Inlägg från: Lioness |Visa alla inlägg
  • Lioness

    Tårttråden del 17

     


    En fråga till er tårtproffs där ute!


    - Trots spackling av grädde så syns tårtkanten genom SP:n och det är som att grädden trycks ner av sp:n på sidorna. Hur undviker man detta?

    - Den grädde som skulle sitta på sidorna gled istället ner och smiter ut vid kanten av SP:n som blir alldeles kladdig... Hur undviker man det?

    - Hur får man kudd/täck-mönster snyggt på sidan av tårtan utan att skära igenom SP:n?

    Många frågor som hoppas på svar...

    Kram Karin
    Besök gärna www.bagerskan.se
  • Lioness

    Missy Cat


    Egensinnig skrev 2010-01-31 21:27:15 följande:
    Det låter som du har för mjukt spackel och/eller för lite. Jag blandar alltid marsanpulver i grädden för att få det lite stabilare alternativt spacklar m smörkräm. Sen så låter det också som du har ganska tunn SP? Har man lite tjockare tex 4mm istället för 2 mm gör det stor skillnad. Att grädden glider ner kan bero på att den inte är tjock nog, att tårtan utsatts för värme och/eller fukt. Har man lite tjockare spackel kan man få på ett lite rejälare lager och då syns inte tårtkanten och spacklet glider ingenstans. Jag använder en Patchwork cutter som trycker in mönstret utan att skära. Finns på tårtdecor tex.
    Stort tack för era svar, nu vet jag bättre till nästa gång!
    Problemet denna gången var en alldeles för simmig glasscreme, tog för stor del marsankräm till grädden så den ville liksom inte stelna...
    SP:n var ganska tunn oxå, man lär sig av sina misstag helt klart!

    Tack, kram Karin

    Jag ska pröva sätta in bilden själv, brukar inte fixa det men skam den som ger sig...!
    Besök gärna www.bagerskan.se
  • Lioness

    Hej igen!

    Jag är på jakt efter en liten "dosa" som jag sett i en tidning men glömt namnet på. Man kan fylla "dosan" med smält choklad och skriva eller göra mönster med den...

    Någon som vet vad jag snackar om? Den är platt och rund, tror den heter Deko-nånting, kan ha fel...

    Hoppas på hjälp, kram Karin


    Besök gärna www.bagerskan.se
Svar på tråden Tårttråden del 17