Inlägg från: DuBBeeL |Visa alla inlägg
  • DuBBeeL

    Vi som läser på Liber Hermods del 5

    tj0h0 :)

  • DuBBeeL
    summertime123 skrev 2010-02-15 18:20:09 följande:
    hallå! känns så skönt o starta nya trådar för då är man bara närmare slutbetyget Hur går d för dig??
    Det går bra, snart färdig :) Ska bli skönt faktiskt, hinner jag plugga inför HP i lugn och ro också, tänkte jag skulle skriva 2.0 hahha. Det gäller att sikta högt :D
    Har du mycket kvar att läsa, eller börjar du se slutet?
  • DuBBeeL
    Kalaskent skrev 2010-02-16 18:31:33 följande:
    Hej allesammans Jag ska inom kort ha min muntliga examination i Svenska B. Är det någon som gjort den och kan berätta vad jag kan förvänta mig för typ av frågor? Är det mycket som omfattar annat än uppdragen man gjort? Vill bara ha en liten hum om vad som kan komma, ogillar att inte vara förberedd. Tack 
    Den litteraturhistoriska tidsaxeln gillar Mårten, om du har honom som lärare. Du ska kunna nämna något från varje epok.
    Dokumentet finns att hämta på Hermods Lärcentrums hemsida.. Eller så klickar du här :)
    http://webnews.textalk.com/upload/articlefile/1/342571/LITTERATURHISTORISK_TIDSAXEL.doc

    alt:
    http://74.125.77.132/search?q=cache:cuE-VnoMZlUJ:webnews.textalk.com/upload/articlefile/1/342571/LITTERATURHISTORISK_TIDSAXEL.doc+litteraturhistorisk+tidsaxel&cd=1&hl=sv&ct=clnk&gl=se

    Good Luck! :)
  • DuBBeeL
    Lislis skrev 2010-02-21 19:27:44 följande:
    En fråga till er som läst fysik alt matte. Jag håller ju på med fysik nu, det blir långa uträkningar och svårt att skriva in i word. Har någon några tips på hur man skriver matteuträkningar bra på datorn? Känns som det blir rörigt och svårt att se hur jag räknat. Alla tips mottages tacksamt!
    Jag har gjort snygga uträkningar på papper, knäppt kort på dem och bifogat i uppdragen. Alt kan man ju skicka via vanlig post också.
    De uträkningar jag ändå gjort i word har jag gjort "ett steg på varje rad". Tex:

    Här skriver jag av själva uppgiften.
    Här skriver jag en teori (om det är en sån uppgift)
    Första steget - förklarar vaför, hänvisning till formler osv.
    Andra steget - förklarar igen.
    Tredje steget - ännu mer förklaring...
    Osv
    osv
    osv
    Till slut svaret

    När jag skriver på papper skriver jag gärna uppgifterna "från vänster till höger", låter ju puckat när jag förklarar men du kanske fattar vad jag menar :) I word iaf så "staplar" jag uträkningen rad på rad istället uppifrån och ner :P
    Att skriva direkt i Athena går däremot INTE!! (Athena är faktiskt inge bra alls om jag ska vara ärlig...)

    Går det bra för dig med fysiken? Kinetisk energi, brytningsindex, brännvidder.. NÄ jag saknar verkligen inte fysiken, hahahah! :D
  • DuBBeeL
    duvetvem skrev 2010-02-24 18:57:26 följande:
    Mommee (eller någon annan som vet): Jag ska så småningom också läsa Matematik D på Hermods och jag undrar hur uppdragen ser ut? Har inte läst någonting där förut så jag vet ingenting om hur det fungerar :S Dialogen har jag hört att man får svara på lite frågor från avsnitt i boken och eventuellt uppdrag man har gjort, men hur fungerar det att skicka in uppdragen egentligen? Gör man liksom ett prov på hemsidan? Uppskattar all info jag kan få :D tack!
    Uppdragen är som delprov i kursen, med uppgifter som ska lösas och redovisas under krursens gång. Uppdragen finns på Hermods plattform "Athena" i ditt egna "studierum". Lättast är att lösa uppgifterna i ett Word-dokument och sen bifoga det i uppdraget.

    När det var dags för muntliga dialogen för mig så fick jag ett mail av läraren 1 timme innan, som bestod av ett nationellt prov. Jag fick alltså 60 minuter på mig att förbereda mig.
    Den muntliga dialogen bestod sen av att jag fick lösa vissa uppgifter som läraren valde ut. Att kunna "prata" matte och förklara sig är viktigt att man kan.

