Inlägg från: MissMurrig |Visa alla inlägg
  • MissMurrig

    BILDTRÅD nr 12 för tårt- o cupcaketrådarna

    Jag fattar fortfarande inte hur det funkar med att lägga upp bilder här. Kopierar min bild, och klickar klistra in, men inget kommer upp i rutan? Kanske inte ska göra det? Testar iaf.


    Min bror fyllde år när vi var bortresta i Åre, och jag hade typ glömt alla min verktyg, tog med mig lite bokstäver och sånt, men tänkte inte på vassa knivar och glömde mitt ätbara lim, så jag hade svårt att få allt att fastna och sitta ihop, dessutom var det jättesvårt att jobba med marsipanen, det var odenses.
    Min bror ville ha mmamas daim/vitchoklad och maräng-glasstårta.. Så jag gjorde såhär:
    Fylld med daimfluff, vitchokladfluff med krossad maräng, spacklad med glasskräm och täckt och dekorerad med marsipan och sp.
  • MissMurrig

    Okej, årets fulaste tårta! Jag testade massa nya saker,  recept, tekniker mm, och det blev inte jättebra... Men man måste ju testa lite olika för att veta, denna tårtan skulle vi ju äta själva så det gjorde inget att den var lite ful.
    Vi firade min syster, pappa och gammelfaster som alla fyllde år inom 11 dagar om varandra.
    Den nedre tårtan är ljus botten (den bästa bottnen jag gjort, jättebra recept), jordgubbscreme och vaniljcreme, spacklad med grädde och täckt med marsipan dekorerad med sp.
    Den övre tårtan hade en chokladkolakake-botten, med smak av kladdkaka och vaniljcreme, spacklad med grädde, täckt och dekorerad med sp.

  • MissMurrig



    Dessa två var min sons första 1-årstårtor, som vi hade på släktkalaset. Den lille björntårtan var Leo's egna som han fick äta själv Våningstårtan (lejonet) var fylld med citronefromage och hallonmousse.
  • MissMurrig


    Denna tårtan gjorde jag till kompis-kalaset som vi hade för Leo, cocos-lime, Gud va god den var!


    Denna tårta blev KAOS, skulle ha den på piknik med föräldragruppen och fira alla våra 1-åringar, men den började rasa samman så jag pusslade ihop den med blad och blommor, så den såg rätt ok ut...
    Jordgubb-lime...
  • MissMurrig

    Kul att komma efter stinky! Tungan ute

    Mina allra första bröllopstårtor! Vit botten och fyllda med hallonmousse och chokladmousse. Täckta med marsipan och dekorerade i sp.



    Minitårta för 2. Jag var snäll och överraskade min granne på hennes fördelsedag. Hon har 2 italienska vinthundar och 3 katter, så därför blev det en sån här tårta.
    Chokladkolabotten med jordgubbsmousse och daimfluff.
    Inte så snygg, men det var bara en snabbgrej för att vara lite snäll

  • MissMurrig



    Bröllopstårta med tema brunt, vitt, cerice och prickigt. De beställde en tårta och 77 cupcakes. cupcakesen var kladdkaka och tårtans botten var chokladkola. Fyllning i båda var hallonmousse och färskostmousse. Täckta i vit och brun(choklad) SP. På cupcakesen var det EN prick på varje.

  • MissMurrig



    Blev ombedd att göra 6st tårtor till SKF inför en release av en ny internetsida (Eller något sånt), symbolen eller maskoten för den sidan är då en Hatt.. Så jag fick lov att försöka göra tårtor i form av denna hatt.
    Ljusa bottnar, jordgubbsmousse och geishaganache. Täckta med Maripan, men den på bilden är täckt i SP för det var den första jag gjorde som en testtårta, men efter att ha färgat min SP i typ en timma så beställde jag snabbt mörkblå marsipan. 
Svar på tråden BILDTRÅD nr 12 för tårt- o cupcaketrådarna