Inlägg från: ToZa |Visa alla inlägg
  • ToZa

    Vi som läser på Liber Hermods del 5

    Hej ..

    Har smygläst tråden i flera veckor nu och är så peppad att plugga ;) Jag pluggade 3 ämnen  (Medicinsk grundkurs , människan socialt och kulturellt och etik o livsfrågor) på distans hösten 2008 sen kom min dotter och då har jag tagit en paus men tänkte börja plugga nu i mars/april trots att hon fortfarande är hemma . Lär bli tufft men är så trött på att inte göra något .

    Har bara 300p från gymnasiet så jag har en hel del att läsa in men är som sagt peppad:) Ska läsa många ämnen som ingår i handelsprogrammet då jag vill jobba med något inom det .. Ekonomi , knappa på datorer eller inköpare eller ja , nåt liknande ! 
     
    Är det någon som läst dom ämnerna? =)

    Kände att jag var tvungen att skriva när jag har smygläst här så länge

  • ToZa
    Lislis skrev 2010-02-18 08:33:33 följande:
    Välkommen Toza! Lycka till med studierna. Jag har inte läst någon av de ämnena som du nämner men det finns det ju andra här inne som gör. Det är ju ganska blandat vad vi läser för ämnen här inne, även om man läser olika ämnen så kan man ju stötta varandra inför muntliga och sånt ändå.Jag brukar bli lite mer motiverad när det känns tungt med plugget genom att läsa att det går framåt för de andra här inne i forumet.Idag ska jag ta det ganska lungt med plugget, ska försöka sitta någon timme sen ska jag iväg och jobba. Men i helgen blir det hårdplugg inför muntliga i kemin och första uppdraget i fysiken. Ska även försöka hinna med ett kapitel i matteboken också...
    Tack så mycket  ! Ja visst kan man stötta varann och jag tror man behöver en spark i baken till & från. Jag måste komma på en bra studieteknik för senaste gångerna satt jag bara dagen innan uppdragen skulle vara inlämnade och skrev . Så på en hel kurs kanske jag pluggade 4-5dagar bara. Jag måste göra lite varje dag nu iallafall . Vilka ämnen läser du?
    summertime123 skrev 2010-02-18 08:45:20 följande:
    Välkommen hit Ska du läsa heltid lr ska du bara ta ngn enstaka kurs eftersom du fortf e mammaledig?Just nu läser jag administration A, bransch- och produktkunskap, den måste man ha läst för att kunna läsa inköp och varuhantering som jag ska börja med i april. Men några ekonomiämnen blir det icke, de ska tydligen va ganska krävande vad jag uppfattat här i tråden och då kommer mitt snittpoäng lida haha och det vill jag inte ska nog läsa lite data kurser i höst, känner att d vore bra o veta hur powerpoint, excel o allt sånt fungerar!!
     Tack Jag kommer läsa heltid . Som jag skrev ovan så behöver jag inte plugga mycket för att klara mig . Har alltid haft lätt för mig och det fastnar lätt men den här gången ska jag försöka läsa mer & hitta en bra studieteknik . Gud va roligt med dom kurserna , Branch & Produktkunskap & Inköp & varuhantering är 2 kurser jag ser fram emot  =) Vad tycker du om Branch & produktkunskap hittills?  Vad vill du jobba med?
  • ToZa
    summertime123 skrev 2010-02-18 20:42:30 följande:
    Ja vissa kurser kan man verkligen avsluta snabbt, de som är faktabaserade iaf. Tar lite längre tid m där kurser som man måste analysera allt och utveckla svaren mer! Bransch- och produktkunskap är jätte enkel, är inte så intresserad av kursen så tycker den är tråkig haha men den flyter på eftersom den är lätt. Jag ska in på juristlinjen vt 11 så läser bara en massa kurser så jag kan få mitt slutbetyg. Måste kolla upp meritkurserna oxå så jag vet vad jag ska läsa under sommaren! Läser ni andra under sommaren oxå lr tar ni ledigt?
    Jag börjar läsa Branch & Produktkunskap 22 mars så då vet jag vem jag ska fråga om jag behöver hjälp då ;) Skönt att höra att den är enkel iaf. Vad kul med Juristlinjen , hur lång är den 3-4år ? Känner du dig fortfarande motiverad att plugga ? Jag menar du känner inte att du behöver ett break?

    Jag kommer läsa under sommaren . Ta en vecka ledigt vid jul .Vill bli klar så snabbt som möjligt
  • ToZa

    Köper ni era böcker eller lånar ni ? Jag sitter & letar efter boken Bransch Och produktkunskap och den är ju helt omöjlig att hitta på bibliotek. Dom är ju inte billiga att köpa när man behöver en hel del

  • ToZa

    17 06 07 : Härligt att du är så pass motiverad . Hur länge har du pluggat distans ? 4,5år är länge det =) Men samtidigt så pass kort tid av ens liv . Jag har faktiskt funderat på inköpare mer o mer .. Satt och tittade på en utbildning i går som heter "internationell inköpare" och den är på 2år . Jag vart riktigt sugen . Jag tror jag hinner känna efter och så under tiden jag pluggar distans . Har ju ett tag på mig Hur långt har du kvar tills du är klar ?

  • ToZa
    summertime123 skrev 2010-02-21 11:28:06 följande:
    Ja det finns ju mkt intressanta utbildningar att välja! Va inne på internationell inköparte ett tag oxå men kan tänka mig att det innebär en del resor så jag gav upp den idén. Inköpare verkar annars vara ett ganska intressant yrke men man måste nog brinna för det man gör annars tröttnar man lätt, typiskt för mig Jag började oxå from scratch, hade bara 100p avklarade och blir helt klar nu i oct känns så himla skönt! När tror du att du blir klar?
    Va skönt ! Sommaren kommer ju bara springa i väg sen är det ju i princip höst ;) Så som vi räknade ut så skulle jag bli klar till dec 2011 om jag pluggar non stop . Sen kan det ju alltid ta längre tid man vet aldrig =) När började du ? Vilka ämnen har du kvar att läsa då?
  • ToZa
    Sousou skrev 2010-02-21 13:28:18 följande:
    hej,jag studerar på hermods. var dum nog att skriva av en text från wikipedia som läraren upptäckte när jag lämnade in uppdraget. så jag fick IG på uppdraget.Vet ngn av er vilka konsekvenser detta får? eller är det bara så att jag får IG på detta uppdrag o sen fortsätter kursen som vanligt? Tack!
    Jag har ingen aning men jag skulle tippa på att det bara gäller det här uppdraget . Kommenterade läraren något ?
  • ToZa

    När brukar kurserna synas , alltså hur långt innan den startar? Jag är så nyfiken på hur min första kurs ser ut så jag sitter bara o väntar på att den ska komma in trots att jag inte börjar förens i mars Haha , man önskar väl så mkt att den kom in nu så att man tror på det själv =)

  • ToZa

    När brukar kurserna synas , alltså hur långt innan den startar? Jag är så nyfiken på hur min första kurs ser ut så jag sitter bara o väntar på att den ska komma in trots att jag inte börjar förens i mars Haha , man önskar väl så mkt att den kom in nu så att man tror på det själv =)

  • ToZa

    När brukar kurserna synas , alltså hur långt innan den startar? Jag är så nyfiken på hur min första kurs ser ut så jag sitter bara o väntar på att den ska komma in trots att jag inte börjar förens i mars Haha , man önskar väl så mkt att den kom in nu så att man tror på det själv =)

Svar på tråden Vi som läser på Liber Hermods del 5