Inlägg från: Gravid 89 |Visa alla inlägg
  • Gravid 89

    BILDTRÅD nr 12 för tårt- o cupcaketrådarna

    Länge sen jag gjorde tårtor (jag har mina skäl, men det tar vi en annan gång ), men här kommer i alla fall bild på en caketopper jag pysslat med idag,

    Det är faktiskt första gången jag modellerar en människa, riktigt nöjd. Ville prova på att göra en lite mer "docklik"´caketopper, lite sådär halvsöt liksom.

     

    Mer info som vanligt: www.tartspecialisten.se

  • Gravid 89

    Mitt första modellerade brudpar (eller ja, människor överhuvudtaget).
    Blev inte nöjd med karln, men va faan! ;)
    Han ser kortare ut än bruden på bilden, men det ska vara så. Bruden är nämligen nästan 10 cm längre än sin blivande man, därav proportionerna.

    70 stycken såna här muffins gjordes också, en del i lite andra färger/utföranden (det är inte med på bild):


    En supersnabb tårta. Förutom själva kittyn, fjräilarna och blommorna gjordes själva tårtan inom en 1-timmesintervall, tippar på att det tog max 40 min. Hade verkligen brådis efter att jag sett fel på klockan!
    Tycker tårtan ser mycket grå och trist ut på bild, men den var finare i verkligheten faktiskt.
     

    En nästan kopia av en tidigare tårta. Rosen är helt gjord på fri hand. Kunde banne mig inte hitta min rosutstickare... suck!


    Och så dagens tårta, till ett barnkalas med pirattema:


    mer bilder och info, som vanligt på hemsidan!

  • Gravid 89

     
    " Orc " tårta till ett World Of Warcraft-fan.



    Pirattårta till ett barnkalas!


    Blixten McQueen till ett barnkalas (är inte helt nöjd med vissa detaljer, men men....)
    Bilden är lånad från bloggen "Klimakterietantens betraktelser", från själva barnkalaset då tårtan skulle ätas!

    Hello Kitty tårta till ett barnkalas... första gången jag gör ett Kitty ansikte, har tidigare bara gjort modellerade helfigurer av Kitty. Kul!
     

    Ännu en World Of Warcraft-tårtan med simpelt tema:


    Lite bakelser:
         



    MER BILDER OCH INFO:

    WWW.TARTSPECIALISTEN.SE
  • Gravid 89

    Oj, vad kul! SÅ mycket cupcakes i tråden just nu...

    Och ja, det är ju det enda jag har att bidra med denna gången. Tar det lite lugnt på tårtfronten

    ... jo, med ett fat cupcakes såklart!

    Till en tjejkväll häromdagen var vi sammanlagt fem tjejer (Ilyas var dock med på ett hörn som vanligt, hehe!) som åt middag med tillhörande efterrätt. Till själva middagen serverades vi kycklingfilé, potatisklyftor, tzatsiki och fetaostsallad. Det var verkligen gott, och kanske lite extra smarrigt för mig som faktiskt var vrålhungrig.
    Hade inte riktigt hunnit äta på förmiddagen för jag hade fullt upp med att baka cupcakes'en.
    Det var inte alls meningen att jag hade tänkt att baka för jag hade annat att göra, men i sista stund beslutade jag mig ändå för att baka kladdkaksmuffins (klassikern som alltid går hem). ^^
    Denna gången gjorde jag smörkräm med smak utav Nutella chokladkräm. Jag har faktiskt sett många bloggare som provat det, och klart jag har tänkt många gånger att jag ska testa. Det har tyvärr bara inte blivit av.

     Det var verkligen gott, men kanske lite väl sött för min egen smak om jag ska vara ärlig. Det smakade verkligen Nutella, även fast jag inte använt särskilt mycket kräm. Så det behövs verkligen inte mycket för att det ska ge smak, det är ett litet plus i kanten!

    Idag använde jag ett nytt verktyg, nämligen en silikonform till blommor som ger dem en vacker form och vackra detaljrika nerver. På onsdag nästa vecka har jag en beställning på cupcakes till klädaffären MONKI (öppnar i Jönköping den 28:e, men har invigning dagen innan) och då hade jag faktiskt tänkt att använda den här formen till en del blommor. Tror minsann att det kommer att bli jättesnyggt!

    Cakepops i annorlunda format kanske?

    Marshmallowscupcakes (recept finns i bloggen för den ätsugna ! )


    Idag satt jag i min ensamhet (nåja, riktigt ensam var jag inte - Ilyas är ju alltid runt knuten ^^) på förmiddagen och fikade på en Chocolate marshmallow-cupcake med en kopp varm choklad! Cupcakes'en är toppade med kaffe/chokladsmörkräm, något som både jag och morsan tycker är supergott. Hon var här i förrgår och fikade på samma muffins. 
    I varje muffins har jag också "proppat in" minimarshmallows som smälte och var helt sega i konsistensen. Det var väldigt gott.

    Jag har inte ätit marshmallows på välidgt länge eftersom de (allt som oftast) innehåller svingelatin så har vi inte köpt hem såna överhuvudtaget. Men när jag var på ÖB häromdagen så hittade jag halal-marshmallows! Då blev jag jätteglad. Köpte bara hem ett paket, men nästa gång jag åker dit så ska jag nog bunkra upp med åtminstone några paket. 

    Äntligen är det också höst - faktiskt min favoritårstid! Det jag gillar med hösten är doften. Det luktar så gott utomhus. Tycker inte ni det med?
    Jag har så många härliga "höstminnen" som väcks till liv varje höst när det börjar att bli sådär små-kyligt ute. Det var förresten på hösten som jag lärde känna min man lite mer ordentligt (och det är nog ett utav mina bäst höstminnen, hehe). Alla årstider är härliga på sitt sätt, men på hösten är det ju mer "tillåtet" att bara sitta hemma, mysa och göra absolut ingenting. Det behöver man ingen ursäkt för när det är kallt och blåsigt ute! 
    Ännu trevligare blir det när man tänder lite värmeljus på kvällen. Det gör jag alltid härhemma.

       

    www.tartspecialisten.se

Svar på tråden BILDTRÅD nr 12 för tårt- o cupcaketrådarna