Inlägg från: Lydia07 |Visa alla inlägg
  • Lydia07

    Tårttråden del 17

    Lakritstårtan blev en hit! Förutom att den inte såg vidare mkt ut som en igelkott :P

    Gjorde en utan lakrits också, lakrits är ju lite speciellt så jag var inte säker på att folk skulle äta lakritstårtan.

    Så, ena tårtan var tårtbottnar, marsankräm, lemoncurdgrädde, grädde över och strössel (enkel tårta med andra ord).
    Andra tårtan (igelkottstårtan): tårtbottnar, marsankräm, lemoncurdgrädde, lakritsfluff, avklippta lakritssnören. Godis som ögon och nos.

  • Lydia07

    Hur gör ni  bokstäver? Jag ska dekorera en (fem..) doptårtor, och ska skriva namn mm på minst en av tårtorna.
    Hur skulle ni gjort? Försökt skriva med "pyntgelé", eller på något sätt stansat ut bokstäver i tex marsipan? (jag ids nog inte köpa sugarpaste).
    Tårtan kommer ha grädde överst.

    Funderar lite på att göra som något brett "band" med dopnamn och datum på, och lägga på ena tårtan (fodra med smör eller vad man nu brukar göra). Bandet tänkte jag i så fall vecka lite, så det inte ser för trist ut (men jag är inget proffs som de flesta här..).

  • Lydia07

    Egensinnig: Tack, jag hade tänktköpa ett grönt marsipanlock, tårtornas dekoration blir i grönt och blått :)

  • Lydia07

    Hur gör ni när ni ska frakta tårtor? Jag ska göra 5 doptårtor nästa helg. Hade tänkt att lägga ihop dem på morgonen, men inte ha på grädden utanpå förrens på plats.
    Egentligen hade det varit skönt att lägga ihop tårtorna sent kvällen innan, men jag vet inte om fyllningen blir för sladdrig då? Ska ha ett lager med marsan+frysta hallon+jordgubbssylt, och ett lager med mkt lemoncurdgrädde, och grädde över. Det låter mastigt, men det blev inte så mastigt när jag gjorde den sist.
    Ska åka ca 1,5 timme till dopet. Funderar på att göra som en "pappersring" av tunn kartong, att ha runt tårtorna som stöd när vi åker.

  • Lydia07
    Aiwendil skrev 2010-02-18 11:44:42 följande:
    Jag hade lagt ihop dom dagen innan Blir godare så och jag har inte upplevt att det blir för "sladdrigt" Beror väl kanske på vad man har i då förstås...Jag fraktar alltid mina tårtor på guldrondeller i vanliga tårtkartonger.Där står dom stadigt då kanten på guldrondellen tar i kartongväggen och håller emot.
    Jag brukar lägga ihop kvällen innan eller på morgonen, men när jag har massor med lemoncurdgrädde så vet jag inte om tårtan håller sig "stadig" eller om det bara blir mos?? :O
  • Lydia07
    Egensinnig skrev 2010-02-18 13:42:41 följande:
    Ta lite marsanpulver i lemoncurdgrädden - det stabiliserar och påverkar bara smaken marginellt
    Aah, ja det kan jag ju göra. Tack :)
  • Lydia07

    Vart får ni tag på tårtkartonger? Beställer ni på nätet/ köper i butik, eller försöker ni flörta in er att köpa från konditori etc?

  • Lydia07

    Egensinnig: ok, ja konditorier brukar nog säga nej.. Jag får se hur jag ska lösa "transportfrågan" inför nästa helg, tror inte att jag kommer förbi så jag kan köpa kartonger..

  • Lydia07
    hotflower skrev 2010-02-20 07:51:27 följande:
    LenilusUndebara tårtor..."prinsessorna" är helt..outstanding!Hm...ibland känns det som om vi får öppna en ny tråd för  mig (kanske någon mer??)som verkligen bara är på "amatör" stadiet..för nu är tårtorna i biuldtråden snyggare än "proffs" tårtorna ute i handeln tycker jag Ni är ALLA såååå duktiga! KRAM
    mm, alla är så duktiga här! Mina tårtor är mil kvar innan de är sådär fina!
  • Lydia07

    Missy Cat: Använder man utstickaren när tårtan är "klar", eller gör man mönstret innan man lägger SP-n på tårtan?

Svar på tråden Tårttråden del 17