Inlägg från: fru Elle |Visa alla inlägg
  • fru Elle

    Vilda kottar snackar vidare V

    Passade på att åka till Gekås i mellandagarna för att köpa på oss lite kalaspresenter lämpliga för någon som fyller 4. Hatar att gå och leta efter present samma dag som kalaset. Brukar vara väldigt lite folk där nu i januari och februari. Tror inte vi kommer åka dit snart igen.

    Nu har Harry fått ett eget rum, han fick flytta in i Mollys gamla rum och Molly har fått gästrummet. Idag har vi röjt och flyttat möbler. Molly fick välja en ny säng till det nya rummet. Gud vad jobbigt att skruva ihop med två små medhjälpare, Harry klättrade runt på delarna när vi skruvade ihop.

    Trotset är inget jag ser fram emot. Hoppas att den perioden går över fort.

  • fru Elle

    Tack! Jag mår jättebra nu, för några veckor sen mådde jag lite illa. Sen har känt av lite foglossning, men det är också lindrigt.

    Började skola in Harry idag på förskola. Inga ledsna miner och han verkade trivas bra. Vägrade dock sova där, han började till slut att slänga ifrån sig nappen och började försöka väcka de andra. Så det var bara att ta ut han från vilan. Men vissa dagar så har han inte behov att sova längre och det var nog en sån dag idag.

  • fru Elle

    Tänkte höra med er hur ni tänkte göra med barnkalas? Molly ska få ha sitt första barnkalas nu när hon blir 4 år. Hur många är det rimligt att man bjuder på ett 4 årskalas? Molly är väldigt omtänksam och för henne är det viktigt att inte utesluta någon. Gillar den sidan hos henne att hon inte vill utesluta någon och att hon söker upp de som är nya på förskolan osv. Men gillar inte riktigt den sidan hos henne när det handlar om vilka som ska komma på hennes kalas. Blir lite "alla ska med" om hon får välja. Första listan vi skrev kom hon upp i 25 barn hon ville bjuda och då är inte hon och Harry med i den siffran. Det går liksom inte.

    Nu pratade vi igenom det igen och nu är vi nere på 11 gäster. Hon bjuder några kompisar med syskon, en pojke på förskolan som hon leker ofta med och de fyra tjejerna på förskolan som alla är födda 2008. Det känns lite mer överkommligt med 11.

    Det har varit ett kalas på förskolan där en familj bjöd hela avdelningen på förskolan, samt barnets kompisar, vänner och släktingar till familjen. Nu hade de visserligen tillgång till att ha kalaset i en restaurang. Men nu har vi ingen så stor lokal att ha kalaset i så ett sånt jättekalas är inte aktuellt.

    Får bli ett släktkalas och ett barnkalasför kommande 4-åringen.

    Hur länge ska kalas hålla på, tänkte två timmar, är det lagom?
    Lämplig tid på dagen?


    Molly 2008, Harry 2010 och BF 8/8 2012
  • fru Elle

    Lotta; var säkert som mamman sa att de var tvugna att dra gränsen någonstans. Men extremt olyckligt att de valde lokalen där ni bor.

    Molly vill som sagt bjuda alla men jag vill inte ha ett kalas hemma för över 25 barn. Om Molly hade fått välja så hade det inte slutat på 25 barn då hon sen började prata om andra barn på andra avdelningar. Men det går liksom inte att ha så många hemma. Då kommer jag få ett nervsammanbrott.


    Molly 2008, Harry 2010 och BF 8/8 2012
  • fru Elle

    Maria;  ja tio hade varit lagom. Molly vill bjuda syskon för Harry ska få någon att leka med så det får det nog bli detta kalaset.

    Känner inte att man måste bjuda hela förskoleavdelningen, på Mollys är de 18 barn tror jag. Sen så blir varje barn firat på förskolan, de får ta med sig glass och bjuda kompisarna på. Så det blir ju lite kalas för förskolekompisarna ändå.


    Molly 2008, Harry 2010 och BF 8/8 2012
  • fru Elle

    Det har bara varit ett kalas vad jag vet om på Mollys förskola. Den tjejen bjöd alla men de hade som sagt en restaurang de hade kalaset i. Sen är det en kille som har fyllt 4 i år, vet inte om han har haft kalas men Molly har inte fått någon inbjudan i alla fall. Nu har jag funderat lite till och nu blir det tre kalas, ett för släkten, ett för kompisar och deras syskon. Sen helgen efter Molly fyller år blir det ett kalas för förskolekompisarna. Mycket kalas blir det ... Men då bjuder vi alla som är 3-4 år, bjuder inte de som är två år som började i höstas. Kommer naturligtvis inte att lämna inbjudningarna på förskolan utan skickar med post. Då blir det ett förskolekalas där det är 12 gäster och eventuellt något syskon.

    Det är inte lätt det här med kalas.


    Molly 2008, Harry 2010 och BF 8/8 2012
  • fru Elle

    Grattis till vår första fyraåring, stort grattis Annie! Låter som ett lyckat kalas.

    Tar gärna mot tips på lekar som 3-4-åringar gillar.

  • fru Elle

    Grattis Sandra, vad söt hon är och vilket härligt leende. Vad mycket hår hon har väldigt sött, hade hon mycket hår när hon föddes med?


