Inlägg från: Gravid 89 |Visa alla inlägg
  • Gravid 89

    BILDTRÅD nr 12 för tårt- o cupcaketrådarna

    guppyn skrev 2010-07-23 14:07:19 följande:
    Gravid89: Jag vill jättegärna ha receptet på violpistill moussen om jag får Glad
    Hänvisar dig till tårttråden del 17, här pratar vi inte recept
  • Gravid 89

    Dagens tårta (fler komma skall i helgen!).

    Gjord med den krånglande helvetes-sugarpaste'n. Blandade dock ut den med marsipan och den blev sååå bra och lätthanterlig då. Konstigt va?

     
    Lite andra godsaker:


    Tänkte passa på och tipsa om ett mycket enkelt och smidigt sätt hur man gör en imponerande liten rulltårsbakelse. ^^
    Antingen bakar man en egen rulltårta, eller köper en färdig (om man har bråttom) och skivar den i ca 2-3 cm tjocka skivor. Sedan spritsar man med naturell grädde (eller någon god fluff) på ena sidan. Slutligen, om man vill, kan man dekorera med färska sommarbär och eventuellt några fina blad.

    Klar har man en bedårande och vacker liten rulltårtsbakelse. 
    Den ultimata bakelsen när man har lite bråttom. ;}
    Det som dock kanske tar tid, eller snarare kräver förberdelse, är att göra fluff om man nu väljer att göra det. Den måste ju stå i kylskåpet minst 6 timmar, ännu hellre över natten. Jag fuskade faktiskt med mina rulltårtsbakelser och köpte färdig rulltårta - hur smidigt som helst egentligen. Det faktum att jag också älskar den vita krämen som finns i en del rulltårtor gjorde inte saken sämre...

    Fixade ännu en photoshoot, närmare bestämt i förrgår tror jag att det var. Det här med att fotografera sötsaker är verkligen roligt. Det blev lite "Tusen och en natt"-inspirerat, visst?

  • Gravid 89

    Min första trevåningstårta.

    Första bilden på tårtan, i nattljus och utan blixt.
    Färgerna blev riktigt skumma, men jag gillade själva bilden på något sätt.


     

  • Gravid 89

    En fotbollstårta igen, tredje gången gillt!

    Det var tänkt att killen som fyllde år (min mans bästa vän) skulle ha sitt namn på andra sidan. Därför logotypen hänger lite ner vid sidan och inte är placerad i mitten. Blev dock inte så, hade inte tid.

    Vi överraskade killen och han fick en fest här hemma m min  man och deras gemensamma vänner.
    Verkar som om han blev skitglad ;)


     
      

  • Gravid 89

    Min första GRÄDDTÅRTA (hahaha).

    Min kära kompis Josefine var här i förrgår (torsdags). Det var länge sedan vi träffades, detta till trots att vi bara har en minuts gångväg från varandra - hon bor i huset mittemot. Vi har alltid väldigt trevligt och roligt (!) när vi träffa. Vi bara skrattar åt allting (anledningen till detta är våran sjuka humor, haha) ibland så mycket att man kan få lite ont i magen. Som sagt, sjukt roligt hade vi i alla fall. ^^

    Jag har varit så sugen på att göra en gräddtårta väldigt länge, och den ena anledning till det är för att jag faktiskt aldrig har gjort en (kan ni tänka er det?!), den andra anledningen är att man blir hemskt trött på att äta täckta, tidskrävande tårtor. Det är ju visserligen väldigt gott, men när man själv håller på och bakar blir man faktiskt väldigt "mätt" på det man ser. Jag kan känna ibland att jag har ätit massor utav bakverk även fast jag inte har smakat på något, det är bara för att jag har gjort allting och sett det framför mig. Det är verkligen helt sant att man "äter med ögonen" också.
    Jag har tänkt på det månag gånger att jag skall göra en gräddtårta, men det har aldrig blivit av. Inte för att det är jobbigt - eller ens tidskrävande - att göra grädtårtor. Har väl bara försökt att vänta in rätt tillfälle. Gjorde faktiskt också macaroons, dessa enligt ett så kallat "standadrecept" som man måsta väga alla ingredienser.
    Vilket är ganska asjobbigt, faktiskt.
    Men jag tog mig i kragen och omvandlade receptet till decilitermått. Jag behövde faktiskt göra detta, för tills idag (lördag) behövde jag nämligen ett förenklat recept. För ett bra tag sedan kontaktade en person mig och gav mig ett litet "uppdrag" som jag skulle utföra idag. ;}

    Vad det är jag har gjort, det tänker jag skriva om lite senare. Spännande, va?! ;P

    Denna grädtårtan jag gjort, den bestod utav detta:
    Ljus tårtbotten (vaniljsmak)
    Ett lager med grädde + blåbärssylt
    Ett lager med glasskräm
    Spacklad med grädde, samt dekorerad med blåbärssylt och färska blåbär



    Lite macaroons:



    mer info:
    www.tartspecialisten.se

Svar på tråden BILDTRÅD nr 12 för tårt- o cupcaketrådarna