Inlägg från: Pepparkaka |Visa alla inlägg
  • Pepparkaka

    Tårttråden del 17

    Egensinnig skrev 2010-02-05 19:34:07 följande:
    Jordgubbar har jag aldrig hört däremot hallon: di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx... Men kommer koka även jordgubbarna hädanefter - man vill ju inte riskera att nån blir sjuk!!
    Jo, precis! Skulle vara jättepinsamt om man fick hör att tårtätarna blivit sjuka... här är ännu lite fakta:

    www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Bakterier-virus-och-parasiter/Norovirus-Calicivirus/
  • Pepparkaka
    Elisha skrev 2010-02-16 12:52:23 följande:
    Jag letar efter samma sak för jag har en Mumintårta att göra om ett par veckor!
    Googla på muumi + kakku (finska för mumin + tårta) så hittar ni många tips, i Finland är det ganska pop med mumintårtor
  • Pepparkaka
    Pepparkaka skrev 2010-02-16 19:45:00 följande:
    Googla på muumi + kakku (finska för mumin + tårta) så hittar ni många tips, i Finland är det ganska pop med mumintårtor
    ...eller bara muumikakku...
  • Pepparkaka
    joanelli skrev 2010-02-23 08:52:56 följande:
    Vaja skrev 2010-02-22 23:06:48 följande:
    Det går absolut att modellera med Balinas SP. Har gjort det flera gånger. Den håller sig mjuk och torkar inte/blir inte så hård på ytan som. Går alldeles utmärkt att göra blommor med den.
    Själv har jag haft problem med att göra blommor i Ballinas sp, de torkade inte på över ett dygn ens. De var nog av modell större men när jag sen gjorde dem i Städters sp torkade de på några timmar. Å andra sidan skulle jag aldrig täcka en tårta med tex Städters sp, den varken luktar eller smakar bra...och är inte lika "ren" som Ballinas.
  • Pepparkaka
    stinky79 skrev 2010-02-26 11:54:51 följande:
    Hallå alla Ni som har täckt en tårtdummie! Behöver man spackla den med något eller hålls sp'n på plats utan något under, eller hur gör man? Jag jobbar ju som kock i vanliga fall och företaget jag jobbar för ska medverka på en bröllopsmässa och chefen frågade om jag var intresserad av att göra en tårta till ett av utställningsborden. Det ville jag förstås men tänkte att det säkert är bäst att göra en dummie eftersom den ska stå framme hela dagen. Jag ska troligen börja göra tårtor på jobbet så småningom eftersom jag håller på växer ur mitt kök här hemma, så mässan blir ju en bra plats att visa upp en tårta på!
    Jag har gjort det! Hade då ett supertunt lager slät aprikosmarmelad under som funkade som klister, sen två lager marsipan på. Två lager för att få den så slät som möjligt (så gör dom ju oftast med amerikanska tårtor också), och när det inte skall ätas spelar det ju ingen roll hur tjockt lager marsipan/sp det är på. {#lang_emotions_smile}

    Vad härligt att du får börja göra tårtor på jobbet, ett riktigt drömjobb skulle det ju vara!{#lang_emotions_smile}
  • Pepparkaka
    Smurfan 81 skrev 2010-03-02 18:20:52 följande:
    Kokar du den kondenserade mjölken så att det blir kräm av den eller tar du den direkt ur burk?
    Direkt ur burk
  • Pepparkaka
    Smurfan 81 skrev 2010-03-02 19:07:13 följande:
    Låter ju väldigt bekvämt! Måste jag prova nångång!
    Jo, det är nog den mest snabbgjorda smörkrämen, och dessutom är den god och enkel att arbeta med.
  • Pepparkaka
    MayaS skrev 2010-03-03 20:55:53 följande:
    Hittade det på en blogg.. bakalitenkaka-tove.blogspot.com/2008/06/trtbo... Man knäcker ägg i ett glas och sen har man ytterligare två glas, 1 till socker och 1 till mjöl och bakpunlver. I dessa glas häller man i samma mängd som det finns ägg. Skitenkelt! Och jag gillar sånt som är enkelt. Tror iof att hon kallade metoden för "lika delar"-metoden
    Egensinnig skrev 2010-03-03 21:04:19 följande:
    Coolt! Det ska jag testa! Tack för tipset!
    Jo, det är från min blogg. (eftersom ni undrade vems det är). Är inte så aktiv här mera men tårttåden på FL var en av orsakerna till att jag började göra tårtor.
  • Pepparkaka
    Egensinnig skrev 2010-03-06 16:52:28 följande:
    Dagens tårta inlagd i bildtråden - en tårta till en god vän som försenad födelsedagspresent. Trodde jag gjorde en solros men det blev nog mer en gerbera, haha....Har försökt mig på 3 lager fyllnin go 4 bottnar på denna och även på morgondagens våningstårta - liite nervös för morgondagens menhoppas det funkar Himla smaskig kombo med lime/mango o kokos - kommer göras fler gånger!
    Den var jättefin! Måste komma ihåg den för eventuella kommande behov.{#lang_emotions_smile}
  • Pepparkaka
    Queequeg skrev 2010-04-07 10:45:53 följande:
    Är på jakt efter det ultimata receptet på en chokladtårtbotten. Har ni något som ny brukar använda som ni tycker blir bra och god? Har ett recept som jag brukar använda som är ok, men jag kan tycka att den nästan blir lite för kompakt samt inte så hög så skulle vlja pröva anda recept.
    Det här använder jag väldigt ofta:

    bakalitenkaka-tove.blogspot.com/2008/11/mjuk-chokladkaka-ii_18.html
    Hoppas det inte är samma du haft hittills. {#lang_emotions_laughing}

    Smaken är jättebra, enda nackdelen är att bottnarna smular ganska mycket. Men för omväxlingens skull skulle jag vilja ha nåt till "perfekt" recept, så tar också gärna emot tips.{#lang_emotions_smile}
Svar på tråden Tårttråden del 17