    Molly 2008, Harry 2010 och BF 8/8 2012
  • fru Elle

    Har nog glömt att skriva men vi gjorde KUB-UL för en vecka sen och allt såg fint ut med den lille i magen. Fick med mig lite UL-bilder och filmer. Berättade för Molly och Harry (Harry tog nog inte in så mycket av infon) att de ska få ett syskon. Molly vill gärna ha en lillasyster, har sagt att man inte kan bestämma det och att vi inte vet om det är en kille eller tjej. Varje dag efter det så har hon frågat om bebisen och om den fortfarande är kvar i magen. Frågade om hon visste något fint namn som bebisen kunde få, hon föreslog Harry utan minsta tvekan eller Molly. Sa att barnet inte kunde heta samma som sina syskon, men hon verkar ju gilla deras namn i alla fall  !  


    Molly 2008, Harry 2010 och BF 8/8 2012
  • fru Elle

    En seperation är nog sällan varken rolig eller lätt att gå igenom. Speciellt inte när det finns barn med i bilden. Men när du känner att det ska bli skönt att separera och ser fram mot en nystart, tycker jag det låter som rätt beslut. Klart att det finns saker som man oroar sig över och inte riktigt vet nu innan. Kramar

  • fru Elle

    Förstår att det kan kännas som en stor sak göra en utredning hos en psykolog. Men tycker att det är bra att man uppmärksammar och försöker ta reda på om man kan hjälpa Wilmer på något sätt redan nu när han är så liten. Känner till en del fall där grundskolan inte har uppmärksammat barn med problem och som även har haft diagnoser.  Barnen har gått hela grundskolan utan att det uppmärksammats och de har inte fått den hjälp som de skulle behövt. Behöver ju inte vara något allvarligt och hoppas verkligen inte att det är det. Kanske räcker att han får hjälp av en logoped eller liknande. Men är helt övertygad av att det är viktigt att man uppmärksammar problem i tid, oavsätt som de är stora eller små.

    Hade bland annat en granne som hade det väldigt svårt i skolan och det barnet hoppade av skolan i åttan. Min mamma som jobbar inom skolhälsovården hjälpte föräldrarna att komma ikontakt med BUP så de startade en utredning. Visade sig att detta barnet hade flera diagnoser, bla ADHD. Hade under hela skoltiden klassats som ett problembarn men aldrig fått hjälp med utredning eller fått någon hjälp.  Nu är min gamla granne inget barn längre och efter att ha fått sina diagnoser och hjälp har grannen läst ikapp grundskolan och jobbar. Blir fortfarande arg när jag tänker på det, tänk om det barnet hade fått en utreding tidigare och fått hjälp under grundskolan eller tidigare.


    Molly 2008, Harry 2010 och BF 13/8 2012
  • fru Elle

    Vad det låter jobbig Kajsa , att det ska krångla med så mycket. Det här med att han slår sin syster vill man ju verkligen att han ska sluta med. Svårt att övervaka att han inte slår henne hela tiden. Är det bara henne han slår eller slår han andra barn med på tex förskolan? Om han är väldigt mammig och bara slår sin lillasyster, märker ni någon skillnad när du och han har hittat på något tillsammans? Tänker att han kanske behöver ha lite egentid med sin mamma, att lillasyster inte alltid är med. 

    Hoppas ni kan få hjälp med dessa problem hos psykologen med, för att ha det som ni har det nu blir ju jobbigt för hela familjen.

    Har ju pratat med förlossningen tidigare om igångsättning för att det har gått ganska snabbt de tidigare förlossningarna. Det skulle inte vara några problem, men känns inte som man kan lita på ett sånt muntligt besked. Ringde i veckan till förlossningen, BM ringde upp efter att hon hade pratat med en läkare på förlossningen och vi bokade in en tid för igångsättning. Så det är ca 8 veckor kvar tills vi får träffa vår nya familjemedlem . Jag vill inte göra en igångsättning om kroppen inte är redo för det. Men man gör en undersökning och bedömning när jag kommer in, kan man ta hinnorna så gör de det. Om kroppen inte riktigt är mogen så gör de en hinnesvepning och så får jag komma på ny bedömning två dagar senare. Känns så skönt att ha fått denna tiden. Man brukar ju vara rätt less i slutet på graviditeten, så det känns bra att ha fått denna tiden. 


    Molly 2008, Harry 2010 och BF 13/8 2012
  • fru Elle

    Härligt med framsteg Kajsa, hoppas han fortsätter använda pottan/toan.

    Ja nu börjar det dra ihop sig är i vecka 38 nu, så det är inte så långt kvar.

    Hoppas att ni har en härlig sommar allihop nu när den äntligen har kommit.  


    Molly 2008, Harry 2010 och BF 13/8 2012
  • fru Elle

    Ja nu har sonen kommit, blev igångsättning imåndags och han föddes den 6/8 kl 13.52. Han var lite mindre än sina syskon 47 cm och vägde 2895 gr. Förlossningen gick bra och vi mår toppen, är kvar på sjukhuset så vi slipper åka ner igen för pku-test. Molly och Harry var och hälsade på sin lilla lillebror och de var så gulliga mot honom. Hade ingen förhoppning att Harry skulle vara så försiktig. Han ville gärna hålla honom och klappade fint på sin lillebror och pussade hans hand . Lillebror kommer få namnet Sixten, mellannamn är ine helt bestämda än.


    Molly 2008, Harry 2010 och BF 13/8 2012
Svar på tråden Vilda kottar snackar vidare V