• ebben

    Vi som har MS (Multipel Skleros). Del 14

    bra att ni gjort en ny tråd.......

  • ebben

    sirap-vet ju inte vad jag lider av-men trötthet är ENORM! skulle ALDRIG kunna va uppe till 12!? ALDRIG-lägger mig 21 alltid,o är ändå supertrött,jag är inte så där trött i kroppen,utan jag vill rent av sova! när jag jobbar vaknar jag 05:15 för att hinna barnen o mig klara för dagen,men annars sover jag gärna mer-men känner mig aldrig utvilad,det har jag aldrig varit nånsin i mitt liv. vaknat o kännt mig pigg,det har aldrig hänt i mitt snart 36åriga liv...

  • ebben

    Monchichi-bara du känner,om du kan jobba eller ej. du kan ju annars själv sjukskriva dig en vecka utan sjukintyg då du känner att du måste!
    Själv hade jag ju min "blindhet" förr januari-då sjukskrev jag bara mig själv-för jag kunde omöjligt ha jobbat o ge folk medicin då jag inte såg vad det stod på medicinpåsarna tex!! hade aldrig vågat!! efter en vecka började ju synen komma mer o mer,så då jobbade jag -fast då jobbade jag ändå bara 58%- nu har jag ju gått upp till 77%. har aldrig jobbat heltid.är för trött-har aldrig velat o /eller orkat med 3 barn...

  • ebben

    en 2åring med dålig balans beror ofta på att de växer! då blir de ofta så där att de faller mycket o snubblar på sig själva o håller på...

  • ebben

    jisses-neurologen ringde-då jag satt hos frissan,o var helt oförberedd!! vet inte vad han se??
    men ,det jag snappade upp var att -jag har inte nån neurologisk sjukdom-däremot har de hittat förändringar i skallbasen.
    TROR jag att det var?! Hm,han bryter så mycket också ,att jag inte hann uppfatta till 100%.
    Inte vet jag ens om det finns nåt som heter "förändringar i skallbasen"? VAD är skallbasen? hm,ja,inte blev jag klokare efter hans samtal!!

  • ebben

    det jag fattade mer var att de skickar bilderna till vårt STORA specialistsjukhus-i umeå,så får de se....
    jag kan bara vänta igen..

  • ebben

    nä-ingen ny tid... ja,det blev så överrumplande,speciellt då jag satt hos frissan! hade jag varit hemma hade jag lättare kunnat fråga om o skriva ner det han sa. för att minnas! nä,nu är det bara vänta till de i umeå sett bilder,o sen kanske få nåt svar?
    jag vet inte-efter lunch ska jag försöka ringa o fråga nån på sjukhuset,vad det egentligen betyder,vad det kan handla om-om det ens hette "förändringar i skallbasen" -det kanske jag hittade på?

  • ebben

    pratade m läkaren nu igen,ringde dit.
    hm...nä,han vill ju inget säja-förändringen KAN va så liten att det inte behöver göras nåt... eller det kan behöva opereras. men det måste neurokirurgen i umeå avgöra.
     o mina besvär har inte med den att göra tydligen-utan detta är ett bifynd,nåt de hittade fast de inte letade efter detta typ.
    o det som antagligen kan bli aktuellt är att göra MR om ett par månader igen o se om det förändras o på vilket sätt i så fall...
    jag googlade ,men hittade inget som jag fattade?fast jag är väl trög-ja,mbara att det ju kan va tumörer alltså... det kanske var det du syftade på+ sweet lilly.

  • ebben

    fast jag tror ju symtomen har med det att göra.. fast läkaren sa annat.
    jag menar trötthet o minnessvårigheter o synrubbning o massa annat kan man väl få av tumörer? kanske beroende på var de är....jaja.
    lite jobbigt är det ju,men man kan ju inte lägga sig ner o dö för det här.
    däremot känner jag mer agg gentemot vissa arbkamrater som bara gnäller om baggisar,att jag vek en tvätt mindre eller såna saker-ÅH de går mig på nerverna-man ska va glad att man KAN vika tvätt alls! Känner så mer o mer-man får ta vararpå tiden man har! typ.

  • ebben

    sweetlilly- ja,bra att specialistneurokirurgen ska titta på bilderna! man skönt att de hittat NÅT! jag inbillar mig iallafall inte när jag känner att NÅT är inte helt 100% med mig! Det känner jag. o nu vet jag iallafall att det är så.DET är faktiskt skönt!
    Ja,jag kommer antagligen att säja nåt sånt då de tjafsar som mest! för sånt tål jag bara inte. gorm om riktigt små saker....
    Nu känns det på ett vis bra att ha fått ett svar. men samtidigt jobbigt innan jag får ytterligare svar på hur pass allvarligt det är.

Svar på tråden Vi som har MS (Multipel Skleros). Del 14