• Maja09

    För oss med ma/mf i bagaget - BF vår/sommar 2010. Tråd nr 2

    Tack alla för grattis! Det var verkligen kul igår att se den lill* men jag tittade på bilderna dom är väldigt otydliga så jag är lite avis på min kompis som fick 5 jättebra bilder! Men men man skall vara glad att allt är som det skall.

    Charlotte- låter som foglossning!
    Var hos sjukgym idag och gick fastställt att det är det jag har men jag har ont högre upp än vad du förklarar och mycket ut i höfter och ljumskar kan man säga. skall få hem ett bälte i veckan hoppas de hjälper! Har ont hela tiden men det är ju bara en begränsad tid som tur är!!

  • Maja09
    Anelan skrev 2010-01-26 07:13:33 följande:
    Idag är jag v.20+0 och halvvägs!! Pyret sparkade igång andra halvlek med ett dansbuffintro nu på morgonen
    Grattis!!! bara enoch en halv vecka kvar för mig längtar till sommaren!!!!! ;)
  • Maja09
    Mifuna skrev 2010-01-26 14:38:04 följande:
    Tror jag äntligen börjar känna lite småbuffar från lillen. Nu är det bara att vänta tills magen syns också.. Sist tog det väldigt lång tid (bakåtlutande livmoder plus löshud efter stor viktnedgång), känner dock livmodern väldigt tydligt till och från
    Vad kul! Min livmoder ligger i framväg sa bm igår när jag var på RUL och så sa hon att de kommer dröja lite längre innan jag känner men jag längtar!!!! Verkar så himla mysigt liksom!
  • Maja09
    Scapula skrev 2010-01-26 14:51:10 följande:
    Menar du att moderkakan ligger i framvägg?! =) för då känns sparkarna senare än om den ligger i bakvägg =) moderkakan är ju nån cm tjock så det behövs lite mer kraft för att det ska kännas! däremot kan man ju känna buffar bakåt/nedåt men det är mkt otydligare, jag känner än så länge bara såna buffar så jag tror att min moderkaka också ligger i framvägg. När jag väntade sonen kände min sambo utanpå magen i v 19 och jag hade känt ett par veckor, då var moderkakan i bakvägg.Kram
    Det var precis det jag menade!! Så jag får tålmodigt vänta helt enkelt det är ju trots alllt första beben också, men sjukt vad man kan känna kärlek till någon man aldrig träffat! Helt underbart! Kram
  • Maja09
    Mifuna skrev 2010-01-26 16:18:37 följande:
    Min livmoder är bakåtlutad men har ingen aning om hur moderkakan ligger den här gången.. Misstänker att den är i framvägg eftersom jag inte alls känt lika tydliga buffar som jag gjort under tidigare graviditeter..
    Jag menade moderkaka vet inte varför jag skrev livmoder min hjärna e inte vad den skall vara ;)
  • Maja09
    Fru Landström skrev 2010-01-26 17:32:43 följande:
    Ni som har fått tid för rul eller varit på rul vilket vecka och dag har ni varit i? Inser nu att jag kommer att gå i v 20 (19+3) tycker att det är lite sent.
    Jag var igår. 18+3 jag hade nog ringt min bm om du inte fått någon tid ännu!
  • Maja09
    Mifuna skrev 2010-01-26 18:31:29 följande:
    Också en sak man skylla på graviditeten som tur är
    jepp! men ärligt så känns de som minnet har blivit sämre i takt med grav. men det är nog mer att man har så mycket i huvudet hela tiden så man kan inte hålla rätt på allt helt enkelt ;)
  • Maja09
    Fru Landström skrev 2010-01-26 19:30:06 följande:
    Jag har fått en tid först fick jag en tid den 16/2 och då är jag v 19 (18+3) men var tvungen att boka om och när jag bokade om fick jag tid den 23/2. Kommer då vara i vecka 20 (19+3)Hade dock hoppats på att få en tid veckan innan runt den 11/2 eller 12/2 men hon tyckte det var för tidigt. Är då v 18 (17+5 och 17+6)
    Okej! jo det kan ju vara lite tidigt. du kommer ju se mycket när du är lite längre gånget så även om det är lite tid kvar så kommer de gå fort!! och tänk på att du får se massa ;)
  • Maja09
    The Kittycats skrev 2010-01-26 20:01:36 följande:
    Jag kommer att vara i v 18+3 på RUL. (17/2)Nu gör jag något vågat.......!  Vi har skickat förfrågan på en vagn vi sett på Blocket, trots att vi inte ens varit på RUL än... Men jag vill våga tro att det ska gå bra, så vad fan... vi tutar och kör..... Det är ju inte en säkert att den finns kvar, men det känns skitläskigt iaf.
