Inlägg från: Rigmor Mortis |Visa alla inlägg
  • Rigmor Mortis

    Tårttråden del 17

    Jag vet att jag sett en lista på vilka smaker som passar bäst ihop, men var? Jag ska baka chokladbottnar och fylla dem med.... vad? 

  • Rigmor Mortis
    Zelmilainen skrev 2010-11-04 18:44:13 följande:
    nån ledtråd? dvs om den som ska ha tårtan tycker om nåt spec?
    Den är till mig själv och jag gillar det mesta   
  • Rigmor Mortis
    Mynta skrev 2010-11-04 19:46:42 följande:
    Åh, jag har precis samma (ganska trevliga) problem! Ska baka tårtor till personalfesten om två veckor, en chokladtårta och en annan. Ska ha chokladbottnar, en chokladfyllning (fluff av något slag, troligen typ geisha eller mjölkchoklad).

    Men vad mer? Vill inte ha hallon, har liksom tröttnat på det. Funderar på apelsinmousse eller päronmousse? Eventuellt vit chokladmousse, men det kanske blir för mycket choklad? Vad tror ni? Har ni andra förslag?
    Päronmousse låter onekligen väldigt gott! 
  • Rigmor Mortis

    Funkar det att göra fluff på vanliga marabou chokladkakor med krokant? (mint- eller apelsinkrokant)
    Är krokanten fortfarande krispig efter att chokladen misshandlats i grädden? 

  • Rigmor Mortis
    KSB skrev 2010-11-05 21:29:50 följande:
    jag har gjort på geisha, kankse inte riktigt är samma, men de har ju också en "krispighet" i sig, å lite krispighet tycker jag den behåller...
    Sant, Geisha är också krispigt.

    Nu har jag en ny fundering: kan man göra mmf på juleskum? Borde väl funka som marshmallows? Någon som sitter på ett idiotsäkert recept?  
  • Rigmor Mortis
    Mynta skrev 2010-11-07 12:57:53 följande:
    Yes, det funkar! Jag mäter inte alls när jag gör MMF, höftar helt och hållet. Brukar smörja en tallrik med lite kokosfett, i med juleskum/marshmallows/annat skum och ett par matskedar vatten på det. Micra i omgångar (tar ut och rör lite emellan) tills allt är smält. Smörj en plastbunke med kokosfett, häll i typ 3/4-dels paket florsocker, gör en grop i det och häll i smeten. Tillsätt eventuellt mer florsocker om det behövs.
    Oj, jag vet inte om jag vågar höfta, det blir säkert katastrof av det

    Hur som helst blir det inte MMF på min födelsedagstårta, jag har nog bestämt mig för chokladbottnar, päronmousse och vaniljgrädde. Tänkte försöka dekorera med chokladlöv - hur gör man dem? Penslar smält choklad på bladnervsidan av ett blad?  
  • Rigmor Mortis
    Zelmilainen skrev 2010-11-07 17:29:18 följande:
    ja. rengör gärna löven först. pensla iaf 3-4 ggr. jag penslade 5 ggr tror jag.
    Behöver lövet oljas in eller så först eller släpper chokladen ändå?  
  • Rigmor Mortis

    Jag ska göra en rektangulär tårta till helgen. Den ska inte täckas med marsipan, mmf eller sp utan bara spacklas (heter det så om man inte täcker den också?) med vit chokladmousse och dekoreras med chokladlöv. Men. Det finns ett men. Hur får man kanterna snygga? 

  • Rigmor Mortis

    Om man smälter vit choklad i grädde för att göra fluff... funkar det att ha i limeskal och -saft också? Eller skär det sig eller blir ovispbart? 

  • Rigmor Mortis

    Vad kan man ha på marängbottnar, finns det något som inte får bottnarna (köpta) att smälta på tre sekunder? jag vet att man kan pensla dem med choklad men är lite för lat för det *flina* 

Svar på tråden Tårttråden del 17