Inlägg från: Smulan1979 |Visa alla inlägg
  • Smulan1979

    Tårttråden del 17

    stinky79 skrev 2010-02-15 17:57:05 följande:
    Helgens tårtor i bildtråden! Doptårtor till kusinerna Lea och GABRIEL,  inte Garbiel som jag råkade skriva i bildtråden!
    Måste bara få berömma dina superfina tårtor! Sååå fina. De måste varit nöjda
  • Smulan1979
    Gravid 89 skrev 2010-02-16 15:30:28 följande:
    Hmm... Jag har varken smakat MM eller MMF (dels för att jag inte äter gelatin, och det är väldigt sällsynt med marshmallow's utan gelatin), men det verkar som om folk allmänt sett tycker att MMF är godare än SP. Men som sagt, jag har bara provat SP och marsipan och dessa fungerar utmärkt. SP är ju väldigt elastisk och lämpar sig extra bra för tårtor. Men det smakar väl kanske inte så jätte-jättegott... jag tycker det är helt okej, men absolut inte att äta i mängder. Marsipan, t ex kan jag äta rätt upp och ner i mängder för det tycker jag är så gott... Men jag brukar göra så att jag blandar 1/3 marsipan och 2/3 SP, eller ½ marsipan och ½ SP. Då smakar det mer åt marsipanhållet, och det blir gott och färgerna blir fortfarande ljusa och fina! Marsipan är ju lite mer gul-grådassig i färgen, medans SP är helt vit och jättefin!
    Gör du egen SP utan gelantin då? Med agar agar istället? Har du kommit på något bra recept, för jag vet inte riktigt hur man ska dosera agar agar.
  • Smulan1979

    Har aldrig vågat mig på att visa upp några tårtor här, eftersom folk här är så fruktansvärt duktiga. Men nu så skickar jag in doptårtorna jag gjorde till min dotters dop idag.

    Vågade inte chansa på att dekorera dem igår så det var lite stressigt idag eftersom det ju var lite annat att fixa också (baka foccacia t ex).

    De var i alla fall uppskattade, så jag är nöjd, även om jag inte hann med att få dem exakt som jag hade tänkt mig innan.

  • Smulan1979
    Smurfan 81 skrev 2010-03-07 09:28:03 följande:
    Jag tycker de var jättefina! Speciellt dopbebisen! Tror jag sparar den bilden för framtida inspiration om det är ok.
    {#lang_emotions_wink} Oj, det får jag ta som som en komplimang. Har sett dina tårtor som är så superfina! Var väldigt rolig fotbollstårta som du gjort t ex.
  • Smulan1979
    Lololo skrev 2010-03-09 18:40:06 följande:
    hej nåon som kan hjälpa mig om en nätbutik där man kan köpa tårttillbehör och sugerpaste. står kanske i tråden innan men va sååååå många sidor o leta bland...
    kakburken.se och tartdecor.se t ex
  • Smulan1979
    mipsan skrev 2010-03-09 22:46:37 följande:
    Nu har jag lagt in mina nyaste tårtor i bildtråden. Det var en tjej som slutar på jobbet och ska flytta ihop med nya kärleken och börja på ett annat ikeavaruhus. Hon har en katt oxå därav den lilla missen på en tårtan. Den tårtan är jag inte så nöjd med. Sjönk ihop lite och blev sned. Dessutom så hade jag först tänkt göra en stor tårta istället och därför är dekorationerna lite för stora för tårtan, men hann inte göra om dem. Blomtårtan skulle vara lite vårinspirerad. Lite blandade blommor *inte bara vårblommor dock*. Tulpanerna var verkligen en utmaning och jag gjorde 4 och det var bara 2 som höll. De är gjorda på  floristtråd och tejp. Första gången jag gör det. Den tårtan är jag faktiskt ganska nöjd med. Det är nog den första som jag kan säga det om...
    Jättesöt liten kisse!
  • Smulan1979
    Sigrid skrev 2010-03-12 08:19:11 följande:
    Om jag fyller en tårta med fyllningar som innehåller grädde och sen täcker tårtan med SP (spacklar med smörkräm först). Måste inte tårtan stå i kylskåp då för att inte grädden ska bli sur? Vad händer med SP i kylskåpet? Hur förvarar ni färdiga tårtor? Man kan ju inte göra dem 5 minuter innan man ska äta, ibland måste de göras dagen innan.
    Man kan ha färdiga tårtor i kylskåp (och måste annars blir de inte så fräscha), men du kan inte täcka dem med plast för då kommer de att svettas.

    Se till att inte ha något starkt i kylskåpet bara så inte tårtan tar smak av det.
  • Smulan1979
    Sigrid skrev 2010-03-14 11:01:05 följande:
    Ni som gör egen SP, vilket recept följer ni? Det recept jag har (från bakalitenkaka-bloggen) står det att det ska vara 900-1000 g florsocker, men eftersom det är första gången jag gjorde SP så har jag ingen aning om hur "kladdig" SP ska vara. Ni som gjort SP och fått den bra, har ni något exakt mått på florsockret där ni tycker att det blir perfekt?
    När jag gör SP så brukar det gå åt ca 1 1/2 pkt. Kanske knappt. Jag har aldrig lyckats få den för torr hittills, men för lös en gång (men då tog jag lite mindre). Men du kan knåda in mer florsocker när du ska använda den sen.

    Jag har testat några ggr och kommit fram hur jag vill ha den så nu har jag rätt bra koll på hur den ska vara. Men de första gångerna så chansade jag lite.
  • Smulan1979
    mammastegeby skrev 2010-03-16 08:15:30 följande:
    puffar min fråga
    Jag har haft det, men då har jag också haft egengjord svartvinbärssylt i (mycket lättsockrad). Det blev hur gott som helst! Men det berodde nog mycket på svartvinbären som var så syrliga.

    Gjorde en tårta med mjölkchokladfluff och dumblefluff. Mycket sött! Men många gillade det, så det är väl som det mesta, man tycker olika. Kombinationen du funderar på kommer garanterat bli söt, men barn brukar ju gilla det...
  • Smulan1979
    MikuAndSaraLi skrev 2010-03-18 00:09:59 följande:
    Så du kan garantera att den inte smakar som köpt icing på låda? För det  både stank och smakade som tapetgips..
    Inte alls som det

    Huvudingrediensen är ju florsocker så det blir som Missy Cat skriver väldigt sött. Jag brukar smaksätta med lite vaniljessens, men man kan ha den neutral eller med annan smaksättning.
Svar på tråden Tårttråden del 17