Inlägg från: BF 2008 02 23 |Visa alla inlägg
  • BF 2008 02 23

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Minifer skrev 2010-02-18 12:57:00 följande:
    Jag hade som du, Förlossningen rivstartade. Värk var tredje minut första halvtimmen, sen var det ihållande resterande 3½ timme. Är skitsur för det där med "jo det gör ont som inihelvete, men man räddas ju av att man har pauser mellan värkarna" Jo tjena! Vadå paus? Jag hade dock ingen epidural, narkosnissen var upptagen och sedan hanns det inte. Jag använde lustgastuben, men de fick stänga av lustgasen för att jag tyckte den var läskig,, jag ville bara ha munstycket att släppa ut mitt ihållande vrål i eftersom jag inte ville skrämma de i de andra rummen :D
    För mig var det tvärtom. Jag blev lättad när jag märkte att det inte är en konstant ihållande smärta, som jag hade trott.
    Bajsnödig-känslan när man skulle krysta ja... Jag satt på toaletten och tänkte faaan vad hård i magen man blir av att vara gravid. Innan jag insåg att ungen var ju på väg ut. Att personalen ens släppte iväg mig när jag sa att jag ville bajsa...? Varför sa ingen något?? 
    Jag säger som flera andra: krystvärkarna var en lättnad. Och de behöver heller inte ta flera timmar; jag krystade 3 ggr vardera med barnen á fem minuter. No problemas, baby!
    Att man har ett stort HÅL mellan benen efteråt. Logiskt iof med tanke på vad som passerat ut där. Men läskigt om ingen sagt något och man sätter sig ner med spegel för att se så allt är ok. DET ÄR INTE OK!!! Tänkte jag. Men jo, det drar ihop sig och jag är fan ännu trängre än jag var innan. Efter båda barnen.
  • BF 2008 02 23
    fröken skywalker skrev 2010-02-18 13:15:36 följande:
     Nr 4: Att det känns som barnmorskan står och eldar på muffen med en blåslampa när ungarna är på väg ut. Nr 5: Att det gjorde så SATANS ont att försöka tråckla muffen efteråt.
    YES!
    ASGARV!
  • BF 2008 02 23

    Hade nästan inga eftervärkar med ettan men rejält med tvåan. Dock inte värre än förlossningen. Alvedon hjälpte.

  • BF 2008 02 23
    Sencha skrev 2010-02-18 13:31:56 följande:
    Fast de där småsmärtorna av små sår och sånt är ju inget jämfört med förlossningssmärtan. Man GLÖMMER inte direkt, men den hemska smärtan FÖRSVANN direkt. För mig, i alla fall.
     Precis. Det känns som att hon slutat elda därnere åtminstone.
    Hon ser ut som en barnmorska.
    Efteråt känns mer som att man har ramlat av cykeln och på nåt vis  gnidit mot asfalten med muffen så att man fått skrubbsår.
    Därför gör det ont att kissa efteråt när kisset rinner där.
  • BF 2008 02 23
    Love3 skrev 2010-02-18 13:48:56 följande:
    Läste att det finns en apparat som stimulerar liknande Förlossningsvärkar & som dom har testat på en manlig läkare. Han sa Tjejerna vinner när det gäller att tåla smärta
  • BF 2008 02 23
    Tola skrev 2010-02-18 13:56:04 följande:
    Inte heller visste jag att man skulle måsta hålla sig ifrån att krysta när huvet var ute! och vänta på nästa värk. Med första gick det bra! men med andra gick det inte trots att bm höll emot.Trodde jag sprack bak till nacken men sprack inget tack o lov.
    Det var det jobbiga med krystandet. När det brinner som eld och man bara kan vänta på nästa krystvärk..
Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)