    Lycka till!
  • DuBBeeL
    Lislis skrev 2010-03-03 13:49:01 följande:
    YES! Nu har jag precis haft muntliga i kemin. Fick ett MVG på kursen! Är så lycklig att jag klarade det! Vilken skillnad det är på de muntliga examinationerna. I kemi a grillades jag i ca en timme med långa uträkningar mm. En av frågorna som läraren tog upp på muntliga i kemin a är en mvg fråga från kemi b boken upptäckte jag sen. Nu på det muntliga i kemin b fick jag jättelätta frågor. Känns som jag gått och varit orolig helt i onödan...Men gud vad skönt! Nu ska jag vila resten av dagen och imorgon blir det hårdplugg i fysik! Nu kommer det dröja ca 2 månader innan jag ska ha muntlig examination igen!Hur går det för er andra?
    GRATTIS!!! Superduktigt! {#lang_emotions_laughing}
  • DuBBeeL
    Mommee skrev 2010-03-07 15:47:35 följande:
    Hej,  vem heter SD? jag har begnt söderberg i båda kursen? haha nja jag pluggar för mycket för mitt mål är att jag ska ta studenten iår hälsningar
    Bengt Söderberg är jättetrevlig, jag har han kvar på min MSN :) Brukar "slänga" några ord med honom lite då och då! Jag hade honom i Nk B för 1½ år sedan.
    Däremot så är det precis som med alla andra kurser/ämnen, du måste kunna det du läst. I studieguiderna står det målbeskrivningar - bara att nöta in allt.
  • DuBBeeL
    Sukio01 skrev 2010-03-18 02:58:46 följande:
    Hej.Jag undrar om någon har gjort den muntliga i matte B och vilka frågor dom har ställt??? Tack
    Jag gjorde Ma B på Hermods. Jag fick ett par frågor från varje uppdrag att räkna ut. Inte samma frågor, men samma princip på lösningar :) Fick även rita upp ett "sannolikhetsträd" och visa i kameran. Det var nog faktiskt den enklaste dialogen..

    I Ma C hade jag en annan lärare, där fick jag ett nationellt prov att bita i under dialogen.

    Så det beror helt på läraren, vilket humör han/hon är på, hur dialogen kommer se ut.

    Lycka till!
  • DuBBeeL
    ToZa skrev 2010-03-23 09:05:55 följande:
    Haha kan tänka mig att det ska bli skönt för dig att slippa dom .. Jag ringer o ringer men dom svarar inte . Jag hade fått tillbaka mailet som jag skickade igår också . Ska jaga dom idag . Såhär kan dom ju inte hålla på , speciellt när dom inte ens svarar på telefon . Jag avskyr dom muntliga , visste inte ens att det fanns skriftliga? Jag uttrycker mig mkt bättre i skrift . Vad finns det för skolor som har skriftligt?
    Infokomp har skriftliga slutprov. De är mycket hårdare och ställer högre krav på eleverna, vilket egentligen är bra. Alla ska ju följa skolverkets mål och riktlinjer, men vissa skolor/lärare är "snällare" än andra.
    Det är mycket lättare att få högre betyg på Hermods. Där finns "testa dig själv" uppgifter (icke betygsgrundande) och uppdragen (betygsgrundande).
    På InfoKomp finns det för varje kapitel Diagnoser som kan motsvaras av "testa dig själv"uppgifterna, bara det att diagnoserna är betygsgrundande. Sen är det redovisningsuppgifter genom hela kursen, beoende på kurs men ca 2-4 st större uppgifter varje vecka som ska redovisas (också betygsgrundande). I slutet på varje kurs är det ett stort slutprov, som man har 6 timmar på sig att skriva.
  • DuBBeeL
    ToZa skrev 2010-03-24 10:36:06 följande:
    Haha , helt otroligt är det.  Jag dubbelkollade mailen och den stämde ju . Hur kan man missa skicka ett sånt mail ? Det borde dom ju göra när dom lägger in kurserna o då kan det ju inte vara så svårt att få i väg ett mail. När du har muntliga , ger du väldigt ingående svar ? Jag svarar i princip bara på frågan fast jag hade kunnat säga mer men jag blir så obekväm .. :S Men jag antar det blir lättare med tiden . Jag har dock inte haft via webcam ännu . Har pratar med dom i telefon när jag haft muntliga . Webcam blir det väl ännu mer jobbigt antar jag ;)  Angående csn så har jag inte haft strul med dom . Läste 1 termin med dom och det gick bra . :D
    Ja det är på InfoKomp jag läser nu.. Min kommun bytte leverantör av vuxenutbildningen från Hermods till InfoKomp. Vill jag byta tillbaka till Hermods får jag pröjsa kurserna själv..
Svar på tråden Vi som läser på Liber Hermods del 5