• Glittran

    Carlanderskatöserna del 19

    Carlanderskatöserna del 19 För oss som håller till på Carlanderska!

    Här kan vi stötta varandra i motgångar och glädjas åt varandras medgångar.
    och prata om allt möjligt inga frågor är dumma frågor för oss här inne.

    Nya kämpare är ALLTID välkomna!

    Gamla trådar:

    www.familjeliv.se/Forum-7-134/m48635816.html


    www.familjeliv.se/Forum-7-134/m46453306.html

    www.familjeliv.se/Forum-7-134/m44331969.html

    www.familjeliv.se/Forum-11-261/m42035091.html

    www.familjeliv.se/Forum-7-134/m38981292.html

    www.familjeliv.se/Forum-7-134/m35838235.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-29 22:35
    Carlanderskatösernas listtråd:
    www.familjeliv.se/Forum-11-261/m52179200.html

  • Svar på tråden Carlanderskatöserna del 19
  • Happiness
    ceropegia skrev 2010-04-22 17:05:35 följande:
    Happiness: Hur kommer det sig att du skall välja distansgyn? 2 mil är väl ingenting! Jag tror jag bor minst 2 mil bort jag med..tar typ 20-25 min att köra dit..och dom kan ju verkligen sin sak!Vädur: Tack! Tror inte jag kan hålla mig till nästa fre ;)
    Nej nej JAG ska inte välja distans gyn. Om du läser inläggen så ser du att det var Vädur78 idé...som jag också tycker låter lite konstig eftersom jag bor så nära. Tror inte dom skulle tillåta det. Men hon var gullig som försökte hjälpa mig att få ett billigt pris{#lang_emotions_laughing}
  • Happiness
    Vädur 78 skrev 2010-04-22 17:34:01 följande:
    Det var jag som föreslog det för prisets skull, så kan det ju bli 7000 billigare om man gör kontrollerna på distans. Bara ett förslag om man tycker det är dyrt
    Haha nu var det jag som inte läst inläggen. Tack ändå vädur!!!

    men vad 17 händer med texten???
  • Happiness
    Fylgja skrev 2010-04-22 17:33:35 följande:
    Ja de kollar dig med jämna mellanrum. ÄP görs inte om inte äggblåsorna utvecklats tillräckligt. Däremot går det ju inte att garantera att blåsorna innehåller ägg, eller att äggen blir befruktade osv osv.Nånstans tycker ändå jag det är rimligt att de tar betalt för arbetet de gör, oavsett om det leder till ett ET.
    Åh vad bra. Det var väl egentligen detta jag ville höra. tack!!!! Vet du ungefär vad som är en rimlig mängd för att initiera ett ÄP? Räcker det med två eller hur många behöver man?
    ursäkta att jag ställer lite kämpiga frågor men jag känner en total förvirring ang. detta. vi kommer säkert att få svar vart det lider. men det är ju inte dumt att vara lite förberedd. Hela IVF branchn är helt ny för mig. Självklart ska man ha betalt för arbete, men som kund vill man ju också veta vad det är man betalar för.
  • Vädur 78
    Happiness skrev 2010-04-22 19:21:05 följande:
    Åh vad bra. Det var väl egentligen detta jag ville höra. tack!!!! Vet du ungefär vad som är en rimlig mängd för att initiera ett ÄP? Räcker det med två eller hur många behöver man?ursäkta att jag ställer lite kämpiga frågor men jag känner en total förvirring ang. detta. vi kommer säkert att få svar vart det lider. men det är ju inte dumt att vara lite förberedd. Hela IVF branchn är helt ny för mig. Självklart ska man ha betalt för arbete, men som kund vill man ju också veta vad det är man betalar för.
    Tror de vill att man har 3-4 äggblåsor i alla fall inför ÄP
    Det är bara att fråga på Alla har vi nån gång varit nybörjare när det gäller IVF
    CARLANDERSKA ÄR BÄST!!!♥♥♥
  • ceropegia

    Mulan: Tack för tipset!

