Inlägg från: 3 hjärtan |Visa alla inlägg
  • 3 hjärtan

    Tårttråden del 17

    Nu var det ett tag sen jag var i tråden... längesen.. jag har fått en beställning på en riktigt röd tårta. Hur ska jag lyckas få den riktigt röd? Andra gånger jag gjort så har det mest blivit rosa, och det har inte varit nån fara på torpet, men denna gången får dt INTE bli rosa, utan det ska vara typ blodrött. Letade på tårtdecor, förr tror jag de hade röd sp och sålde, men hittade ingen nu.

    Jag har hittills alltid beställt på tårtdecor, vilken gillar ni bäst? tårtdecor eller kakburken? Min sista beställning från tårtdecor försvann nämligen, så om kakburken fungerar bättre beställer jag därifrån istället.

    Tacksam för svar!

  • 3 hjärtan
    Missy Cat skrev 2010-02-08 20:28:05 följande:
    Köp inte röd sp!! Den ska tydligen smaka peck!När det gåller rött och svart så köper jag marsipan från kakburken.Just nu är den röda marsipanen slut (kan ju bero på alla hjärtans dag) men den vinröda finns om det går bra? Blanda päronkräm med snabbmarsanpulver och vänd sedan ner vispad grädde. Jag brukar ha i lite päronessens med för att få starkare päronsmakTa så mycket som du vill ha av allt. Jag "bakar tårta" under 4 dagarDag 1: baka bottnar och förbereder ev fyllningarDag 2: fyller tårtan (täcker med plastfolie)Dag 3: spacklar täcker och dekorerar tårtanDag 4: Äter/levererar tårtan(Ibland gör jag själva dekorationerna långt i förväg)Täcker du med maripan kan du kavla den på olja, då fastar den inte u underlaget du kavlar på och så blir den fodrad på samma gång, kom ihåg att lägga sidan med oljan ner mot grädden!
    Nej, såg att den röda var slut, inte så konstigt att den var det. Får försöka färga så gott jag kan själv...jag skulle ju kunna göra mmf på rosa marsmallows (avskyr att göra mmf egentligen, men vad gör man inte liksom?) och färga in med massa rött och eventuellt lite svart kanske för att få den lite djupare i färgen... vad tror du?
  • 3 hjärtan
    Lenilus skrev 2010-02-08 21:39:02 följande:
    Ett tips är, som jag gjort, är att färga djupt rosa först och låta den vila nån dag och sedan använda extra red, då blir det fin röd färg.
    Använder du mmf då eller sp? Kanske inte spelar någon roll? Jag undviker ju gärna mmf, men tänkte att man kan ju få rätt ordentligt rosa när man gör på rosa marsmallows och på så sätt lättare få ett snyggt rött resultat.
  • 3 hjärtan

    Min vaniljkräm blir alltid för lös, hur gör ni? Jag brukar använda vanlig snabbmarsan och vispad grädde.  Jag vill ju ha den sådär fluffig och fast.

  • 3 hjärtan
    Missy Cat skrev 2010-02-11 18:54:11 följande:
    Jag gör oftast på 3 dl mjölk, 7 msk marsanpulver, rör om-låter det tjockna.Häller på 2 dl vispgrädde, och vispar allt till en fast fluffig glasscreme
    Egensinnig skrev 2010-02-11 18:13:30 följande:
    Det hänger på mängden snabbmarsanpulver - ta mer bara
    Tack för båda tipsen! Får prova här hemma och hoppas på att jag får den fastare!
  • 3 hjärtan

    Nu kommer jag med ännu en dum fråga, men som jag heller aldrig gjort förut. Jag har tidigare gjort tårtan direkt på tårtfatet, men nu har jag köpt guldplattor att sätta tårtorna på. Min fråga nu är givetvis: HUR får jag över tårtan på guldplattan utan att göra sönder den?

  • 3 hjärtan
    hälsingejänta skrev 2010-02-18 14:03:54 följande:
    Åh men tack snälla! Då går det att göra så, vad kul! Vad gjorde du dekorationerna i för något? Kan man göra dem i marsipan eller är det svårformat? Angående fyllningen ville jag bara kolla vad andra tycker, för en konditor jag tänkte beställa detta hos vägrade göra den. Han tyckte det lät jättekonstigt och kunde inte stå för att göra en sån...
    Vad konstig konditor! Jag har gjort den smakkombon ett par gånger, och det är jättegott!

    Själv tycker jag marsipan är lite mer svårarbetad än mp... men det är nog en smaksak också och hur van man är.
  • 3 hjärtan
    Lioness skrev 2010-02-18 14:26:49 följande:
    Du gör tårtan direkt på plattan...Kram Karin
    Det är så alltså? Jag fick för mig att man skulle flytta den över till plattan från bänken t ex.
  • 3 hjärtan
    Evelinaaw skrev 2010-02-19 17:57:32 följande:
    Hej.Blivit hitskickad av en annan medlem som sa att här får jag svar på allt:DHar en 3 åring som fyller år på söndag, och så överambitiös som jag är så har jag bestämt att jag ska göra spindelmannen tårta, så har köpt blå marsipan m.m. men nu till problemet, när jag ska sätta fast platta marsipan figurer på siderna av tårtan så måste ja ha något som fäster det, och har ingen aning om vad??vet att det fins baklim att köpa på nätet och sånt, menhinner inte det. så hoppas någon kan hjälpa mig med en lösning?!Fick några svar om kristyr och äggvita. men det känns som att man får sitta och hålla länge för att de ska torka, och med kristyr bara glider av. Såtacksam för svar.?!:D
    lite lite äggvita eller vatten, funkar super!
Svar på tråden Tårttråden del 17