• linn78

    Tårttråden del 17

    Hej! Jag har googlat som tusan efter barbie tårtor (sådana med en riktig barbie kropp i mitten) men hittar bara skitfula=( Jag vet att jag har sett superfina i bildtråden men det tar ju år att gå igenom alla bildtrådar... Vill ni vara så jättesnälla och länka lite bilder på era barbietårtor till mej?? Pleeaaassee=)

    Sen så funderar jag också på detta med att frysa in tårtan innan man spacklar och täcker, för visst kan man lägga på alla fyllningar och sen frysa tårtan för att sen ta fram den i lagom tid och göra det sista???! Hur lång tid innan bör man ta ut tårtan ur frysen? Fungerar det att frysa ALLA slags fyllningar eller finns det något som ändrar konsistens eller smak? Även fluff och glasscreme? Grädde blir ju inte alltid så bra efter att det varit fruset. Är tårtan lika god efter att ha varit frusen?

    Jag ska nämligen operera foten 2 dagar innan tårtleverans och vill ha så mycket som möjligt klart för sen kommer jag att ha ont och inget tålamod... Borde väl egentligen sagt nej men det är ju så kul

  • linn78

    mae: också jättefin!! Dom ser liksom ut som om det är en riktig klänning, de jag hittade på min google sökning var så himla "platta" om ni förstår hur jag menar, så dom var ju inte fina även om dom var välgjorda...
    Har ni förresten tagit av benen på barbien? Eller går det att göra kjolen så hög så att benen kan vara inplastade i tårtan?

  • linn78

    det är så himla längesen jag gjorde tårta så jag har helt glömt Hur mycket sp behövs för att täcka en "normal" tårta? Försökte hitta på tårtiversums sida men där var inga länkar alls som fungerade...

    Tack för alla barbie-tips förresten!!

  • linn78

    Tack för svaren!!! Sist gjorde jag min egen sp (som blev superbra) och 1 sats från jfl´s recept räckte till 2 tårtor+ dekoration, men jag har ju ingen aning om vad den vägde... Men jag gör också sp:n ganska tunn så jag borde klara 2 tårtor på 1 kg. Det ska ju inte vara så himla mycket deko på dom heller. Tack igen!! Det kommer säkert fler frågor när det börjar närma sig

  • linn78

    Lenilus: den underbara smörkrämen du brukar göra med kondenserad mjölk och smör, är den bra att spritsa med?

  • linn78

    andra som vet får ju naturligtvis också svara

    Lenilus igen: brukar du förresten inte ta hälften smör? Vad blir det för skillnad?


    linn78 skrev 2010-03-02 14:15:57 följande:
    Lenilus: den underbara smörkrämen du brukar göra med kondenserad mjölk och smör, är den bra att spritsa med?
  • linn78

    en fråga till: kan jag fylla tårtorna på onsdagen och inte spackla och täcka förrän på lördagen då de ska ätas upp? Eller blir det för lång tid för fyllningarna i kylen? Jag funderar på om jag verkligen behöver frysa tårtorna från ons till lörd?!!

  • linn78
    Lenilus skrev 2010-03-02 15:32:37 följande:
    Jag har aldrig spritsat med den, men det tror jag säkert, brukar gå att spritsa med smörkräm, så den borde funka utmärkt.Jag tar nu 400 g smör, vilket egentligen är irriterande då de flesta förpackningar är på 500 g. Jag använde 500 g förut, bara för att det kändes lättare och egentligen blir det väl ingen större skillnad, men som sagt, nu använder jag 400 g smör till en burk kondenserad mjölk. Så snabb och enkel att göra och så bra att jobba med, om du frågar mig
    Tack för hjälpen
Svar på tråden Tårttråden del 17