• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Sussie
    Missy Cat skrev 2010-12-06 09:31:38 följande:
    Åh så bra, nu ska jag sätta sambon i arbete
    Härligt! Ser framemot slutresultatet! :0)
  • Ankmor
    Missy Cat skrev 2010-12-06 09:31:38 följande:
    Åh så bra, nu ska jag sätta sambon i arbete
    Skål
    Tomt här just nu...
  • mina12
    Missy Cat skrev 2010-12-06 09:31:38 följande:
    Åh så bra, nu ska jag sätta sambon i arbete
    Guldtårta till din sambo om han fixar det
  • Zelmilainen
    Sigrid skrev 2010-12-07 13:04:54 följande:
    Vilka fyllningar tycker ni passar till dumlefluff?
    skumbanan?
    nehepp...
  • Ängaboll
    Sigrid skrev 2010-12-07 13:04:54 följande:
    Vilka fyllningar tycker ni passar till dumlefluff?
    rårörda hallon gilar jag tillsammans med chokladfluff
  • Ängaboll

    Någon som har en bild i sitt galleri på en raggarbilstårta? Har fått en förfrågan på det och behöver lite inspiration :)

  • Smulan1979
    Sigrid skrev 2010-12-07 13:04:54 följande:
    Vilka fyllningar tycker ni passar till dumlefluff?
    Det allra godaste jag gjort är med en egen lättsockrad sylt på svarta vinbär i botten och glasskräm...mmm...så sällan jag har svarta vinbär bara
  • h80

    ojojoj, kom precis på att vi ska på julpysselkväll imorgon o jag har lovat att baka cupcakes......behöver tips Glad

  • Ängaboll
    h80 skrev 2010-12-07 19:53:26 följande:
    ojojoj, kom precis på att vi ska på julpysselkväll imorgon o jag har lovat att baka cupcakes......behöver tips Glad

    CHRISTMAS CUPCAKES
    3 st ägg
    2.5 dl strösocker
    1 tsk vaniljsocker
    50 g smör
    3 tsk pepparkakskrydda
    1 dl gräddfil
    2 msk kallt kaffe
    3.5 dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    3 msk kakao
    1 nypa salt
    100 g mörk choklad 70 %

    White chocolate frosting:
    200 g vit choklad
    200 g Philadelphiaost
     
    Gör så här


    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
    3. Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det med äggsmeten, tillsätt gräddfil.
    4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
    5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad.
    6. Rör ner chokladen i smeten.
    7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.
    8. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
    9. White chocolate frosting: Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och låt svalna.
    10. Rör osten krämigt tillsammans med den smälta chokladen. Låt stelna något i kyl eller frys.
    11. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel.

Svar på tråden Tårttråden del 17