• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Lydia07

    Nu har jag kokat lemoncurd till tårtorna jag ska göra i helgen (5 doptårtor). Men jag tror att jag måste koka lite mera, får göra det ikväll eller i morgon..

    Vad svårt det är att beräkna hur mkt som går åt, jag ska ha marsankräm och hallon i ena lagret, sen lemoncurdgrädde i andra och grädde över. Undra hur mkt marsanpulver och hur mkt grädde det kommer gå åt..

  • Cerrgweni

    Hejsan!

    Nu har jag precis gjort limemousse som jag hoppas ska bli bra.. Det står på stelning nu... och jag ska ha det redan om ett par timmar...

    Om mitt limemousse nu inte stelnar så mycket som jag vill.. hur gör jag då för att tillsätta mer gellatin utan att det blir tråkiga klupar? Moussen är ju kall när jag ska göra det i så fall..
    Här var det dåligt med framförhållning idag.. haha.. jopp!

    /Maria!

  • Queequeg
    Cerrgweni skrev 2010-02-24 15:27:19 följande:
    Hejsan!Nu har jag precis gjort limemousse som jag hoppas ska bli bra.. Det står på stelning nu... och jag ska ha det redan om ett par timmar... Om mitt limemousse nu inte stelnar så mycket som jag vill.. hur gör jag då för att tillsätta mer gellatin utan att det blir tråkiga klupar? Moussen är ju kall när jag ska göra det i så fall.. Här var det dåligt med framförhållning idag.. haha.. jopp! /Maria!
    Ta fram moussen en stund innan i så fall så den inte är helt kylskpåskall.

    Smält gelatinet och låt den svalna något och rör sedan ner lite grann av moussen i gelatinet sedan kan du röra ner det hela i moussen
  • Fru Indosaurie

    Jag ska göra en chokladtårta till helgen, så nu behöver jag en hel del tips!
    någon som har ett bra recept på chokladtårta? Jag vill gärna ha ett beprövat.


    choklad täckt med choklad alltså!
    till 20 personer så ange gärna antalet bitar i er tårta! 
    Jag hoppas på tur!
    Opinions are like assholes. Everybody has one. nakenfis.se
  • Egensinnig
    Fru Indosaurie skrev 2010-02-24 18:20:10 följande:
    Jag ska göra en chokladtårta till helgen, så nu behöver jag en hel del tips!någon som har ett bra recept på chokladtårta? Jag vill gärna ha ett beprövat. choklad täckt med choklad alltså! till 20 personer så ange gärna antalet bitar i er tårta!  Jag hoppas på tur!
    Åhhh choklad...mmm....vilket recept ska jag ta?

    Devils  är aldrig fel o perfekt för chokladälskare
    http://www.recept.nu/1.146899/leila_lindholm/tartor/choklad/devil_s_food_chocolate_cake

    Chocolate butter cake - sååååå god!!
    http://www.joyofbaking.com/ChocolateButterCake.html Denna delar jag i flera lager och så tar jag dulce de leche som en fyllning...oemotståndligt!

    Annars att göra browniebottnar och fylla o dekorera med chocolate fudge frosting ( underbar att spritsa)- to die for!
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig

    Vad passar limemousse till? Jordgubb, kokos - ngt mer?

    Har fått helt fria händer med en tårta o blev villrådig


    Matilda, Matilda........
  • Fru Indosaurie
    Egensinnig skrev 2010-02-24 18:45:45 följande:
    Åhhh choklad...mmm....vilket recept ska jag ta? Devils  är aldrig fel o perfekt för chokladälskare www.recept.nu/1.146899/leila_lindholm/tartor/... Chocolate butter cake - sååååå god!! www.joyofbaking.com/ChocolateButterCake.html Denna delar jag i flera lager och så tar jag dulce de leche som en fyllning...oemotståndligt! Annars att göra browniebottnar och fylla o dekorera med chocolate fudge frosting ( underbar att spritsa)- to die for!
    mm, tack!
    recept på engelska känns lite överkurs tror jag
    ehm. dulce de leche? är det.. kodenserad mjölk? eller är jag helt ute och cyklar?
    var hittar jag recept på chocolate fudge frosting och browniebottnar? {#lang_emotions_cool}
    Opinions are like assholes. Everybody has one. nakenfis.se
  • Fru Indosaurie
    Egensinnig skrev 2010-02-24 18:51:48 följande:
    Vad passar limemousse till? Jordgubb, kokos - ngt mer? Har fått helt fria händer med en tårta o blev villrådig
    vit choklad! blåbär
    Opinions are like assholes. Everybody has one. nakenfis.se
  • Mael
    Egensinnig skrev 2010-02-24 18:51:48 följande:
    Vad passar limemousse till? Jordgubb, kokos - ngt mer?Har fått helt fria händer med en tårta o blev villrådig
    Håller helt med om jordgubb, blåbärm vit choklad.
    Men det är också ljuvligt till något så otippat som Mjölkchokladfluff.
    - The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
  • Egensinnig
    Fru Indosaurie skrev 2010-02-24 19:13:23 följande:
    mm, tack!recept på engelska känns lite överkurs tror jag ehm. dulce de leche? är det.. kodenserad mjölk? eller är jag helt ute och cyklar? var hittar jag recept på chocolate fudge frosting och browniebottnar? 
    Dulce är en burk kondenserad mjölk som man kokar i 4 timmar el kör i micron i 20 min om man är otålig som jag. Slå innehållet i en hög bunke, micra i 1,5-2 min intervaller och rör om emellan. Sluta när den blivit en ljusbrun kolasås ( helt gudomligt att slå på glass när den är varm   )

    Brownie kör jag ett cupcakerecept - funkar fint som botten också. Delar på 2 el 3 beroende på hur hög den blir. Hasselnötterna kan man hoppa över el hacka om man vill ha med dem.
    http://www.recept.nu/1.293616/leila_lindholm/efterratter_godis/agg_mejeri/brownie_cupcakes

    Chocolate fudge frosting

    120 g mörk choklad (70 % kakaohalt)
    150 g mjukt osaltat smör
    160 g florsocker
    1,5 tsk vaniljarom

    Smält chokladen. Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsockret lite i taget under omvispning, tillsätt också vaniljaromen. Vispa blandningen ljust och fluffig. Tillsätt den smälta avsvalnade chokladen under omvispning, vispa frostingen slät.( jag brukar ta en msk starkt kaffe i med och normalsaltat smör)


    Matilda, Matilda........
Svar på tråden Tårttråden del 17