• yran

    "roller" - födande jmfrt m icke-födande mamma

    Oj, det låter så enkelt för alla när jag läser kommentarerna ovan. Vi diskuterar detta med roller en hel del faktiskt. Det går inte att komma ifrån att jag som bio-mamma och ammande har ett visst försprång. Det är viktigt för vår sons andra mamma att få känna att hon har egen tid och får tid att knyta an. Jag får tänka på att jag inte självfallet har rätt att fatta alla beslut bara för att jag har fött vårt barn och innan adoptionsprocessen har gått igenom så är det självfallet lätt att känna frustration och underläge för den som inte har fött barnet. Man får hjälpas åt och uppmuntra varandra mycket. 

  • yran

    Det är härligt att höra Presens indikativ! Tror säkert att flaskmatningen spelar in. Ingen av oss har haft problem med anknytningen eller att känna starka band. Det handlar mer om att känna sig lika viktig och behövd. 

  • yran

    Menar ändå att det är viktigt att ventilera alla tankar och upplevelser som man inte är förberedd på. Det är så starka känslor i omlopp och det gäller ju även för par där båda är biologiska föräldrar. Heterokompisar vittnar om pojkvänner som känner sig utanför, kontrollerade och icke behövda. Det är ju självklart att tjejen har ett ansvar här, men hur man reagerar är ju helt individuellt. Om man redan innan man får barn har en benägenhet att t.ex. känna sig utanför så är antagligen risken att detta förstärks stor när bebisen kommer. Vid ett tillfälle slogs jag och min tjej helt öppet om vem som skulle dra barnvagnen. Hur barnsligt som helst kanske och vi skrattar mycket åt oss själva. Jag kan sakna tiden innan vår bebbe gjorde entré ibland, för då fick jag alla kramar och första godmorgon-pussen, he, he! 

Svar på tråden "roller" - födande jmfrt m icke-födande mamma