• JoKo

    Tårttråden del 17

    Diabets-vänlig tårta.

    Går det att ordna, o isåfall hur/med vad?
  • JoKo
    MayaS - Ehh, jag vet inte {#lang_emotions_embarassed} Det är min mormors man som har diabetes pga ålder o lite övervikt. Tänkte om det fanns något som är lite "vänligare" så att säga...

    Det är inte ens säkert att jag gör någon tårta, de kommer på 1årsfika några dagar innan själva kalaset så de kanske får nöja sig med kaffe

    Tack!!
  • JoKo

    Har planer på att göra en vanlig gräddtårta dekorerad med färsk frukt typ kiwi,banan, mandariner,vindruvor osv.

    Finns det något knep för att frukten ska "hålla färgen" o vara fräsch en stund efter den lagts på tårtan/kommit i kontakt med luft?

  • JoKo
    Är det någon som har en vettig döskallemall som jag kan få låna??

    Hittar ingen bra...Har dock inte googlat så där ööööverdrivet mycket ännu
  • JoKo

    Först. Tack Missy Cat för döskalle-hjälpen!!{#lang_emotions_sunny}

    Sen.

    * När jag gör "Monnies tårtbotten" så blir den (i rundform) toppig. Och sen lite gummiaktig i konsistensen. Vad 17 gör jag för fel!? {#lang_emotions_yell}

    *
    Ahgrensbil-fluff. Har förstått att det är lätt att det bli för hårt, hur förhindrar jag det? Om det stämmer allstå

    Tack, ni är hjältar!

  • JoKo
    Lenilus o Egensinnig - Tack rara ni {#lang_emotions_flower} Sen är kanten o toppen hård/knaprig så jag fick lixom...skala bort en hel del
    Skam den som ger sig, jag ska ha ihop 4 till i em!
  • JoKo
    Egensinnig skrev 2010-02-17 13:11:00 följande:
    Så lite så!Det blir den på min med men det är bara bra när man ska spackla den. Det mjukas upp av fyllning o spackel sedan. Jag skär i allmänhet inte bort ngt utan vänder den upp och ner så jag får botten överst och efter fyll o spackel så är den  saftig och god hela vägen .-)
    Aaah, okej. Fast eftersom jag lutar åt din idé att min smet bidde lite överbakad så var det..äuhm..jättehårt så det var nog bara bra att jag skalade lite där
  • JoKo

    Ska göra en till en 5åring där beställaren endast sa: "...som har något med bilar att göra".

    Har noll inspiration till det just nu *suck* Vill bara ha den färdig så snabbt o smidigt som möjligt

    Så nu vet ni det

  • JoKo
    Om det blir gelatinkklumpar i mousserna (och då snackar vi ENORMA klumpar ), beror det då på att jag har slarvat med omrörningen?
    Alltså, att jag börjat röra om först när jag hällt i gelatinet så att säga...
    Misstänker att det är så, för jag hade ett barn på armen så jag hällde i allt på en gång o sen rörde jag om...
  • JoKo
    stinky79 skrev 2010-02-21 16:02:13 följande:
    Antagligen är det för stor temperaturskillnad på gelatinvätskan och moussen vilket gör att gelatinen stelnar för snabbt.Enklaste sättet att inte få klimpar är att värma på gelatinet som vanligt men istället för att hälla gelatinet ner i moussen direkt, tar du istället lite av moussen och blandar ner i gelatinet till en slät massa. Värm på lite till om det stelnar och blir klimpar.Sedan rör du ner det i moussen.Så gör jag alltid och det funkkar alltid!
    Aaaah, det har jag ju gjort förut! Tack! {#lang_emotions_flower}
Svar på tråden Tårttråden del 17