Missy Cat
Egensinnig skrev 2010-01-31 21:27:15 följande:
Det låter som du har för mjukt spackel och/eller för lite. Jag blandar alltid marsanpulver i grädden för att få det lite stabilare alternativt spacklar m smörkräm. Sen så låter det också som du har ganska tunn SP? Har man lite tjockare tex 4mm istället för 2 mm gör det stor skillnad. Att grädden glider ner kan bero på att den inte är tjock nog, att tårtan utsatts för värme och/eller fukt. Har man lite tjockare spackel kan man få på ett lite rejälare lager och då syns inte tårtkanten och spacklet glider ingenstans. Jag använder en Patchwork cutter som trycker in mönstret utan att skära. Finns på tårtdecor tex.
Stort tack för era svar, nu vet jag bättre till nästa gång!
Problemet denna gången var en alldeles för simmig glasscreme, tog för stor del marsankräm till grädden så den ville liksom inte stelna...
SP:n var ganska tunn oxå, man lär sig av sina misstag helt klart!
Tack, kram Karin
Jag ska pröva sätta in bilden själv, brukar inte fixa det men skam den som ger sig...!