• Mael

    Tårttråden del 17

    Någon som kan påminna mig om päronmoussen som florerade mycket i tråden för några månader sen. Tror det var päronkräm inblandat på något sätt.

    Och så undrar jag vilka erfarenheter ni har av nougat. Blir det bra att göra fluff på (kör man 180g till 3dl) eller är det bättre att göra en "riktig" mousse.


    - The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
  • Mael

    Tack tack Missy Cat och Egensinnig. Får se om det blir den eller om jag "festar till det" med en mousse på konserverade päron istället. Har skickat mor min på inköpsrunda till Essencefabriken i alla fall - hoon har ändå vägarna förbi och min tid räcker inte till...


    - The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
  • Mael
    kajsad skrev 2010-02-09 12:09:40 följande:
    Dags att göra min egna 40 års tårtor för 70 pers på lördag. Kan inte riktigt bestämma mig för fyllningar? Tänker ha samma i alla tårtorna. Har fastnat i olika sorters choklad och rårörda hallon-träsket (som visserligen är underbart) och tänkte nu bryta mönstret. Funderar på lime och kokos som jag tidigare fått mycket beröm för.Sitter här med alla olika kombos, men undrar bara stillsamt: Vilka är världens bästa kombos tycker ni tjejer??
    Apelsin/mjölkchoklad är poppis här också.
    Sen gjorde jag lime/mjölkchoklad en gång också vilket var ljuvligt! Vill man inte ha choklad alls tycker jag blåbärssylt/glasskräm/limemousse är otroligt fräscht.

    Jag har några månader till mina 40, men funderar redan  
    - The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
  • Mael
    kajsad skrev 2010-02-10 09:27:18 följande:
    Tack Mae! Nu får det bli tre olika kombos i alla fall En med lime-kokos, en med lime-mjölkchoklad (gjorde du mjölkchokladfluff eller mjölkchokladfärskostcreme?) och en med blåbär-vit choklad. Så får jag själv smaka på alla tre! Och så blir det ljusa bottnar till alla.En av dem ska vara glutenfri, blir bottnarna som vanligt om man använder Sempers fina mjölmix eller smakar det konstigt för alla andra då??
    Jag gjorde fluff. MUMS!!

    Nu var det länge sen jag provade glutenfritt, men så vitt jag minns påverkas inte smaken egentligen, bara konsistensen, men det har jag inte upplevt vi tårtbottenbak eftersom den påminner om potatismjöl i konsistensen. Sen kan ju det ha ändrats så ni som har färskare erfarenheter än 15 år får ju gärna rätta mig om jag har fel
    - The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
  • Mael
    kajsad skrev 2010-02-11 22:18:35 följande:
    Alldeles trött! Har stått 3½ timme i sträck och bara gjort bottnar och fyllningar... Bara för att jag fick för mig att ha olika fyllningar i alla tre tårtorna på min 40-års fest på lördag. Imorgon dags att fylla, täcka och dekorera hela långa dan!! Tänk så kul det är ändå
    Tungt. Jag gillar ju hela konceptet med bak och fyllningar, men det blir ju mycket när alla ska ha olika så klart. Jag har tagit på mig två stora projekt denna veckan (35+50 personer), men för att göra det krävdes det nästan att de ville ha typ princessfyllning (vilket ju inte behöver förberedas) i den ena. Tur för mig att det var precis det de ville ha

    Kul - men säkert ännu svårare idémässigt - att få göra tårtor helt till sig själv också Jag gjorde fluff på Odense nougat till ett av veckans projekt och det var nog bland det godaste jag ätit så just nu lutar det åt nougat på något sätt i mina 40-års tårtor. Misstänker att det kommer ändras förtielva gånger innan juli

    Ser fram emot att se resultaten i bildtråden!
    - The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
  • Mael

    Kikar runt på lite tårtor med elefant tema på google för inspiration men hittar inte riktigt något jag går i gång på. Någon som har en söt en (det är till en tvååring) på lager?!


    - The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
  • Mael
    Egensinnig skrev 2010-02-22 08:29:59 följande:
    Har du kollat Cakecentral? Jag gjorde en sökning på "baby elephant" där och man får upp mycket födelsedagstårtor till barn med elefanter. Länken blir brutne när jag klistrar in den men du kan ju kopiera och klistra in i url-fältetcakecentral.com/modules.php?name=gallery&meta... baby&album=-&search_user=&pageID=1
    Tenderar alltid att glömma bort den. Där fanns det helt klart mer inspiration. TACK!
    - The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
  • Mael
    Lenilus skrev 2010-02-22 10:55:17 följande:
    Till helgen ska jag göra en gäng tårtor och en av dem ska ha tema spinning, som i spinningcykel, då värdparet är instruktörer på SATS. Är det någon som har en bra lösning eller idé? Känns lite jobbigt att göra en stående spinningcykel, eller vad tror ni? Tänkte iaf göra tåtran gul med svarta detaljer, som i SATs färger, men resten har jag lite huvudbry över. Så, jag behöver lite hjälp!
    Tycker det var ett jättesvårt tema. Jag kikade runt lite när du ställde frågan sist, men kom inte på en enda riktigt bra ide. Är inte SATS färger orange och svart?!
    - The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
  • Mael
    Lenilus skrev 2010-02-22 12:11:42 följande:
    Hm... är det så? Hade för mig att det var gult och svart. I så fall, får det blir orange och svart då . Men i övrigt, jättesvårt! Jag kommer träffa tjejen som ska ha tårtan ikväll, så får väl brainstorma lite med henne. De ska ha en tårtkalas med flera tematårtor och det här är en av dem. Resten har jag funderat ut, men denna är som sagt svår.
    Var och tränade på lunchen och jo - orange är det

    Det enda jag ser framför mig är en fyrkantig tårta i trappsteg med någon/några modellerade cyklar på (som en spinning sal) med det är ju sjukt jobbigt/pilligt med alla cyklarna. Det skulle nog vara ett något för knepigt projekt för mig i alla fall. och ska det till andra tårtor också är ju tiden det tar att göra lite avgörande.

    Lycka till i alla fall...
    - The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
  • Mael
    Egensinnig skrev 2010-02-24 18:51:48 följande:
    Vad passar limemousse till? Jordgubb, kokos - ngt mer?Har fått helt fria händer med en tårta o blev villrådig
    Håller helt med om jordgubb, blåbärm vit choklad.
    Men det är också ljuvligt till något så otippat som Mjölkchokladfluff.
    - The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
Svar på tråden Tårttråden del 17