    Vädur: Var nog lite trött förut...såg inte att det var du som föreslagit det.. Sorry :P
    Är på RD3 bara...gjorde ju ET i måndags.. :)

    Happiness: Som jag skrev till Vädur..var lite trött innan..läste nog inte allt ang distans eller ej.. Sorry :)


  • Vädur 78
    ceropegia skrev 2010-04-22 21:44:18 följande:
    Mulan: Tack för tipset!Vädur: Var nog lite trött förut...såg inte att det var du som föreslagit det.. Sorry :PÄr på RD3 bara...gjorde ju ET i måndags.. :)Happiness: Som jag skrev till Vädur..var lite trött innan..läste nog inte allt ang distans eller ej.. Sorry :)
    Ingen fara
    Ok, men i början på nästa vecka kan du nog tjuvatesta om du vill
    CARLANDERSKA ÄR BÄST!!!♥♥♥
  • AnnikaMa

    Hej,
    Ny på tråden.
    Happiness: Vi är på vår första ivf och de såg bara 3 ägg på båda ultraljuden under stimuleringen. Det var inte ens någon diskussion om att de inte skulle plocka ut dem. När vi väl kom till utplockningsdagen hade ett försvunnit och det var bara två kvar. De fick dock fram två fina ägg från dessa två varav ett blev befruktat och delade sig perfekt. Eftersom det var så få ägg bestämdes det direkt att det skulle bli insättning av dem två dagar senare och inte fem dagar. Det blev ju inga ägg kvar till frysen men vi fick ju ett perfekt embryo.
    Jag tycker att Carlanderska har en väldigt klok syn jämfört med många andra som jag hört talas om. Kvalitén är betydligt viktigare än kvantitet.
    Jag tror att så länge äggblåsorna är lagom stora så kommer de att plocka ut dem.
    Är nu på RD 6. Har haft andra komplikationer efter insättning som kan ha stört embryots delning så nu håller vi tummarna att det är en kämpe där inne.

  • Resande
    Happiness skrev 2010-04-22 16:26:36 följande:
    Hmmm jag är nog lite trög i kolan...Men jag fattar nog inte riktigt. Ett IVF försök kostar ju 30.000 kr. Om det är så att dom märker efter äggplock att det inte finns några ägg eller att det inte blir någon befrukting. Vad betalar man då? Hur menar du fortsätta hos dom? betalar man först när man lyckas menar du eller? vad betyder försöket avbryts? Före eller efter äggplock? Menar du att man inte behöver betala hela 30.000 kr då?
    Jag tänkte snarare om man inte ens kom till ÄP så skulle det nog inte kosta så mycket. Dvs om man under ultraljud ser att det inte verkar bli några ägg så man avbryter, då tänkte jag att det nog inte blir så dyrt. Kommer man så långt som till ÄP borde det ju rimligtvis kosta en del eftersom de gör ett stort jobb med plock, spermietillförseln, värmeskåp och allt vad de nu sysslar med. Ingen vet ju på förhand hur många äggblåsor som faktiskt innehåller ägg eller hur många ägg som blir befruktade och börjar dela sig som de ska... Är så trött för tillfället så jag vet inte ens om jag svarar på rätt saker men de andra har förhoppnignsvis hjälpt dig också.
  • Mirakelbarn
    Hej på er!
    Jag har ju inte varit aktiv här på ett tag eftersom jag försökt att lägga så lite energi o tankar på detta med IVF som möjligt. Jag har däremot slutat träna och tagit det väldigt lugnt för att den energin skulle gå till att bli gravid. Vi fick tillbaka ett 5 celligt embryo den 10/4 och det blir vårt 7:e syskonförsök och idag har vi fått plus. Jag är äntligen gravid igen även om jag trodde att jag aldrig skulle bli det igen. Skam den som ger sig! Jag är i chock men sååååå lycklig!!!!!!!
    Nu jäklar SKA jag bli gravid
  • Vädur 78
    AnnikaMa skrev 2010-04-22 22:26:10 följande:
    Hej, Ny på tråden. Happiness: Vi är på vår första ivf och de såg bara 3 ägg på båda ultraljuden under stimuleringen. Det var inte ens någon diskussion om att de inte skulle plocka ut dem. När vi väl kom till utplockningsdagen hade ett försvunnit och det var bara två kvar. De fick dock fram två fina ägg från dessa två varav ett blev befruktat och delade sig perfekt. Eftersom det var så få ägg bestämdes det direkt att det skulle bli insättning av dem två dagar senare och inte fem dagar. Det blev ju inga ägg kvar till frysen men vi fick ju ett perfekt embryo. Jag tycker att Carlanderska har en väldigt klok syn jämfört med många andra som jag hört talas om. Kvalitén är betydligt viktigare än kvantitet. Jag tror att så länge äggblåsorna är lagom stora så kommer de att plocka ut dem. Är nu på RD 6. Har haft andra komplikationer efter insättning som kan ha stört embryots delning så nu håller vi tummarna att det är en kämpe där inne.
    Välkomen hit och grattis till ruvning
    CA gör verkligen allt för sina patieneter och det ända som behövs är ju ett guldägg
    CARLANDERSKA ÄR BÄST!!!♥♥♥
Svar på tråden Carlanderskatöserna del 19