• Meria

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag skrattade så jag grät genom TS, allt stämde som en klocka!

    Mina tillägg:

    * AMNING - att det kunde vara svårt hade jag hört. Att det kunde göra så ont att man satt och vaggade i smärtor hade inte en själ nämnt. PLUS dessa eftervärkar som ofta kom i samband med amningen de första dagarna. Huuuaaaa...

    * ANKNYTNING - nämndes i början av Danitra, värt att tas igen. Jag trodde nyfödd bebis innebar lycka från start. Att det sen tog månader för känslorna att komma ikapp var jag inte alls beredd på och jag mådde asdåligt av skuldkänslor över det också.

    * "3-dagarsgråten" - är inte tredje dagen och mest den dagen (när mjölken rinner till). Nej. Kanske bara var jag som missuppfattade den. Jag grät i veckor om inte mer. För allt verkligen.

    * EDAn - behöver inte alls vara det värsta man fått nångång. Jag kände knappt när jag fick den. Detsamma gäller sugklockan, inte alls en skräckupplevelse även om den ser ut som ett tortyrredskap.

    * Värksvaghet - visste jag inte vad det var. Nu vet jag. Gånger två. Ledde till att "genomsnittstiden för att krysta ligger på 30 min" var en dröm och verkligheten blev 2 timmar. Trodde inte man fysiskt kunde krysta i två timmar. Men jodå, det går fint.


    ♥ Loke -06 & Isak -08 ♥
  • Meria

    - Att EDAn inte alls behövde kännas som ett vidrigt knak i ryggen och fungera halvdant... Kände den knappt och den funkade prima.

    - Eftervärkarna o speciellt då man ammade...

    - Vi ska inte prata om amningen efteråt. Ajsomfanihelvete vad jag satt och fullkomligt vaggade vid varje amning de första veckorna...

    - Att värksvaghet var supervanligt för förstföderskor. Hejohå, 7 tim med värkar som gjorde nada. Pisskul verkligen. 

    - Att även om de får ta hål på hinnan på förlossningen kommer inte altl i ett svep. Det kändes som att jag kissade ner mig lite i taget för varje värk tills allt vatten var borta.

    - Fostervatten luktar apa btw.           


    (¨,) Loke -06 & Isak -08 & BF aug -12 (,¨)
  • Meria

    En sak till jag hade missat, att det är stor skillnad på om bebisen ligger med nosen upp eller åt sidan när han ska komma ut. Min andra låg med nosen upp vilket ledde till en lång o utdragen krystningsprocess som gjorde att mitt bäcken mer eller mindre exploderade. Ok, kanske inte så illa, men det kräver mer utrymme och det spränger mer när de ligger i "vidöppet läge" som det så fint heter... Det är tydligen också ovanligt att de ligger som han gjorde.

    Att det kan komma "lite bajs" var jag beredd på. Att det komma en jävla massa däremot var jag inte beredd på. Behöver jag säga att lavemang ligger 2:a på min lista inför nästa omgång? Först ligger droger.    


    (¨,) Loke -06 & Isak -08 & BF aug -12 (,¨)
  • Meria
    Tidens Sand skrev 2012-04-14 12:44:18 följande:
    att man kunde få ut lite bajs var jag också beredd på, men vad jag inte visste var att när ungen trycker på så ligger bajjahålet vidöppet och forsar ut korv efter korv i takt med värkarna. kan nog säga att tarmarna blev så tömda att jag inte sket på flera dar. först på hemkomsten 4 dar efteråt så satt man där med rännskita.

    *asg* samma här...
    (¨,) Loke -06 & Isak -08 & BF aug -12 (,¨)
Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)