• kajsad

    Nu har jag äntligen fått göra en slottstårta, något jag längtat efter länge! Det var helkul. Funderade länge på hur jag bäst skulle göra tornen och landade till slut in i att använda fp som torkar snabbt och blir hårt och stabilt. Det fick torka lite runt en rulle och sen räckte det.


  • kajsad

    Dags att göra min egna 40 års tårtor för 70 pers på lördag. Kan inte riktigt bestämma mig för fyllningar? Tänker ha samma i alla tårtorna. Har fastnat i olika sorters choklad och rårörda hallon-träsket (som visserligen är underbart) och tänkte nu bryta mönstret. Funderar på lime och kokos som jag tidigare fått mycket beröm för.

    Sitter här med alla olika kombos, men undrar bara stillsamt: Vilka är världens bästa kombos tycker ni tjejer?? {#lang_emotions_wink}


  • kajsad
    MayaS skrev 2010-02-09 12:19:48 följande:
    Min familj gillar apelsin/choklad, blåbär/vitchoklad och nu har sonen beställt dumlefluff/blåbärsmousse
    Tack! {#lang_emotions_smile}
  • kajsad
    Mael skrev 2010-02-10 07:23:26 följande:
    Apelsin/mjölkchoklad är poppis här också.Sen gjorde jag lime/mjölkchoklad en gång också vilket var ljuvligt! Vill man inte ha choklad alls tycker jag blåbärssylt/glasskräm/limemousse är otroligt fräscht.Jag har några månader till mina 40, men funderar redan  
    Tack Mae! Nu får det bli tre olika kombos i alla fall En med lime-kokos, en med lime-mjölkchoklad (gjorde du mjölkchokladfluff eller mjölkchokladfärskostcreme?) och en med blåbär-vit choklad. Så får jag själv smaka på alla tre! Och så blir det ljusa bottnar till alla.

    En av dem ska vara glutenfri, blir bottnarna som vanligt om man använder Sempers fina mjölmix eller smakar det konstigt för alla andra då??
  • kajsad
    Mamma till Felicia och Simon skrev 2010-02-10 12:19:18 följande:
    Hej flickor kan jag göra rosorna till tårtan redan i morron om jag skall ha dom på lördag?? jag skall göra dom i fp men dom får inte torka innan lördag när jag har satt på dom hmmm hur skall jag göra??skall väll säga att jag skall montera våningstårtan på platskram Anna
    Du kan göra rosorna en månad innan om du vill. När dom torkat förvarar du dem i lufttäta burkar.

    Nu skriver du att du inte vill att dom ska torka, hur ska dom då hålla ihop? Eller vill du bara att dom ska torka lite? Ska du göra dem i marsipan menar du kanske? Om du gör i marsipan eller sp och direkt lägger i en lufttät burk så hinner dom inte torka helt och hållet om det är det du menar.
  • kajsad
    Egensinnig skrev 2010-02-11 09:09:49 följande:
    Allra enklast tycker jag är att slå den kondenserade mjölken i en hög skål och köra den i micron. Tar 20 min och man får röra om varannan till var 3:e minut Allra godast varm som topping på glass...mmmmmmmmmm Eller i tårta el cupcakes
    Har du den som en fyllning då? Vad passar på andra lagret då? Nästan vad som helst kanske?
  • kajsad
    Lenilus skrev 2010-02-10 20:51:52 följande:
    Jag tyckte faktiskt inte det kändes nån skillnad när jag åt en tårta som jag bakat och som var glutenfri. Blev faktiskt överraskad att den var så lik en vanlig. Ingen annan reagerade heller, ingen som ens misstänkte att den var glutenfri. Så det ska ska nog gå bra!
    Jag gjorde just botten och den ser ju ut precis som vanlig botten, så det här blir nog perfekt. Gör ju inget att en av dem är glutenfri som alla får äta från. Min uppfattning om glutenfritt var uppenbarlligen något förlegad
Svar på tråden Tårttråden del 17