• Lilo84
    Sigrid skrev 2011-06-22 09:14:22 följande:
    Ingen som har ett bra recept på vaniljkräm som kan användas när man gör glasskräm? Vill gärna prova något annat än marsanpulvervarianten.
    Vet att Leila har ett recept på hemmagjord vaniljkräm som jag hört mycket gott om, kolla på recept.nu!
  • Lilo84
    mrsjossie skrev 2011-06-30 14:24:38 följande:
    Hej,

    Har spanat som hastigast i JFL´s blogg efter ett recept på Passionfruktsmousse.
    Hittade dock ett som jag tyckte var lite väl avancerat (italiensk maräng bl.a)

    Finns det någon som har ett GOTT och lite SNABBARE recept på denna mousse?

    Rätt akut är det också
    Jag använde ekströms passionsfruktsfromage och blandade i kött/saft från 2 färska passionsfrukter för att få lite mer syra i och det blev faktiskt jättegott! Så det kan rekomenderas oom tiden är knapp!
  • Lilo84
    Rigmor Mortis skrev 2011-06-30 16:33:37 följande:
    Apropå passionsfrukt, hur GÖR man egentligen? Det är ju bara frön och skal! >_<
    ´Gröp ur och sila, det blir inte mkt per frukt dock!
  • Lilo84
    Rigmor Mortis skrev 2011-06-30 18:18:06 följande:
    Då gör jag inget fel alltså, det är precis så jag gör. Jag tycker inte det är värt jobbet (och pengarna)..
    Hehe! Ne, kanske inte! Men gott är det ju! Jag köpte passionsfruktsesséns från Borgeby men den smakar verkligen parfym :(
  • Lilo84

    Egentligen så är det väl nån skillnad i recepten på muffins och cupcakes (tror att cupcakes blir mer kompakta eller nått liknande) men tror skillnaden är minimal, så kalla du dina muffins för cupcakes


  • Lilo84

    Honey1982; Panduro i hageby är enda stället jag vet om och de har ett mkt begränsat sortiment!

  • Lilo84

    Ett tips till alla macrons-fantaster! Idag köpte jag 500 g mandelmjöl av märket Sellton för 59 kr på Coop Forum, oslagbart när jag tidigare köpt 150 g för 35:- på Life.

  • Lilo84
    mina12 skrev 2011-11-10 12:15:33 följande:
    Kör du nåt särskilt recept? Låter du det stelna i tårtan eller innan du fyller tårtan med det?

    Jag lät min stelna i en springform i samma storlek som bottnarna, hur smidigt som helst!
  • Lilo84

    Skåne85, jag skulle nog göra nått med lingon! Gjorde pepparkaksmuffins med lingon-creamcheesefrosting för ett tag sen och det var jätte gott ihop!

  • Lilo84
    Pigelinen skrev 2012-01-29 18:56:10 följande:
    JAg ska testa och göra en fyrkantig prinsesstårta till dotterns kalas i helgen, men är orolig för att inte få till marsipanen slätt, någon som har tips? Ska man skära till hörnen och vika in eller hur får jag till den snyggaste tårtan?

    Kolla den här
    ">

  • Lilo84
    rultan skrev 2012-03-13 17:29:41 följande:
    Är det någon som gjort kokosmousse och limemousse som finns i JFLs blogg? Verkar vara en väldigt stor sats av limemoussen - borde räcka till fler lager och kan man kanske halvera receptet tror ni? Eller har ni andra recept på dessa smaker som är bra?

    Inte limemoussen men kokosmoussen är SÅÅÅ god!
Svar på tråden Tårttråden del 17