Inlägg från: Annamamma 83 |Visa alla inlägg
  • Annamamma 83

    Tårttråden del 17

    Tänkte göra en vanlig princesstårta till alla hjärtans dag.

    Gör ni era marispantårtor samma dag de ska ätas?

    Om jag gör en vanlig gräddtårta, så lägger ja ju emellan den dagen innan, o fixar grädde o dekoration samma dag den ska serveras.
    Men med en princess känns de lite svårt då ja ska ha grädde innan marsipanen.
    hmm

    Så hur gör ni gott folk??

  • Annamamma 83
    neenoo skrev 2010-02-08 13:23:14 följande:
    Jag lägger ihop bottnarna med fyllning dagen innan. Spacklar med grädde och täcker med marsipan samma dag. Men jag tror att det går att göra den klart dagen innan om man är noga med att fodra marsipanen så att den inte svettas.
    Ok, men ja tycker ditt alternativ lät smidigt.

    Hur var de med marsipanen nu, eftersom ja endast spacklar med grädde, ska jag ta lite olja eller smör på marsipanen då innan jag lägger på den?
    Var någon som nämnde de har ja för mig
  • Annamamma 83

    Funderade på en sak igår....

    När man ska ha glasskräm i en tårta. Borde man inte lika gärna kunna använda sig av vaniljvips? Och ev tillsätta lite marsanpulver för lite fastare form?
    Någon som använder detta?

  • Annamamma 83

    Skulle igår fixa min första marsipantårta.

    Gjorde en klassisk princess med glasskräm, hallonsylt ,spacklad med grädde.

    Jag var lite smidig o köpte färdiga bottnar, samt ett färdigt marsipanark på ica.
    Men när ja skulle lägga på marsipanen, så räckte den inte till. Sen täckte inte ända ner på kanterna.
    Är dessa färdiga aningen små, elller tog ja helt enkelt för mkt grädde?
    Hur mkt grädde brukar ni spackla med,i dl?
    Jag ville ju få liten höjd på tårtan, men de blev inte bra {#lang_emotions_laughing}
    Men man måste ju börja någonstans o försöka i alla fall!

  • Annamamma 83

    Hej hopp!

    Tänkte lägga en tårtbild i oblat ovanpå marsipan.
    Är de något ja bör tänka på? Är de risk att den smälter?
    De står att oblaten fungerar bäst med grädde?

    alla tips mottages{#lang_emotions_laughing}

  • Annamamma 83

    Puffar min fråga lite

    Hej hopp!

    Tänkte lägga en tårtbild i oblat ovanpå marsipan.
    Är de något ja bör tänka på? Är de risk att den smälter?
    De står att oblaten fungerar bäst med grädde?

    alla tips mottages{#lang_emotions_laughing}

  • Annamamma 83
    lunkentuss skrev 2010-03-30 09:29:03 följande:
    Om du är osäker kan du ju strunta i att spackla just där oblatbilden ska ligga, så den ligger direkt på tårtbottnen? Då är det ju inte i kontakt med nåt blött o riskerar inte att smälta :)
    Ok,men tanken som ja skriver är att ja ska ha den på marsipan.
    Alltså en vanlig marsipantårta o så oblat ovanpå.
    Har själv bara testat på grädde innan
  • Annamamma 83
    lunkentuss skrev 2010-03-30 13:15:13 följande:
    Man kan ju skära ett hål för bilden i marsipanen =) Men det går säkert bra o lägga rakt på tror jag -speciellt om ni snart ska äta den? :)
    hmm, jo de går ju, men blir det så snyggt? men snyggt blir de nog inte, för ja spacklar ju givetvis med grädde under marsipanen =)
    Kopparkruka skrev 2010-03-30 11:16:09 följande:
    Har du marsipan under från början så är detinga problem. Jag brukar "lacka" bilden med aprikosmarmelad eller någon annan ljus marmelad för att få lyster och glans i bilden. Aprikosmarmelad på squeezeflaska funkar bäst tycker jag Det använder jag även för att limma fast oblatbilden på marsipanen.
    Låter smart, då kör jag på det. En flaska aprikosmarmelad står i kylen, så ja ska abolut testa det! Tackar!
  • Annamamma 83

    ÅÅÅÅ

    litet bakslag!
    oblaten kom med posten idag, och den är ju till en stor avlång tårta{#lang_emotions_djavulsk}
    Tog för givet att den var rund, hmm,vi ska bara äta tårtan vi familjen,så de känns helt onödigt o göra en så pass stor tårta bara för den sakens skull.

    MEN, själva märket på oblaten är inte så stort, det är rätt mkt vitt runt omkring, som man egentligen inte har användning för. vågar ja mig på o klippa i oblaten, eller skära med "rakbladskniv", även kallad "mattkniv.
    vad tror ni, förstör ja alltihop tro?

  • Annamamma 83

    Hej hopp!

    Någon som vet någonstans där man kan köpa lite större "färdigt" marsipanlock?
    De i vanliga affären är 31cm och aningen små,man får ingen höjd på tårtan.
    Tycker annars det är så smidigt o slippa kavla själv{#lang_emotions_laughing}

Svar på tråden Tårttråden del 17