Inlägg från: Nicke Nyfiken |Visa alla inlägg
  • Nicke Nyfiken

    För oss som bakar

    Igår bakade jag en citron sockerkaka och idag en kladdkaka med mjölkchoklad och dajm.

  • Nicke Nyfiken

    Mamma fyllde år i helgen så jag har bakat, havre/cocoflarn med mörkchoklad, citroncupcakes med smarties och vitchoklad frosting, chokladtårta med glasscreme/hallon och chocolate fudge frosting.

  • Nicke Nyfiken

    Den här tycker jag är god Chocolate fudge frosting 120 g mörk choklad (70 % kakaohalt) 150 g mjukt osaltat smör 160 g florsocker 1,5 tsk vaniljarom/vaniljsocker Smält chokladen. Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsockret lite i taget under omvispning, tillsätt också vaniljaromen. Vispa blandningen ljust och fluffig. Tillsätt den smälta avsvalnade chokladen under omvispning, vispa frostingen slät

  • Nicke Nyfiken
    3tjejer skrev 2011-09-01 22:47:09 följande:
    Jag bakade makroner igår till två dagisfröknar som tyvärr ska sluta. Gröna är med mintchokladfyllning, den beiga har kaffe och kardemumma smak på skalet och kaffesmörkräm emellan, den gula är det citronsmak på och de rosa har kolasås (saltet butter caramel) som fyllning.


    Jättefina!! vad använder du för recept?

    Jag tänkte prova baka Leilas Rockyroad brownies till ett kalas i helgen. Någon som provat dom?
  • Nicke Nyfiken
    Maybe skrev 2013-06-18 14:11:09 följande:
    Ni vet de här marrängbottnarna man köper färdiga på ica?
    Tänkte göra en midsommartårta där en av bottnarna är en sån marängbotten för att få in lite mer sötma och krispigheten.
    Jag kommer att göra tårtorna dagen innan men jag oroar mig för att marrängen kommer att sjunka ihop? Jag hade marränger ovanpå en gräddtårta en gång och de sjönt ihop och allt blev en enda salig röra.
    Blri det så med marängbotten också?
    Ska handla till tårtan snart så jag är tacksam om någon vill svara Glad

    Borde funka om du tex penslar dom med smält choklad då kommer inte fukten in.
Svar på tråden För oss som bakar