stinky79 skrev 2010-02-26 11:54:51 följande:
Hallå alla Ni som har täckt en tårtdummie! Behöver man spackla den med något eller hålls sp'n på plats utan något under, eller hur gör man? Jag jobbar ju som kock i vanliga fall och företaget jag jobbar för ska medverka på en bröllopsmässa och chefen frågade om jag var intresserad av att göra en tårta till ett av utställningsborden. Det ville jag förstås men tänkte att det säkert är bäst att göra en dummie eftersom den ska stå framme hela dagen. Jag ska troligen börja göra tårtor på jobbet så småningom eftersom jag håller på växer ur mitt kök här hemma, så mässan blir ju en bra plats att visa upp en tårta på!
Jag har gjort det! Hade då ett supertunt lager slät aprikosmarmelad under som funkade som klister, sen två lager marsipan på. Två lager för att få den så slät som möjligt (så gör dom ju oftast med amerikanska tårtor också), och när det inte skall ätas spelar det ju ingen roll hur tjockt lager marsipan/sp det är på.
Vad härligt att du får börja göra tårtor på jobbet, ett riktigt drömjobb skulle det ju vara!