    fattar precis vad du menar. jag kan få panikkänslor ibland bara v att titta men så vill jag ändå vara så förbered som möjligt finns så mycket annat man också skall hinna med!
    Scapula skrev 2010-01-26 20:02:31 följande:
    Det gick bra hos doktorn, blev inte så mkt klokare dock =) hon undersökte mig noga, klämde kände lyssnade etc och jag är tydligen frisk som en nötkärna! hon trodde huvudvärken berodde på nån infektion i kroppen som nu verkar vara på väg att gå över, endast svag svag huvudvärk nu!När man får gå på  RUL verkar ju bero på vart man bor. En del går ju redan i v 16+ medan andra i v 19+. Det verkar iaf vara vanligast i vecka 18+ och att många landsting vill att man ska ha gått 18 fulla veckor. Känns ju lite knepigt, borde vara lika överallt! men det lär ju inte spela så stor roll, många blir ju flyttade åt nåt håll också!
    Vad skönt att det inte var något som du behöver dras med! Hoppas dom svaga också ger med sig snart, huvudvärk kan man leva utan!! Håller med tycker också det skall vara lika överallt, fattar inte varför de skall vara skillnad på RUL faktiskt.
    Vet precis vad du menar!! Jag bokade in ett hundträningspass måndag kl 15 när micke hörde det så frågade han om jag inte skulle gå på RUL iallafall, och det var ändå något jag verkligen sett fram emot, glömmer på en gång, så jag skriver ner allt på en gång i kalendern nu mer så jag kan dubbelkolla innan jag bestämmer något alls!
    MrsCharlotte skrev 2010-01-26 20:13:02 följande:
    Tack för alla svar om min sk "foglossning" När jag vaknade imorse hade smärtan avtagit något och jag kunde iallafall gå utan att behöva stödja mig på väggar och möbler. Under dagen har det blivit mycket bättre och nu känner jag bara av det litegrann. Så vi får väl se hur det utvecklar sig. Ska i vilket fall som helst ringa min bm nån dag här nu och prata med henne om det också. Anelan: Det du beskrev låter ju verkligen som foglossning. Det har jag hört flera beskriva, att det känns som att nåt liksom sitter löst inne i benet så att man inte vågar lita på att det "håller" om man stödjer sig på det. Måste va jobbigt att det strålar ner i benet! Jag känner ju smärtan väldigt lokalt uppe vid rumpan.
    Hmm då kanske det inte är foglossning iallafall utan du kanske bara har sträckt dig eller träningsvärk eller något, inte för att jag vet om det är s för alla men min sjukgymnast sa till mig att det inte blir bättre innan man fått beben för bäckenet drar inte ihop sig igen pga hormoneran. Håller tummarna för att du slipper vissa dagar är lite bättre ett litet tag men annars har jag ont hela tide om jag inte sitter eller ligger i en speciell ställning. Söt tröja!!!! ;)
  • Maja09
    MrsCharlotte skrev 2010-01-26 20:31:25 följande:
    Förresten.... vår snart 5-månaders valp har lärt sig att öppna dörrar!!! Är detta inte helt otroligt??? Vi har inte lärt honom, han bara ställde sig på bakbenen och öppnade köksdörren med framtassarna igår... jag fattar ingenting, kan hundar va så smarta när de är knappt 5 månader? Undrar hur smart han är om ett år...Imorse lyssnade jag på hjärtljuden och det va SÅ skönt att höra den galopperande elefanten igen... ca 160 slag/minut fick jag det till. Så det styrker ju kanske min känsla av att det är en liten tjej.. hihi. mysmysmyyyyyys!
    Dom lär sig itroligt mycket av att observera vad vi gör! runt 1 år blir dom något trögare pga alla hormoner men efter de kommer dom ihåg allt igen och lite till! E han så smart nu så kommer han lära sig massa otyg och massa bra saker ni lär honom också ;)
    Jag har också 160 slag/m men jag har ändå en känsla av att det är en pojke vi får väl se hinner ändra mig några gånger på 5 månader! ;)
    Anelan skrev 2010-01-26 20:32:04 följande:
    Mys med bara en och en halv vecka kvar! Visst är längtan efter sommaren stor?! Åh vad jag hoppas att tiden går fort! Jag längtar efter så många saker som "ska ske" de kommande månaderna...
    mmm jag håller med dig! vill bara känna sprakar nu till att börja med och så gravidmage också så klart men mest av allt längtar jag tills den ligger i mina armar.
Svar på tråden För oss med ma/mf i bagaget - BF vår/sommar 2010. Tråd nr 2