Inlägg från: Lenilus |Visa alla inlägg
  • Lenilus

    Tårttråden del 17

    rultan skrev 2012-03-31 18:55:07 följande:
    Hjälp snälla!
    Jag har fått en beställning på en tårta som ska se ut som en kyrka!! Vit kyrka med svart, brutet tak och naturligtvis ett torn :-O Jag är inte jätteduktig, så det blir en utmaning. Jag tänker mig inte en exakt kopia, men gärna igenkänningsbart Hur skulle ni gjort tornet t ex? Kan man bygga med tårta, eller ska jag för första gången prova på rct? Eller skulle det rent av funka med en glasstrut som man spacklar och täcker? Andra tips?

    Och grattis till alla som förhoppningsvis ska vara med i tv! Spännande! 
    Jag har gjort exakt en sån tårta en gång. Då gjorde jag själva tornet som en våningstårta, med platta emellan, men jag täckte allt i ett. Och taket på tornet gjorde jag av endast kaka. Den borde finnas i mitt galleri.
  • Lenilus
    lilla gumman 85 skrev 2012-04-07 07:54:26 följande:
    *Puffar* lite här.... VAD SA DOM?
    Instämmer väl med Fjorren. De frågade en massa frågor. Många som man redan svarat på ungefär tre gånger redan, tycker jag, fast kanske lite mer djupgående då.
    Det kändes bra, men det är så svårt att veta vad de söker, så det är bara att vänta och se. Om de inte ringer innan 27/4 så är man inte vidare.
  • Lenilus

    Vad använder ni för att fästa "sand", ex krossad Digestive, muscovadosocker eller dyl, på sp? Jag har använt piping gel tidigare, men det är slut och jag ska ha sand på en tårta till helgen. Tips?

  • Lenilus
    Ankmor skrev 2012-04-11 21:44:24 följande:
    Pensla äggvita på underlaget och klistra fast sanden innan det torkar, borde funka
    Ja, tänkte att nåt sånt borde funka. Får testa! Tack!
  • Lenilus
    smörblomman81 skrev 2012-04-16 18:06:45 följande:
    dom har ringt upp igen så jag får åka upp till stockholm för att gå på slutcastingen för baktävlingen...sista steget till programmet så det känns supernervigt :
     
    Wow, grattis! Verkligen nervöst, förstår jag.  
  • Lenilus
    MissMurrig skrev 2012-04-23 21:58:05 följande:
    Smulan har ju redan svarat, men vill bara säga.. leta inte efter svart och röd SP. De som finns går knappt att äta, smakar illa!
    Tycker jag inte alls stämmer numera. Funcakes har både svart och röd och smakar samma som den vita, dvs vanilj. Bakels har också röd och svart och jag tycker inte det är fel på smaken, även om vissa har åsikter om det. Den luktar inte mumma när man använder den, men när den väl är på så luktar den inte. Och smaken är helt ok, enligt mig.
  • Lenilus
    Längtandsfull skrev 2012-05-29 22:18:02 följande:
    Men om jag inte gör med samma ingredienser som jag har i tårtbotten så smakar det ju inte samma..

    Menar du att jag delar muffinsen så jag får 3 delar?

     
    Jag hade bakat en muffins av 3 lika receptet, fast glutenfritt och delat den i tre bottnar, fyllt med samma fyllning som i den vanliga tårtan och tagit betalt som en vanlig bit. Det är ju en bakelse, en bit tårta.
  • Lenilus
    Ova skrev 2012-06-17 19:12:45 följande:
    Jag vill bara varna för att köpa billiga utstickare på Tradera (antagligen made in asien). Jättebra om du bara har tänkt använda den tre gånger för sedan flyger fjädrarna all världens väg. Lärde mig i alla fall att det  är bättre att betala för kvalite.
    Mina gick också sönder direkt.
  • Lenilus
    Zelmilainen skrev 2012-06-21 19:05:07 följande:
    jag ska göra doptårtor i slutet av juli, de vill ha hallonmousse och mosad banan i, 4 tårtor, varav en gluten och laktosfri. frågan är hur jag ska göra med den mosade bananen för att den ej ska bli brun och tråkig? kan ja ens göra nåt? det får ju ej heller få nån smak av nåt annat...
    Måste det prompt vara mosad banan eller kan du inte göra en bananmousse istället? Den håller sig bättre och smakar god banan. Om inte, så får du ha i pressad citron i den mosade bananen för färgens skull.
Svar på tråden Tårttråden del 17