Inlägg från: Nicke Nyfiken |Visa alla inlägg
  • Nicke Nyfiken

    Tårttråden del 17

    Ska man förvara öppnad marsipan i kylskåp? Köpte 2.5 kg så det lär väl räcka ett tag. Idag gjorde jag min första rosor i sp, blev helt OK för att vara första gången jag modelerar nått över huvud taget (om man nu kan kalla det modelera när man ser allt ni gör) Ska ha dom på en tårta jag ska ha på lördag, hur ska man förvara dom tills dess? Nu har dom stått framme och torkat (är det rätt att göra så?)
    Sen tänkte jag göra tårtan redan imorgon, ska jag fodra sp'n med smält smör då?

    Förlåt alla frågor från en förvirrad nybörjare

  • Nicke Nyfiken
    Malabuz skrev 2010-02-04 13:55:19 följande:
    Grädden ska allså inte vara varm och man då smällter chokladen i grädden, man ska göra tvärtom att smälta chokladen och sen blanda i grädden. Tack så mycket. Har du något tips på vad som skulle passa till denna fluff, allså en annan fluff eller indigriens. Om jag täcker tårtan med vanlig grädde vad kan jag då derorera med? Choklad kanske?Någon annan som har tips godtar jag jätter gärna

    Du kan smälta chokladen i grädden också men grädden får då inte koka. tror det är lättare att göra på det sättet om man vill göra fluff på något annat än ren choklad. Jag gjorde fluff på japp och den var supergod, hade det ihop med hallongrädde. Choklad och hallon är ju väldigt gott ihop tycker jag.

  • Nicke Nyfiken
    Malabuz skrev 2010-02-04 14:08:19 följande:
    Ni kommer säkert skratta åt mig nu, men hallongrädde är att man blandar hallon och grädde? Jag har aldrig gjort en "speciell" tårta utan bara nån enkel mad sylt och banan typ. Hallongrädde skulle passa bra med mörkmintchoklad tror ni?
    Jag blandade hallon och grädde och hade i lite marsanpulver för att få det lite "stabilare" gillar inte smaken av för hårt vispad grädde. Är själv tårtnybörjare, den tårtan jag pratar om var min första jag täckte med sugar paste.
  • Nicke Nyfiken

    Är det någon som gjort fluff på citronfox kola? Var det gott? Tänkte ha det ihop med blåbär. Ska man ha 180 eller 60 gram kola? Det är ju inte choklad men inte gelégodis heller....

  • Nicke Nyfiken
    Elisha skrev 2010-02-05 14:08:13 följande:
    Bara man kommer ihåg att koka upp hallonen först om de är importerade!
    Nu använde jag frysta men varför ska man koka importerade hallon?
  • Nicke Nyfiken

    Tänkte göra en tårta med vitchokladfluff och blåbär i helgen. Funderar på vanlig blärsgrädde eller bläbärsgrädde med lemoncurd. Vad tror ni blir bäst?

  • Nicke Nyfiken

    En fråga (igen) om man fyller tårtan dagen innan man spacklar och täcker, plastar man den då eller hur förvara man den? Om man ska spackla med grädde är det bättre att göra det samma dag eller funkar det bra att spackla och täcka dagen innan man skall äta den?

  • Nicke Nyfiken

    Tänkte göra en chokladtårta och täcka den med chokladsmörkräm av något slag, kan man göra det dagen innan eller är det bättre att täcka samma dag man skall äta den?

  • Nicke Nyfiken
    Gravid 89 skrev 2010-02-17 23:16:17 följande:
    Ja, man kan göra det. Smörkrämen stelnar bara i kylskåpet, men det blir en jättebra grund för helt perfekta kanter och skarvar på tårtan!
    OK, men om man inte skall täcka den med sp eller nått utan bara ha smörkrömer och dekorera den. Borde funka ändå va? Den borde väl bli mjukare igen om den får stå framme ett tag. Tänkte göra den där krämen på 500g mörkchoklad 150g smör och 1 dl grädde. Tror ni den blir bra tillsammans med chokladbottnar och hallongrädde? Eller har nån mått annat bra förslag? Jag är nötallergiker så ingen med nötter funkar. Min man ville ha en chokladig tårta...
  • Nicke Nyfiken

    Jag ska ha en tårta tills på söndag, tänkte "montera" den på lördag. Kan man göra tårtbotten imorgon och sen frysa den eller är det bättre att göra den dagen innan? Skulle vara skönt att ha den gjord.

Svar på tråden Tårttråden del 17