Inlägg från: snorreDK |Visa alla inlägg
  • snorreDK

    Hur mycket tror ni man förlorar på att pappan är hemma?

    PerG skrev 2010-02-02 22:55:15 följande:
    Jag tog till med detta exempel för att visa på hur det ser ut just när inkomstskillnaden är ganska stor. Om man har lägre inkomster (och då också mindre inkomstskillnad) så kan det faktiskt under vissa omständigheter t.om. bli så att man förlorar på att inte delar lika! Speciellt nu med tanke på jämställdhetsbonusen.

    Jag håller på och bygger ett verktyg (är programmerare till vardags) där man ska kunna göra ganska avancerade simuleringar av hur olika fördelningar av föräldraledighet slår vid olika inkomster osv. Tanken är att man ska kunna mata in förutsättningar och så ska man i princip kunna "dra" i reglage för olika parametrar och se hur utfallet blir omedelbart... Och även att man ska kunna låta verktyget beräkna ett optimalt uttag så att man får ut mest av föräldraförsäkringen.

    Förhoppningsvis ska det verktyget bli till en websida där vem som helst kan göra de uträkningar jag gjort här... Kanske ska sälja det till familjeliv sen då... eller Försäkringskassan? ;)
    Hej.
    PerG, du är ju guru på det här med räkna, och det är ju ett bra tag sen du skrev ovanstående. Utvecklade du ngt verktyg sen, lr blev det ett excel-ark? Har du ngt du kan släppa ifrån dig så man kan räkna på lite olika scenarion själv?
Svar på tråden Hur mycket tror ni man förlorar på att pappan är hemma?