Inlägg från: majlinsa |Visa alla inlägg
  • majlinsa

    Tårttråden del 17

    Jag är ute efter lite tips och inspiration
    Sonen fyller 3 och jag tänkte göra en simpel rund tårta med ett oblat av svampbob fyrkant. Men jag vill gärna dekorera lite själv i samma tema.. Några tips och förslag?


  • majlinsa

    jag vill testa på att börja spritsa men när jag kollar runt lite finns det ju massor av oändlighet.. en spritspåse behövs (vilken?) och tyllar och annat smått (ja vilka? märken ect )


  • majlinsa

    Ska baka två tårtor till på söndag, jag spacklar med grädde och täcker med SP. Om jag gör detta på lördag måste jag plasta in tårtan tills på Söndag eller kan jag förvara den som den är i kylskåpet?


  • majlinsa

    Jag fyller år snart och tänkte överge färdiga bottnar och princessfyllning.
    Nu behöver jag lite tips och inspiration på vad för tårta jag skall baka.

    Jag gillar coklad mörk och vit, färsk frukt som hallon, jordgubbar osv, godis.
    Tycker lite mindre om hallonsylt, vaniljkräm osv..


  • majlinsa

    Jag tänkte göra en tårta och tidigare har jag hållt mig till marsipantårtans fyllning. Nu är jag inne på limemousse och enkel vit chokladmousse från JFL blogg. Täcka med grädde och marsipan. Är jag inne på rätt spår eller finns det nått som blir ännu bättre?


  • majlinsa

    Jag ska göra min första gräddtårta och behöver lite tips och råd.

    Fyllningen blir lime och jordgubbsmousse, täckt med grädde och jordgubbar ovanpå. Så jag behöver så sidorna någorlunda fint med grädde. Jag tänkte spritsa men har aldrig jobbat med grädde på det viset..

    Tårtan blir väldigt enkel men det är även min första gräddtårta.

    Vad för spritspåse behövs? (jag köper helre en flergångs än engångspåsar)
    Vilken tyll hade ni valt och hur hade ni gjort era sidor?
    Hur hårt ska grädden vara vispad?


Svar på tråden Tårttråden del 17