Tårttråden del 17
Jag är ute efter lite tips och inspiration
Sonen fyller 3 och jag tänkte göra en simpel rund tårta med ett oblat av svampbob fyrkant. Men jag vill gärna dekorera lite själv i samma tema.. Några tips och förslag?
Jag är ute efter lite tips och inspiration
Sonen fyller 3 och jag tänkte göra en simpel rund tårta med ett oblat av svampbob fyrkant. Men jag vill gärna dekorera lite själv i samma tema.. Några tips och förslag?
Hur pass svårt är det att täcka en rektangulär tårta jämfört med en rund?
jag vill testa på att börja spritsa men när jag kollar runt lite finns det ju massor av oändlighet.. en spritspåse behövs (vilken?) och tyllar och annat smått (ja vilka? märken ect )
Tyllarna som finns här: www.tartdecor.se/group.asp är det Wilton? Jag var förbi och köpte en spritspåse från Wilton, en kopling (jag inser nu att det finns två storlekar och jag vet inte vilken jag har) samt en tyll med nummer 61.
Hur länge är hållbarheten på olika saker.. tex har jag tre färger hemma som jag öppnat och använt. Hur länge håller de?
Ska baka två tårtor till på söndag, jag spacklar med grädde och täcker med SP. Om jag gör detta på lördag måste jag plasta in tårtan tills på Söndag eller kan jag förvara den som den är i kylskåpet?
Jag fyller år snart och tänkte överge färdiga bottnar och princessfyllning.
Nu behöver jag lite tips och inspiration på vad för tårta jag skall baka.
Jag gillar coklad mörk och vit, färsk frukt som hallon, jordgubbar osv, godis.
Tycker lite mindre om hallonsylt, vaniljkräm osv..
inga tårtbutiker som har några erbjudanden eller liknande nu i påsk?
Jag tänkte göra en tårta och tidigare har jag hållt mig till marsipantårtans fyllning. Nu är jag inne på limemousse och enkel vit chokladmousse från JFL blogg. Täcka med grädde och marsipan. Är jag inne på rätt spår eller finns det nått som blir ännu bättre?
Jag ska göra min första gräddtårta och behöver lite tips och råd.
Fyllningen blir lime och jordgubbsmousse, täckt med grädde och jordgubbar ovanpå. Så jag behöver så sidorna någorlunda fint med grädde. Jag tänkte spritsa men har aldrig jobbat med grädde på det viset..
Tårtan blir väldigt enkel men det är även min första gräddtårta.
Vad för spritspåse behövs? (jag köper helre en flergångs än engångspåsar)
Vilken tyll hade ni valt och hur hade ni gjort era sidor?
Hur hårt ska grädden vara vispad?