Inlägg från: Smurfan 81 |Visa alla inlägg
  • Smurfan 81

    Tårttråden del 17

    Lenilus skrev 2010-01-30 11:35:10 följande:
    första gången jag kommer använda mig av dummie, ni som gjort det, vad använder man för att sp:n ska fästa, är det piping gel eller?
    Bara vatten. Använd en sprayflaska. Jag tycker SP'n lätt spricker över de vassa kanterna så förra året täckte jag min dummie två gånger.
  • Smurfan 81
    LindaB78 skrev 2010-01-31 18:55:36 följande:
    Gjorde en moussetårta som jag delvis spacklade med ett tunt lager smörkräm för att jämna ut ojämnheter och få snygga kanter etc. Jag täckte den sedan med Ballinas sp (chokladsmak). Enlig denna tråd så ska den inte behöva fodras (eller spacklas). Men de delar som inte var spacklade med smörkräm svettades. Så nu blir det foder även på ballinas sp i fortsättningen för min del.
    Ingen SP klarar syran från bär i mousser. Ballinas SP behöver inte fodras, men man måste ju spackla tårtan med nånting för att skydda mot syran. Tror inte någon har påstått att man kan ha SP direkt mot en mousse... inte vad jag vet i alla fall.
  • Smurfan 81
    fabler skrev 2010-02-04 21:15:12 följande:
    HJÄLP och jag vet att frågan är ställd 1miljon ggr... jag har själv svarat på den 1miljon ggr i tidigare trådar... men hur mycket ahlgrensbilar till 3dl grädde??????? var den 1/3 påse eller minns jag helt galet? Är snart ett år sedan jag gjorde det sist...
    80g är det nån liten röst i mig som säger, men jag vet inte om det var rätt...
  • Smurfan 81
    Kissekatt skrev 2010-02-05 08:32:58 följande:
    Någon som har en bild på en Mamma Mu-tårta? Det är vad sonen har beställt, en med en traktor och en med Mamma Mu. Vi kör bondgårdstema Och en fråga till, En av tårtorna ska vara helt vegansk. Jag ska göra marsankräm på sojamjölk, men kan man göra glasscreme genom att blanda den med vispad havregrädde? Blir det tokigt/äckligt/på annat sätt oätligt?
    Ekströms snabbmarsan innehåller mjölkprotein, vet inte hur det är med den kokbara som Missy Cat nämner. Sen om det är ok för veganer eller inte det vet inte jag!

    Däremot ska snabbmarsanen inte innehålla någon laktos, om jag förstått det hela rätt... Nån som vet?
  • Smurfan 81
    Lenilus skrev 2010-02-19 11:29:13 följande:
    Är det någon som vet var jag kan få tag på den där siliconformen av en bebis som ligger och sover? Inte den med kudde, utan den andra, som är så där otroligt verklig. Har sett någon i tråden använda den har jag för mig, var det Aiwendil kanske? Hittar inte den i någon av webshopparna.
    Har för mig att hon köpte den i nån engelsk webshop...
  • Smurfan 81
    Egensinnig skrev 2010-02-19 19:05:43 följande:
    Stinky79 - ja jag tror att vädret spelar in, speciellt luftfuktigheten. MMF behöver inte fodras. Lycka till!! Ska bli spännande att då se resultatet sedan! Smurfan 81 - kul att se dig, undrade precis vart du tagit vägen! Jag använder kristyr el sockerlim till pärlor. Funkar inte med vatten tycker jag. Om du har SP kan du lösa upp en liten bit med vatten tills du får en gegga - funkar också bra som lim.
    Hehe, jag stack till Thailand i 2 veckor! Gjorde lite tårtor förra och förr-förra helgen men har inte hunnit lägga in några bilder än. Sitter med årsbokslut på 11 bolag och en deadline nästa helg så det blir sena kvällar på kontoret...
  • Smurfan 81
    Egensinnig skrev 2010-02-19 19:11:02 följande:
    Aha då förstår jag. Thailand låter ju underbart!!! Ska bli kul o se dina bilder sedan. Lycka till med boksluten!!
    Tack!
    Japp. det VAR helt underbart i Thailand! Mindre kul att komma hem till det här...
    Ska försöka få in bilder imorgon!
  • Smurfan 81
    Lenilus skrev 2010-02-19 21:28:52 följande:
    Smurfa 81, har du alltid haft eget företag? Hittade till din hemsida nyss. Arbetar du själv där eller tillsammans med någon? Jag är så intresserad av det där, hur det funkar i praktiken. Men är ju så himla sugen liksom....
    Nje, vet inte riktigt vad jag ska svara på det! Min man startade egen firma för många år sen och när vi gifte oss blev den ju min också! Jag har jobbat med annat innan jag blev gravid och var anställd men jobba lite genom firman och nu efter barnen började jag fakturera mitt "dagjobb" genom firman och sen la jag in tårtorna också. Får se hur länge det håller!
Svar på tråden Tårttråden del 17