Inlägg från: Aiwendil |Visa alla inlägg
  • Aiwendil

    Tårttråden del 17

    Ni som gjort den här päronfyllningen med päronkräm?
    Hur är den gjord?
    Päronkräm och vispad grädde eller var det med marsansås
    och sen några droppar päronessens?


    Minus 10,6 kg
  • Aiwendil
    Missy Cat skrev 2010-02-16 20:54:20 följande:
    Häll upp valfri mängd päronkräm och gör den tjockare genom att hälla på snabbmarsanpulver.Tillsätt lite päronessens.Vispa grädde och vänd ner (jag la till lite grön färg för att få den så där härligt päronglassgrön)Fick mycket bra beröm för den ihop med glasscreme
    Tack tack
    Ja, glasskrämen är väl bara vaniljkräm och vispad grädde, inte sant?
    Minus 10,6 kg
  • Aiwendil
    Missy Cat skrev 2010-02-16 21:13:07 följande:
    Ja glasscreme är vaniljcreme blandat med vispgräddeJag gör alltid cremen först och hällser sedan på ovispad grädde och vispar allt till en så fast konsistens som jag vill ha.
    Aha.. du gör så.. ja, det verkar ju smart!
    Då blir det till att prova detta nästa helg. Tack tack...
    Minus 10,6 kg
  • Aiwendil
    mina12 skrev 2010-02-18 09:47:07 följande:
    Nu har jag provat MMF'n. Den var väldigt bra att modellera i, men jag tyckte inte att den var så god. Beror kanske på marschmallowsen. Euroshoppers var det enda som fanns i affären. Någon som vet om den inte brukar bli särskilt god?Jag tycker det var svårt att färga större bitar av MMF'n, att få färgen jämn. Jag har pastafärger. Är det enklare att grundfärga den innan man har i florsockret?
    Ja, det är enklare att färga in den innan men svårare att få exakt resultat då.

    MMF är inte så gott, tycker jag.. inte SP heller egentligen. Det är sött sött SÖTT...
    Marsipan är godare fast det också är sött!
    maadicken skrev 2010-02-18 10:38:03 följande:
    kikar in med en liten fråga jag ska göra en vanlig gräddtårta där ena lagret ska vara dumlefluff. men vad ska jag ta på det andra lagret som passar ihop?har funderingar på "färska" hallon eller vaniljkräm, men det känns som vaniljkräm blir för sött. eller?tårtan ska ätas på ett 3 års kalas
    Dumle och hallon/vaniljkräm är jättegott.
    Jag brukar tina hallon och blanda ner vaniljkräm (TJOCK).
    Då får hallonen sötma och man får en stadig och bra fyllning.

    Citronfromage är också väldigt gott till dumlen!
    Minus 10,6 kg
  • Aiwendil
    maadicken skrev 2010-02-18 11:22:43 följande:
    tack för svar!då blir det både hallon och vanilkräm. det lät himmla gott!
    Det ÄR gott... 
    Se till att hallonen är tinade bara.. annars blir det mer vätska sen... (inte bra)
    Nicke Nyfiken skrev 2010-02-18 11:15:15 följande:
    OK, men om man inte skall täcka den med sp eller nått utan bara ha smörkrömer och dekorera den. Borde funka ändå va? Den borde väl bli mjukare igen om den får stå framme ett tag. Tänkte göra den där krämen på 500g mörkchoklad 150g smör och 1 dl grädde. Tror ni den blir bra tillsammans med chokladbottnar och hallongrädde? Eller har nån mått annat bra förslag? Jag är nötallergiker så ingen med nötter funkar. Min man ville ha en chokladig tårta...
    Låter som en bra kombo tycker jag!
    Fast jag föreslår samma som jag gjorde för maadicken i inlägget ovan.
    Hallon med vaniljkräm.
    Inte lika mäktigt som hallongrädde, men det är ju en smaksak!
    Minus 10,6 kg
  • Aiwendil
    Lydia07 skrev 2010-02-18 11:36:29 följande:
    Hur gör ni när ni ska frakta tårtor? Jag ska göra 5 doptårtor nästa helg. Hade tänkt att lägga ihop dem på morgonen, men inte ha på grädden utanpå förrens på plats.Egentligen hade det varit skönt att lägga ihop tårtorna sent kvällen innan, men jag vet inte om fyllningen blir för sladdrig då? Ska ha ett lager med marsan+frysta hallon+jordgubbssylt, och ett lager med mkt lemoncurdgrädde, och grädde över. Det låter mastigt, men det blev inte så mastigt när jag gjorde den sist.Ska åka ca 1,5 timme till dopet. Funderar på att göra som en "pappersring" av tunn kartong, att ha runt tårtorna som stöd när vi åker.
    Jag hade lagt ihop dom dagen innan Blir godare så och jag har inte upplevt att det blir för "sladdrigt"
    Beror väl kanske på vad man har i då förstås...

    Jag fraktar alltid mina tårtor på guldrondeller i vanliga tårtkartonger.
    Där står dom stadigt då kanten på guldrondellen tar i kartongväggen och håller emot.
    Minus 10,6 kg
  • Aiwendil

    ... glömde..

    Klart du kan göra kanter så runt tårtorna.. det verkar ju smart, om du nu inte har grädde på dom förstås!


    Minus 10,6 kg
  • Aiwendil
    Lydia07 skrev 2010-02-18 13:08:12 följande:
    Jag brukar lägga ihop kvällen innan eller på morgonen, men när jag har massor med lemoncurdgrädde så vet jag inte om tårtan håller sig "stadig" eller om det bara blir mos?? :O
    Om man vispar grädden rätt hårt och har mycket LC i så brukar den bli tjock och stadig tycker jag!
    Minus 10,6 kg
Svar på tråden Tårttråden del 17