• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Lenilus
    strommis skrev 2010-08-06 23:30:50 följande:
    ok, jo det är ju svårt att se storleken;) jag har just bakat bottnar på 30 och 35cm och det är så svårt att veta hur länge de ska vara inne i ugnen, tyckte att de blev lite för degiga, men det upptäckte jag ju då det var dags att göra tårtan=O  får hoppas att dom är ätbara ändå;)
    Ja, de behöver längre tid. De jag numera använder till våningstårtor tar oäääändlig tid, men de är jättebra tycker jag, stabilare än vanliga.
  • Egensinnig
    Lenilus skrev 2010-08-06 22:54:05 följande:

    I mitt kök verkar det som att sommarväder inte alls är bra för Ballinas, har haft priblem hela sommaren. Önskar man hade ett helt kylrum :)
    Ja, smoothern fastnar också... den är skitjobbig, men som sagt, nu körde jag både Ballinas och Bakels och det blev bra. Ska fortsätta med det ett tag för att vara på den säkra sidan. Resultat ska strax laddas upp i bildtråden :)
    Till modellering använder jag dock inte Ballinas eftersom den aldrig stelnar. En del blommor går ju bra, men inte figurer och annat som behöver vara hårda.


    Precis samma här - tror det är den höga luftfuktigheten. På vintern har jag inga problem alls men nu har det varit så skört, spruckit o klibbat. Ska definitivt köpa hem lite Bakels då
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Lenilus skrev 2010-08-06 23:39:48 följande:
    Ja, de behöver längre tid. De jag numera använder till våningstårtor tar oäääändlig tid, men de är jättebra tycker jag, stabilare än vanliga.
    Lenilus - skulle jag kunna få det receptet igen? Tror du la ut det i tråden men att jag glömde kopiera ner det.
    Matilda, Matilda........
  • Lenilus
    Egensinnig skrev 2010-08-07 09:02:09 följande:
    Lenilus - skulle jag kunna få det receptet igen? Tror du la ut det i tråden men att jag glömde kopiera ner det.
    Absolut!

    6,25 dl vetemjöl
    5 dl socker
    1 tsk bakpulver
    1/5 tsk bikarbonat
    1 tsk vaniljessence
    3 dl mellanfil
    4 äggvitor
    115 g smör

    Blanda torra ingredienser. Tillsätt smör, filmjölk och vaniljessence, vispa ca 2 minuter, tills det blandats. Tillsätt äggvitorna och vispa ytterligare 2 minuter till en jämn smet. Grädda på 175 grader. Det står 30-35 minuter, men i min ugn tar det minst en timme. Den här receptet passa en form på ca 20-22 cm, den lyfter inte lika mycket som en vanlig botten, så ska man göra större rekommenderar jag att modifiera eller göra dubbelt.
  • Hedebris

    idag har jag förberett morogndagens tårtor. Dottern fyller 5år :)

    En fråga, det är väll inga problem att ha smörkräm och mousse färdigt i kylen i ett dygn?

  • Zelmilainen

    jag ställde in min smörkräm i kylen. slutade med att jag fick micra den då den i princip stelnat. men det var ju inga större problem. gör annars tårtan ikväll?


    Vill ha bebis nuuu!!!
  • Lenilus

    Micra smörkrämen måste man göra, eftersom det är smör, och det stelnar ju. Mousse är inga problem. Jag brukar göra i ordning på kvällen och fylla kvällen efter, oftast.

  • Solros 78

    Hej!
    Undrar hur man får ihop murgrönablad i sp. Jag har floristtråd och tejp men det kanske går att göra hela ätbar? Murgrönan ska hänga ner över kanten på tårtan tillsammans med två kallor. Hur fäster man detta? vad tror ni om färg på murgrönan ska man välja holly/ivory (mossgrön) eller någon annan? tejpen jag köpt är mossgrön.

    Hoppas någon där ute kan hjälpa.

  • h80

    ska försöka göra en tårta för första gången........


    håller på med pollyfluffen just nu, tycker att det tar så lång tid, ska det ta lång tid innan det smälter?

  • Zelmilainen
    h80 skrev 2010-08-07 16:33:13 följande:

    ska försöka göra en tårta för första gången........


    håller på med pollyfluffen just nu, tycker att det tar så lång tid, ska det ta lång tid innan det smälter?


    när jag smälte geishan/grädde till min fluff tog det tid i början, men sen gick det rätt fort. hade på 3an på spisen (rek här i tråden) och inget vattenbad eller så utan direkt i kastrullen. fungerade super. 
    Vill ha bebis nuuu!!!
Svar på tråden Tårttråden del 17