Inlägg från: Mysanochmimer |Visa alla inlägg
  • Mysanochmimer

    Tårttråden del 17

    Dipsy skrev 2010-11-09 12:26:29 följande:


    hur hade ni gått till väga för att göra en logga...ex denna
    Jag har gjort ett par loggor och då har jag gjort den i sk. run-out-teknik.
    Spritsa konturerna med tjock kristyr och sen fyller du i fälten som blir med lösare mer flytande kristyr när konturerna torkat.
  • Mysanochmimer
    Sigrid skrev 2011-01-05 08:29:07 följande:
    Ni som använder italiensk marängsmörkräm och spacklar med, vilket recept använder ni? Har sett olika och blir osäker på vilket jag ska välja.
    Leila har ett recept som är kanon!

    Vit marängkräm:
     4 st ekologiska äggvitor
     3 dl strösocker
    Saft av 1 citron
     350 g mjukt smör

    Blanda äggvitor, strösocker och citronsaft i en rostfribunke.
    Vispa marängen kraftigt över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader. Marängen ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält.
    Tag av marängen från värmen och vispa i maskin på hög hastighet tills den svalnat.
    Tillsätt smöret i omgångar under långsam omrörning.

    1 sats räcker att spackla nästan 3 tårtor och funkar kanon att frysa!


  • Mysanochmimer
    Zvartaliljan skrev 2011-01-10 16:37:46 följande:
    beror på vilket märke och vilken sort du köper. Willys har billigast med 17kr/st. Maxi och flera andra har ett dyrare märke som kostar allt från 24-29kr. Maxi har även det billigare märket för tyå 18kr men här står det då inte bland bakgrejerna utan den billigare har de gömt undan på hyllorna med "utländsk" mat. Den dyrare står vid bakpulver o sånt...
    Jag märker ingen skillnad i smak på dessa så köper alltid den billiga...
    Oj va fel jag hade *skäms*
Svar på tråden Tårttråden del 17