okej nivåer, men får jag ont i huvudet/suddig syn eller kroppen börjar svälla så måste jag åka in för då kan det vara havenskapsförgiftning sa läkaren sist jag var där...

    I morgon är det dags för tillväxtUL igen så jag hoppas på att få nått besked. Är så trött på att må så här!

  • Tittuten

    Nu är min flicka här! Hon föddes förra fredagen så hon har redan hunnit bli en vecka gammal.

    Började få värkar redan på tisdagen, åkte in under onsdagen och blev inlagd. Värkarna kom och gick men inget hände så på fredagen bestämde de sig för att sätta igång mig "långsamt", dvs de skulle ta hål på hinnorna och sen ge mig värkstimulerande dropp under lördagen om inget hänt.

    10.55 fick de hål på hinnorna och 13.19 föddes hon så det gick fort.

    Vägde 4180 gram och är därmed det tyngsta av mina tre barn.

    Vi ligger fortfarande inne på grund av hennes missbildade lungor och hjärta men allt verkar vara väldigt bra trots allt så vi förväntar oss att få åka hem efter helgen! :)

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare