Inlägg från: 86TiAn82 |Visa alla inlägg
  • 86TiAn82

    Tårttråden del 17

    Hej, jag har en liten fundering som ni kanske kan hjälpa mej med.
    Vi ska ha namngivelse för våran son och det kommer komma ca 70 personer.
    Det blir bara fika alltså tårta bullar och kakor.
    Men det blir ju rätt dyrt att köpa tårta till så många så vi tänkte göra stora tårtor i långpanna, men då hittar jag inga recept på vanlig tårtbotten för långpanna, är det bara att göra en större sats sockerkaka eller har ni något bättre tips så mottages de hjärtligt.
    Samt lite tips på vad man kan ha i och på :)
    Temat kommer vara grönt (grodprins och krokodiler)
    Hoppas på hjälp. Är ett tag kvar men jag vill vara förberedd :)

  • 86TiAn82
    Missy Cat skrev 2010-05-01 09:46:45 följande:
    på potatismjöls baksidan finns ett recept med 5 ägg. Ta det receptet gånger 3 om du vill kunna dena din botten i 3 delar. Annars bakar du 1 sats åt gången så får du 3 bottnar.
    Tack :)
  • 86TiAn82

    Kan man frysa in smörkrämen som innehåller kondenseradmjölk?

  • 86TiAn82

    Vad kan man ha till pollyfluff?
    Tänkte ha i en tårta jag ska göra till min svärfar som fyller år på Fredag så vad är gott till?

  • 86TiAn82

    Jag behöver hjälp, vi ska ha namngivning på lördag för sonen.
    Och jag ska göra tårtorna, ska ha 6 st, 3 med ljusbotten och 3 med mörk.
    Mitt problem är vad jag ska fylla dom med.
    Hemma har jag :
    *Polly
    *Ahlgrensbilar
    *Marieanne
    *Zoo
    *Gelehallon
    *Milkyway
    *Geisha Dreamy Caramell
    *Marabou Polka
    *Toblerone

    Finns det några goda kombinationer där i? Hade tänkt göra helt olika tårtor så att det finns lite för alla smaker, det kommer även serveras kladkaka med after 8 grädde, bullar och kakor. Citronmuffins och chokladmuffins ( funderade på att ha tobleronen på chokladmuffinsarna)

    Så snälla hjälp mig :) Kan även åka och handla imorgon men sen har jag inte riktigt tid! Mycket som ska göras nu fram tills på lördag, men jag uppskattar all hjälp. Min fantasi är helt slut!


  • 86TiAn82
    Lydia07 skrev 2010-06-27 21:46:34 följande:
    86TiAn82: Jag har gjort polkachokladfluff i ett lager, ett lager med marsankräm med mosad banan, och hallongrädde över. Det blev jättegott :)

    Hallon, banan och polkachokladen var jättegott ihop, vill man inte ha hallongrädde över skulle jag nog tagit banan och polkachoklad i ett lager, och hallon i andra lagret.
    Okej tack för tipset ^^ Känns som att man har lite mycket, vill ju som göra 6 st olika tårtor! ^^ Så har du fler smaktips så kom gärna med dom :D
  • 86TiAn82

    Tror ni dom här kombinationerna funkar?

    Ljusbotten:
    1. Milkywayfluff och Zoofluff
    2. Tobleronefluff och Gelehallonfluff
    Mörkbotten:
    1. Mariannefluff och Skumbananfluff
    2. Polkafluff och Glasskräm
    3. Mörkchokladfluff och Foxkolafluff

    Eller har jag dålig koll på vad som smakar bra ihop. Känner mig så osäker och måste börja ikväll med fluffen!
    Är otroligt tacksam för hjälpen!


  • 86TiAn82

    Oke


    SweetNilam skrev 2010-06-29 21:06:58 följande:
    Du verkar gilla godis?!

    Jag tycker allt verkar på tok för sött och hade absolut haft mer fruktmousser eller fromager i tårtorna. Iaf som ett lager. Det andra kan gott vra någon godis"fluff". Bara "fluffer" i en tårta tror jag gör den rätt instabil, då det inte är så mycket som kan stabilisera. Förutom gelatinet i de godisar du använder då, men jag tror ändå det är för instabilt.

    Om jag får mixa lite med det du tänkt så ahde jag haft
    milkyway och hallon
    Toblerone och jordgubb eller citronmousse

    mariannefluff och någon bananfromage eller smak från "riktig" banan
    polka och -vette tusan- det är en stark smak. Men glasskräm hade jag haft med någon bärmousse- blåbär eller jordgubbar
    Mörk choklad hade jag absolut haft med hallon. Smaskens med mörk botten också. 

    SOm du ser tror jag inte att "godisfluff" funkar rakt igenom. Kanske andra har andra erfarenheter. Men jag tror det blir på tok för sött. Något surt/syrligt måste in och där är bärmousserna toppen. 
    Hehe det är nog mest min sambo som gillar allt då det är han som valt det mesta av det riktiga godiset, men jag vet ju som sagt inte vad som passar till vad ^^
    Tur att mousser går att göra imorgon då ^^ Så jag får springa iväg och inhandla sånt  :P Kan verkligen inte göra sånt själv :)

    Polkan kanske jag kan ha på chokladmuffins? Har namngivelse på min son på lördag därför det ska bakas så mycket!

    Tack så otroligt mycket för hjälpen :D

    Ska springa på affären imorgon så fort dom öppnar så man har en chans att fixa allt :) Känns som man tagit sig vatten över huvudet och alla förväntar sig supergoda tårtor av mig :S
    Gjorde en med Polly fluff, hallonmousse och hallonsylt på till svärfar när han fyllde år och den vart jätte populär! Så en sån blir det får inhandla mer mousse då :)

    Något av det här som passar till passionsfrukt och mango mousse?
  • 86TiAn82
    SweetNilam skrev 2010-06-30 08:45:56 följande:
    Polkagrädde är nog verkligen supergott till chokladmuffins!!

    Till passions/mangomoussen passar kokosmousse eller vit chokladgrädde perfekt tror jag! Ha även lite färsk passionsfrukt på moussen, alltså häv på en eller två passionsfrukter på mousselagret nrä du lagt på det (innan andra botten). Det blir kalasgott!! Även det är ett smart sätt att få bort den söta smaken. Lika så med köpt hallonmousse (jag förstod på dig som att du skulle köpa dessa mousser?). Ha på lite lite krossade/mixade färska/frysta hallon efter att du lagt moussen på tårtan, innan nästa botten. 

    Det värsta är att gå in med en förväntan på sig själv. Du får göra det du kan utifrån din tid och dina erfarenheter. Blir det bra så blir det. Jag tror, oavsett, att folk kommer uppskatta det du hunnit med! Lycka till!
    Okej :) Tack så mycket. Jo jag köper dom då jag för det första inte kan göra mousse och har ingen lust att börja exprimentera just nu ^^

    Klart jag inte kan göra meer än jag kan, men man vill ju lära sig på samma gång haha ^^

    Men tack så otroligt mycket för all hjälp! Nu kan jag nog slappna av och hinna göra klart tårtorna så allt är klart sen :)
  • 86TiAn82

    tror jag har sett sådana påsar på Maxi, kommer dock inte ihåg exakt. Men det såg ut som sådana som är på rulle så rycker man bara av en, precis som det är med vanliga fryspåsar. Men jag kan ha fel. tänkte åka dit och kolla någon dag. Dom är ju väldigt smidiga, vi använde sådana när jag jobbade på café/lunchbar.

Svar på tråden Tårttråden del 17