• Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • Dansken
    Southern Belle skrev 2010-02-18 02:01:09 följande:
    Japp han är lika nöjd som när jag var 19! Och för min egen del är jag nöjdare! (Ni som är pryda kan sluta läsa nu! ) Sen jag födde barn har jag betydligt skönare sex! Som om underlivet har blivit mer känsligt för beröring! På ett positivt sätt! Godnatt!
    men, det låter ju helt fantastiskt. kanske ska komma igång med bebisverkstaden nu ändå. hahah ;D
  • Stålis77

    Känner inte igen mig i ts:
    - mitt avslag VAR som mens och luktade inget speciellt mer än blod
    - hade inga problem med svanskotan
    - värkarna VAR som förvärrad mensvärk...
    - kunde hjälpa "nr 2" att komma ut - däremot fick jag en mental blockering och ville inte då jag av någon mystisk anledning kände det som om "allt" skulle spricka om jag klämde i för mycket... fick sitta länge och väl innan jag vågade ta i.. vilken lättnad!


    Däremot hade ingen förberett mig på:
    - att försöka bajsa samtidigt som man har värkar. Jag behövde gå ett par timmar in i förlossningen, ingen dans på rosor kan jag säga.
    - eftervärkar. Vaknade mitt i natten och skakade, frös och hade jätteont.
    - smärtan när min dotter fick rätt grepp i bröstet när jag skulle amma henne. My God! De första dagarna började jag nästan gråta varje gång jag skulle amma (detta var alltså när hon gjorde RÄTT dessutom)

  • så mycket bättre

    Jag tycker att den värsta chocken var hur JÄVULUSISKT ont det gjorde att bajsa efteråt. Snippan var ju så blodfylld att det kändes som att den skulle trilla av när man försökte trycka på. Just det här med den blodfyllda snippan var det iaf aldrig någon som nämnde för mig.


  • Sencha
    Muminmamman 81 skrev 2010-02-18 10:55:27 följande:
    ni som  blev sydda..har ni glömt hur det sved av kylsprejen? det gjorde mer ont av den än å bli sydd ajaj..tycker jag iallafall...
    Tyckte inte den kändes mycket alls, faktiskt.
    Varning för ras Gå så försiktigt du kan Inga tanklösa menlösa ord Ingen felaktig fras (LW)
  • Yoshii
    Sencha skrev 2010-02-18 14:25:28 följande:
    Tyckte inte den kändes mycket alls, faktiskt.
    ÅÅ ja! F*N vad det sved!! {#lang_emotions_frown}
  • Sencha
    annanka skrev 2010-02-18 11:35:27 följande:
    Att man inte får gå mellan förlossningen och BB avd efteråt, pga risken att svimma.
    Va? Det är inget de bryr sig om här, kan jag säga. Här är det självklart att man själv tar sina saker och går - om det inte finns särskilda skäl.
    Varning för ras Gå så försiktigt du kan Inga tanklösa menlösa ord Ingen felaktig fras (LW)
  • fru smurf

    TS: HA HA HA HA  måste bara säga att jag höll på att skratta ihjäl mig när jag läste din start.... Du satte den mitt i prick!! ååååå nu har jag alldeles ont i magen av allt skrattande!!!


    Tack, u made my day!!!
  • MärtaBerta

    Ingen annan som reagerade på hur blek snippan såg ut efteråt? Den blir ju blodfylld under graviditeten och därmed får den även en mörkare färg...minns inte exakt hur länge efteråt - en vecka kanske - så reagerade jag på att snippan blivit alldeles blek! Den hade nog bara återfått sin normala färg...

  • Itzumo

    Det jag minns var att jag...

    sprack och blev sydd med totalt 9 stygn (3 yttre och 6 inre, var nog för trång)..

    Blev dock sydd under narkos då min moderkaka satt fast och var tvungen att bli uttvingad av personal på OP...

    Sen hade jag avslag i 6 veckor som var en fors under 5,5 av de veckorna...

    Kunde inte och kan fortfarande inte helt bajsa bra och utan lite hjälp...


    Mamma till ♥Ella 2009-02-13♥, Läs om våran vardag: Http://Cia86.blogspot.com
  • Lusthan

    Som ung väldigt naiv förstföderska vid knappt fyllda 19 så fick jag en chock över hur mycket de inte berättar för en om en förlossning och efter förlossningen.

    1. Jag fick mina värkar en Torsdag kväll och ungen föddes först på Söndagen. Däremellan sov jag sammanlagt kanske 5 timmar. Jag hade hela tiden värkar med som längst emellan 30 minuter men som oftast 10 minuter. Istället för att sova gick jag runt och städade, gick ju inte att göra något annat.

    2. Att ungen tryckte på nån nerv där i närheten av röven (på insidan av hela grejen såklart) så jag tappade känseln i benet och fortfarande idag åtta år senare har lite krångel ibland att lyfta mitt vänsterben ordentligt...

    3. Att barnmorskor är såna där äckliga jävlar som vill att man ska känna på bebisens blodiga slajmiga huvud när det har tittat ut lite halvt och att moderkakor är det sexigaste som finns.

    4. Även om man skriver i förlossningsbrevet att man inte vill ha in några karlar när man ligger där naken och flaxar med benen så måste de ju ändå titta in när barnet är fött. Att jag då låg med benen i luften och blev sydd verkade de inte bry sig om, det gjorde jag av en anledning som för mig över till punkt nummer

    5. Det gör förjävulskt ont att bli sydd. Det gjorde ondare än att föda bebis, det gjorde på många sätt ondare än att ha värkar, det gjorde banne mig ondare än allt sammanlagt. Hatar nålar och hatar att bli sydd, särskilt där nere efter att man har blivit fullständigt manglad där strax innan av både bebis och den förbenade moderkakan.

    6. Jag kunde inte gå själv på i alla fall två dagar, jag fick hjälp av kompisar att klä på mig (pappan drog direkt nästan) och jag fick åka rullstol om jag skulle någonstans.

    7. Den fullständiga chocken när man lyckats hasa sig ur sängen, fått med sig bebis i famnen och tänker gå en liten sväng för att dricka vatten. Gå är en överdrift, jag släpade mig fram på grund av all träningsvärk. Tänk när man befinner sig halvvägs i korridoren och inser att man behöver kissa precis just då. Innan var jag inte kissnödig men just då var jag så nödig så det kändes som att jag hållt mig i flera dagar och inte kunde stå emot. Bara att lägga ungen i plastbyttan och försöka rulla tillbaka till toaletten, upp med dörren, ner med byxor och de sexiga nättrosorna och sen dessutom sätta sig ner. Detta skulle ske snabbt men gjorde inte det och hade jag inte haft bindor på mig så hade kisset runnit längs benen för längesen.

    8. Att vakna på natten och inse att de tyckte ungen behövde mat men istället för att väcka mig så jag kunde amma tog honom till sig och gav han ersättning på sked. What?! Jaha, det var ju trevligt. Efter det så låg han bredvid mig i sängen så jag kunde amma när jag själv tyckte att det passade och slapp ha en massa gamla tanter springande och sno han ifrån mig. Man var ju inte direkt i form att sätta av efter de för att kolla vad fan de gjorde om man säger så... De hade hunnit ut ifrån sjukhuset innan jag ens tog mig ur sängen.

    Trots detta så börjar det faktiskt suga lite igen. Ja jag hade ont och ja avslaget var ganska äckligt och ja man ser ju inte så het ut med bristningar och sånt så här efteråt men vad fan gör det när man har fått ett barn?


Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)