Inlägg från: Tokfrjant |Visa alla inlägg
  • Tokfrjant

    Tårttråden del 17

    miamartini skrev 2010-02-02 16:51:42 följande:
    läste att någon frågade efter en topsy turvy cake (eller hur de nu stavas).... nu e min fråga... e de någon här som gjort en sån på "svenskt" vis??   dvs med moussefyllningar eller liknande eller de funkar bara med amerikanska tårtor (alltså med botten o smörkräm) ?? Har varit sugen på göra en sån länge men alla beskrivningar e ju med amerikanska tårtor.....
    Jag har
    emeliesgodsaker.se/2009/november/draft-nov-16-2009.html
    emeliesgodsaker.se/2009/november/min-forsta-topsy-turvy-cake.html
    ♥Elias080704♥ - www.emeliesgodsaker.se
  • Tokfrjant
    miamartini skrev 2010-02-02 20:09:55 följande:
    tackar =) Va de svårt att göra??
    Nej, inte så svårt faktiskt.
    Jag hade förväntat mig att det skulle bli svårare än vad det var
    Det var bara roligt!
    ♥Elias080704♥ - www.emeliesgodsaker.se
  • Tokfrjant
    Lioness skrev 2010-02-03 14:46:00 följande:
    Hej igen! Jag är på jakt efter en liten "dosa" som jag sett i en tidning men glömt namnet på. Man kan fylla "dosan" med smält choklad och skriva eller göra mönster med den... Någon som vet vad jag snackar om? Den är platt och rund, tror den heter Deko-nånting, kan ha fel... Hoppas på hjälp, kram Karin
    Denna är det kanske: www.bagarenochkocken.se/shop/
    ♥Elias080704♥ - www.emeliesgodsaker.se
  • Tokfrjant
    Längtandsfull skrev 2010-02-04 12:25:03 följande:
    Nu är det dags för tårtbak... Jag och sonen flyyer år imorgon så då får vi ju självklart ha en tårta Men jag har glömt lite hur det var.. Jag gjorde botten och början på fluff igår.. Men kan jag göra hela tårtan klar ikväll eller blir det bäst om jag bygger ihop den ikväll och täcker och dekorerar imon? Skulle gärna ha allt klart idag om jag hinner...
    Du kan göra den helt klar idag!
    ♥Elias080704♥ - www.emeliesgodsaker.se
  • Tokfrjant
    Vroooooom skrev 2010-02-05 19:38:03 följande:
    Ni är säkert trötta på alla frågor ni får men jag skulle verkligen uppskatta om någon utav er kunde hjälpa mig att reda ut en sak. Jag ska göra chokladganache att ha på muffins och letar recept. Hittade ett recept där det står att man ska vispa ganachen direkt efter att man smält chokladen. Men kan man verkligen göra det? Jag har fått intrycket att den behöver stå kallt i ett par timmar först.
    Smält choklad tillsammans med grädde som är varmt skär sig, det är därför man väntar tills den är riktigt kall.
    Vet inte vilket recept du hittat men jag hade nog väntat.
    ♥Elias080704♥ - www.emeliesgodsaker.se
  • Tokfrjant
    Gravid 89 skrev 2010-05-09 00:33:36 följande:
    Dagens tårta är hämtad och finns i bildtråden nu... Finns mer bilder på min hemsida:www.tartspecialisten.se HEJ gott folk, GLÖM för all del INTE att gå in på min nydesignade hemsida och säg vad ni tycker! Lämna gärna en kommentar eller två, det ekar ganska tomt fortfarande... KRAM
    Tycker din hemsida är jättefin!
    ♥Elias080704♥ ♥Tvillingar BF 100927♥ - www.emeliesgodsaker.se
  • Tokfrjant

    Tårtkartong från tex bageri, smälter sp:n på en tårta som är i en sådan box i kylskåp under natten? Har för mig att de klarar sig i kartong med lock, att det bara smälter med plastlock men jag är osäker. Någon som vet?


    ♥Elias080704♥ ♥Tvillingar BF 100927♥ - www.emeliesgodsaker.se
  • Tokfrjant

    Hej!
    Vad längesen man skrev här!
    Efter att vi fick tvillingar så har jag inte haft tid att baka men nu när de blivit äldre och sover kvällar och nätter helt så har jag fått tid och ork att börja igen :) 


    Elias 080704 ★ Hampus 100910 ★ Hugo 100910
Svar på tråden Tårttråden del 17