-
Grädden påverkar inte bara koncistensen. Det blir mycket godare med gräddsmaken också.Annamamma 83 skrev 2010-02-11 10:01:07 följande:puffar min fråga liteIngen som tagit vanlig vaniljvisp o fått lite fastare med marsan istället för glasskräm?
-
Jag är ny här i tråden och har bara läst hittills... Nu har jag köpt lite grejer, för att börja pyssla lite med tårtor och cupcakes. Har gjort lite blommor i flowerpaste. MEN, de smakar ju inget vidare alls. Smakar sugarpaste bättre? Jag tänkte om man ska täcka en hel tårta, så vill man ju att det ska smaka bra också och inte bara vara fint...
-
Vilket av MMF och SP är lättast att få snyggt?MayaS skrev 2010-02-13 18:55:23 följande:Fast jag måste nog säga att jag tycker att MMF är godare än SP. Lättare att göra också.
-
Jättefin, precis vad jag behövde! Tack för tipsen. Det är en sådan tårta som står på tur här hemma och det är dessutom min första...Gravid 89 skrev 2010-02-16 14:08:25 följande:Jag har gjort en 3D-biltårta utav den bakformen, och jag spacklade den innan. En del saker har jag kommit på som jag inte ska göra nästa gång. Jag spacklade t ex med grädde (det gick ju visserligen bra), men det är nog mycket enklare att få skarpa och extra fina kanter om man använder smörkräm eller chokladganaché av något slag.Mellan däcken på sidan av formen finns även en sådan där "kant" eller "ram" (kommer inte på namnet, vet inte ens om det har något särskilt namn? ) nederst som finns på bilar. Nästa gång jag gör en biltårta ska jag skära bort dessa och istället bygga på med t ex sugarpaste. Det såg överflödigt och väldigt konstigt ut...
Har funderat på att ha smakerna blåbärsgrädde och nån chokladfluff i. Har inte bestämt mig om jag ska täcka den med MM, MMF eller SP. Vad är att föredra för en nybörjare som mig? -
Har MMF som ligger och vilar just nu. Första gången jag gjort det - ska bli så spännande att jobba med det! Tyvärr fanns det inte vita marschmallows i vår lilla affär, så den är aprikosfärgad. Iof fin färg, men inte den jag hade tänkt egentligen. Kanske går att färga ändå. Hoppas det går bra, för det är ju väldigt billigt!
Tänkte prova att täcka några blåbärscupcakes med fudgefrosting, som övning innan tårtan. -
Nu har jag provat MMF'n. Den var väldigt bra att modellera i, men jag tyckte inte att den var så god. Beror kanske på marschmallowsen. Euroshoppers var det enda som fanns i affären. Någon som vet om den inte brukar bli särskilt god?Missy Cat skrev 2010-02-17 22:27:53 följande:MMF är roligt att göra om den blir bra.Den ska hellst fortfarande vara riktigt kletig när den läggs för att vila.Det är lätt hänt att man vill ha i mer florsocker och så blir den en hård gummi klump när den vilat klart.Hoppas du lyckas med den och skulle den bli för hård kan du knåda i mer fett eller micra den ett par sekunder i taget tills du kan kavla den.
Jag tycker det var svårt att färga större bitar av MMF'n, att få färgen jämn. Jag har pastafärger. Är det enklare att grundfärga den innan man har i florsockret? -
På min dotters 1 års kalas hade vi dumlefluff och hallon blandat med grädde. Det var jättegott!maadicken skrev 2010-02-18 10:38:03 följande:kikar in med en liten fråga jag ska göra en vanlig gräddtårta där ena lagret ska vara dumlefluff. men vad ska jag ta på det andra lagret som passar ihop?har funderingar på "färska" hallon eller vaniljkräm, men det känns som vaniljkräm blir för sött. eller?tårtan ska ätas på ett 3 års kalas
-
Det var likadant för mig häromdagen... men jag läste att man kunde doppa stansarna i maizena innan man stansar i SP'n. Har inte provat det än dock. Berätta gärna hur det går!lindaiv skrev 2010-02-18 22:51:50 följande:Skrev ett långt inlägg nyss som försvann *grrr* men gör det kort..... hur får man ur sockerpastan ur bokstäverna. Beställt fina fr Kakburken, men testade lite ikväll, men icke går det att få ut. Så små, så små, men det vill man ju ha om det blir en del text!!1? tips, nån ?
-
Jag ska göra en 3D-biltårta om några dagar. Jag kommer inte se formen innan dess... så jag vet inte riktigt hur stor den är. Det är min första tårta (förutom vanliga gräddtårtor & dyl), därför har jag 1000 frågorGravid 89 skrev 2010-02-16 14:08:25 följande:Jag har gjort en 3D-biltårta utav den bakformen, och jag spacklade den innan. En del saker har jag kommit på som jag inte ska göra nästa gång. Jag spacklade t ex med grädde (det gick ju visserligen bra), men det är nog mycket enklare att få skarpa och extra fina kanter om man använder smörkräm eller chokladganaché av något slag.Mellan däcken på sidan av formen finns även en sådan där "kant" eller "ram" (kommer inte på namnet, vet inte ens om det har något särskilt namn? ) nederst som finns på bilar. Nästa gång jag gör en biltårta ska jag skära bort dessa och istället bygga på med t ex sugarpaste. Det såg överflödigt och väldigt konstigt ut...
Vad använde du för tårtbottenrecept?
Lossnade kakan lätt ur formen?
Hur mycket fyllning gick det åt? Jag hade tänkt göra blåbärsmousse och någon chokladfluff.
Delade du den i tre delar?
Hur tjockt lager spacklar man med om man använder smörkräm? Ger smörkräm mycket smak? Passar det isåfall med blåbär och choklad.
Jag hade tänkt blanda marsipan och MMF för att täcka. Hur gör jag bäst när jag ska färga den?
Vore jättetacksam för svar! -
Hur gör man "gräs" runt eller på tårtan? Har sett det lite här och var och det ar jättefint. Kan komma till användning kring min biltårta