• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • lisakarin

    Missy cat: Jag gjorde en god kaffemousse som jag hade i en tårta med sockerkaksbotten men den kanske kan passa i din tårta också. Vet dock inte om det gick så fort att göra den men det var inte så svårt... jag var dock inte så jätte noga med att äggen skulle stämma på grammet men det fungerade ändå.


    Kaffe mousse


    Äggula 50 gr


    Vatten 30 gr
    Nescafe 6 gr (eller espressokaffe om man har det)
    Socker 75 gr


    Äggvita 40 gr
    Socker 45 gr


    Gelantinblad 1,5 blad


    Grädde 180 gr


    Vispa äggulorna fluffigt. Koka upp vatten, kaffe (jag tog vanligt frystorkat snabbkaffe pulver)och 75g socker. Häll detta på de uppvispade äggulorna. Vispa äggvitor och 45g socker kraftigt som när man gör maräng. Blötlägg gelantinet i kallt vatten, smält det sedan och blanda ordentligt ner det i kaffeblandningen. När det är gjort så har du i marängen och blandar igen, avsluta med grädden som ska vara lättvispad.

  • Swagger
    Missy Cat skrev 2010-11-27 13:46:14 följande:
    Någon som har ett bra tips på hur jag kan göra en lätt och god tårtfyllning med kaffesmak?
    Tror nog inte att jag vill ha smörcreme, annars hade ju mockasmörcreme varit bra.

    Jag ska göra en marängtårta som jag ville fylla med någon kaffrfyllning och sedan täcka med någon chokladgrädde.
    Ska bli en snabbtårta

    En tanke var att brygga starkt kaffe och vispa upp med grädde. Kan det funka tro?
    Brygg starkt kaffe. Använd receptet på champagnemousse, men byt ut champagnen mot kaffet. En idé bara. :)
  • Missy Cat
    Swagger skrev 2010-11-27 14:53:06 följande:
    Brygg starkt kaffe. Använd receptet på champagnemousse, men byt ut champagnen mot kaffet. En idé bara. :)
    Tack ska du ha!

    Jag provade dock att brygga starkt kaffe och kyla ner det snabbt. Sedan vispade jag det tillsammans med grädde och lite florsocker, helt ok
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Swagger
    Missy Cat skrev 2010-11-27 13:46:14 följande:
    Någon som har ett bra tips på hur jag kan göra en lätt och god tårtfyllning med kaffesmak?
    Tror nog inte att jag vill ha smörcreme, annars hade ju mockasmörcreme varit bra.

    Jag ska göra en marängtårta som jag ville fylla med någon kaffrfyllning och sedan täcka med någon chokladgrädde.
    Ska bli en snabbtårta

    En tanke var att brygga starkt kaffe och vispa upp med grädde. Kan det funka tro?
    En annan idé; använd egensinnigs recept på saftmousse,men byt ut saften mot starkt kaffe.
  • Missy Cat
    Swagger skrev 2010-11-27 15:04:14 följande:
    En annan idé; använd egensinnigs recept på saftmousse,men byt ut saften mot starkt kaffe.
    Jo men då är det med gelatin och grejer, jag ska bara slänga ihop den här tårtan nu typ

    Ska börja med att pensla marängen med choklad nu.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Ängaboll

    En liten fråga OT. Någon som vet om man kan göra macarons med pepparkakssmak (och hur i sådana fall), alternativt hur man kan göra någon slags pepparkakssmaksfyllning/kräm?
    Tacksam för svar!

  • The Kittycats
    Lovelia skrev 2010-11-27 11:00:30 följande:
    hej ni tårtmästare!
    Har en lite akut fråga... ska göra tårtor idag.
    Har redan färdig fluff på marabous vintervit choklad och min tanke är att ha något med blåbär i det andra lagret. Misslyckades totalt med en blåbärsmousse i morse och undrar ny om någon har ett superenkelt recept på någon blåbärsfyllning som passar till vit vaniljchoklad????
    Lite sent kanske... men någon annan kanske har nytt av svaret också?
    Jag gjorde likadan fluff på "vintervit" och det blev väldigt sött. Till det hade jag blåbärsmousse på pulver som också blev sött, trots att jag blandade i osockrade blåbär. Så allt blev för sött i mitt tycke.
    Om jag ska göra något snabbt brukar jag blanda ett paket frysta bär med 3 dl hårt vispad grädde. Blir lite lagom sötsurt. Så det tänker jag göra nästa gång jag har vintervitfluff, alternativt göra egen mindre söt mousse om det inte är så bråttom.
    ♥ Skruttan född 10-07-15
  • MLT

    Jag har precis gjort en våningstårta, täckt med sp, dekorerad och klar. Hur ska jag förvara den över natten? I kylen, med plast eller utan plast? Eller hur gör ni andra?

  • Zelmilainen
    MLT skrev 2010-11-27 23:01:29 följande:
    Jag har precis gjort en våningstårta, täckt med sp, dekorerad och klar. Hur ska jag förvara den över natten? I kylen, med plast eller utan plast? Eller hur gör ni andra?
    vad jag läst mig till här ska den förvaras utan att täckas med nåt. täcker man den kan den börja svettas... men se till att ej ha nåt som luktar starkt i kylen bara så ej tårtan tar smak av d...
    nehepp...
  • MLT
    Zelmilainen skrev 2010-11-27 23:11:52 följande:
    vad jag läst mig till här ska den förvaras utan att täckas med nåt. täcker man den kan den börja svettas... men se till att ej ha nåt som luktar starkt i kylen bara så ej tårtan tar smak av d...
    Ja, det var det jag hade för mig.. Stoppar in den i kylen som den är och slänger vitlöken ;) Tack så mycket!
Svar på tråden Tårttråden del 17