Inlägg från: SweetNilam |Visa alla inlägg
  • SweetNilam

    Tårttråden del 17

    Ni som gör MMF, vad för mashmallows köper ni? Jag har länge jobbat med endast MMF till att täcka tårtan och har då gjort på BBQ chamallows. Minns inte nu vad det är för märke på dem. Det funkar bra och har aldrig misslyckats. Men blir ju lite nyfiken på att testa "vanliga" mashmallows. Dock finns det inte på någon mataffär alls i närheten och då bor jag vid många stora affärer- Coop Extra, Coop Forum, ICA Maxi och ICA Supermarket. Ingenstans har jag sett mashmallows, bara chamallows.

    Så, de ni har. Vilket märke är det? Tänkte att man kanske kan köpa på andra butiker, med annat utbud, typ indiska eller asiatiska affärer??

  • SweetNilam
    Småtokig skrev 2010-06-05 09:38:19 följande:
    Jag har använt Little Beckys marsmallows
     Vet inte vart man får tag på dem... men är de goda tycker du?
    Swagger skrev 2010-06-05 10:54:43 följande:
    Jag har använt Willys Marshmallows som jag klippt ned i mindre bitar. Kraftig vaniljsmak, men jag tycker de är goda. Ca 12 kronor för 250 gram.
    Ah, Willys finns ganska nära! Tusen tack!
  • SweetNilam
    Lenilus skrev 2010-06-05 18:00:27 följande:
    Jajemen! Så enkelt. Ca 400 g osaltat rumsvarmt smör, man kan ta 500 g också. Vispa ihop med en burk kondenserad mjölk. Smaksätt sedan efter tycke, tex ca 3 msk kakao, eller vaniljessence eller vaniljsocker eller någon annan essence. Jag använder mig alltid av denna, då den tar någon minut att göra och jag gillar när det går snabbt! Det är ändå bra smak, och den är väldigt bra att jobba med.
    Den lät kalas! Handlade lite inför smörkräm idag, men fasen jag köpte normalsaltat och kondencerad mjölk är inget jag har hemma. Får dra mig till affärn igen Måååste bara testa ju. Har så dåliga erfarenheter av smörkräm, men denna verkar bli luftig och god, eller?
  • SweetNilam

    Ah, och jag tror att orsaken till mina dåliga erfarenheter av smörkräm är just att jag använt normalsaltat. Har liksom inte tänkt vidare på det... klantigt.

  • SweetNilam
    Lenilus skrev 2010-06-05 18:13:57 följande:
    Ja, den kallas gräddliknande smörkräm och jag tycker den funkar hur bra som helst. Aldrig någon som riktigt "märkt" att det är smörkräm på tex provsmakningar som jag haft. Men pröva den, med osaltat smör Flört
    Ska testa! Inhandlade kondenserad mjölk och osaltat smör förut! Vad tror du, går det att göra laktosfritt? På laktosfritt smör och ja, kanske laktosfri grädde/mjölk?
  • SweetNilam
    Lenilus skrev 2010-06-06 08:11:14 följande:
    Nja... kondenserad mjölk borde ju innehålla mjölk Flört. När jag gjorde laktosfritt senast så körde jag smör, florsocker och vatten, men föredrar den andra, om det inte ska vara laktosfritt då.
    Ja, jo riktigt så dum är jag inte, att jag inte fattar att det är mjölk Har ju inte ens öppnat burken, så vet inte om den kan likställas med något, därför föreslog jag grädde (mjölk är nog för tunt). Har sett andra recept som har grädde, smör och socker (tror jag, skummade igenom JFL´s blogg) Det berkar ju som mjölken/grädden är hemligheten.

    Finns det någon som gjort laktosfri smörkräm med grädde (laktosfri såklart)? eller hur har ni gjort laktosfri smörkräm? förutom det klassiska med smör och florsocker
  • SweetNilam

    Någon som provat att göra marängsmörkräm på valios laktosfria smör? Tänkte göra det, men såg att det är en aning salt i. Det har jag lärt mig nu att man inte ska ha normalsaltat smör alltså, när man gör vanlig smörkräm.  Någon som har erfarenheter?

  • SweetNilam
    Egensinnig skrev 2010-06-09 20:48:37 följande:
    Det går jättebra. Jag har alltid normalsaltat smör - tycker det är gott i smörkräm. Men det är kanske en smaksak
    Usch nej fy. Jag tror att mina misslyckade smörkrämer bottnar i att jag haft normalsaltat... Eller så fixar jag helt enkelt inte smörkrämer (förutom den med kondenserad mjölk. den är gudomlig! )
    kajsad skrev 2010-06-09 21:15:50 följande:
    ..och jag brukar alltid använda Carl von Linne´s mjölkfria smör om jag ska ha fast smör och Carlshamns om jag ska ha flytande.
    ... och hur är salthalterna i de? Är det smör vi talar om, och inte margarin?
  • SweetNilam
    Egensinnig skrev 2010-06-10 14:03:44 följande:
    bra tips! Ska dit om ett par veckor o hade inte en tanke på de saker du nämnde - men nu har jag det på listan! tack för tipset!
    SweetNilam skrev 2010-06-10 09:13:31 följande:
    Usch nej fy. Jag tror att mina misslyckade smörkrämer bottnar i att jag haft normalsaltat... Eller så fixar jag helt enkelt inte smörkrämer (förutom den med kondenserad mjölk. den är gudomlig! )

    ... och hur är salthalterna i de? Är det smör vi talar om, och inte margarin?
    Mjölkfritt "smör" är ju inte smör utan margarin. Annars hade det inte varit mjölkfritt

    På vilket sätt blir din smörkräm misslyckad? är det smaken bara el konsistensen också?
    Jag gör alldrig ren smörkräm utan har alltid smält choklad och/eller cream cheese i - godare och mycket smidigare konsistens. + smaksättning i form av kaffe, essens, saft el dyl
    Grundfrågan var smörkräm på laktosfritt smör (Valio), ej mjölkfritt. Det heter ju så iaf, så då antar jag att det är just laktosfritt smör, men jag har ingen aning. Jag köper det nu om det finns så får det bli som det blir.

    Det är smaken på smörkrämen jag inte gillat. varesig smaksatt eller ej. Jag tror saltet har spelat roll, för mig. Alla är vi olika
Svar på tråden Tårttråden del 17