• Vickan

    Laktosfri kost? Innehåller detta laktos?

    tjenixen skrev 2010-02-19 12:42:17 följande:
    mm förstår det. Och lille W som älskar mjölkchoklad med, såna små plättar man kan köpa i lösgodis. Det blir att vara lite uppfinningsrik nu till fredag/lördagsmyset.
    Han kan fortsätta äta dom små "chokladlinserna" om det är dom du menar.. karamellakungens chokladlinser plättar eller vad vi nu kallar dom är mjölkfria. Dom har även skumbjörnar som är doppade i choklad som också är mjölkfria Kolla in deras hemsida vaniljtopparna är också det mina barn älskar chokladbjörnarna...

    Culiness innehåller inte mjölk men som det mesta annat så görs det i en fabrik som gör andra produkter som innehåller mjölk däför skriver dom flesta att det kan innehålla spår av för då går dom fria ifall någon blir sjuk av att dom som har allergi.
  • Vickan

    oj det smög visst in ett litet stavfel.. Karamellkungen heter ju lösviktsgodiset och inget annat

  • Vickan
    tjenixen skrev 2010-02-19 13:57:04 följande:
    Nä oftast är det ju inga större problem. Vill mest ha lite råd och tips. Vi har en drös med andra allergier med att ta hänsyn till så alla produkter funkar inte + att affären här hemma inte hade så värst mycket att välja på vad gällde yoghurt osv men det har jag fått dem att beställa hem så det kommer imorgon eller på måndag:)
    tänk på kryddor och såredningar som kan vara en stor bov också. dom här färdiga maizena redningarna till brun och ljus sås innehåller laktos samt kryddan aromat.. så man måste läsa på precis allt.. Har själv två barn 5 och 9 år med både laktos och mjölkallergi
  • Vickan
    mammakalmar skrev 2010-02-19 14:03:41 följande:
    De verkar inte ens sälja vanliga hedliga maränger med äggvita längre tyvärr. Annars är det sånt som man kan ta fram till glass och chokladsås en kväll när de är sugna på något gott.
    nä dom blir ju så vita och spröda när man mjölk i dom.. Frågan är ju varför tillverkarna måste ha mjölk i sina när jag gör egna hemma som blir vita och spröda utan mjölk.. ibland blir man bara såå trött när man läser innehållsförteckningen
  • Vickan
    Nalle Puh73 skrev 2010-02-19 14:08:18 följande:
    Står så här på Coco pops COCO POPS .Puffat, rostat ris med kakaosmak  Ris (61%), socker, choklad (6%) (socker, kakaomassa), fettreducerat kakaopulver (3,7%), salt, glukos‐fruktossirap, maltextrakt (korn), arom. Jag kan inte se någon mjölk där eller är jag blind?
    Jag kan se mjölk och det döljer sig i choklad 6%
  • Vickan
    Nalle Puh73 skrev 2010-02-19 14:18:47 följande:
    Jaså. Jag tycker det står socker och kakaomassa inom parantes efter choklad 6% men det kanske ändå är mjölk i???Jag trodde det innebär att det är vad chokladen innehåller när det står så.
    Du har så rätt.. Jag tänkte fel.. läste nog det hela lite för fort..
  • Vickan

    här finns en liten lathund man kan skriva ut och ha med sig ifall man blir osäker..

    http://www.ica.se/file_archive/pdf/allergikort_laktos_mjolk0609.pdf

    Och ja mjölk måste deklareras på innehållsförteckningen men man ska vara vaksam med vegetabiliskt margarin(som inte har någon parentes text efter sig) för många skriver så och då är det inte alltid som det är mjölkfritt. (då får man ringa tillverkaren och fråga)

    vegetabilisktfett däremot är mjölkfritt om inget annat skrivs.

  • Vickan
    Nalle Puh73 skrev 2010-02-19 14:30:44 följande:
    Du läste som jag läste först
    Ja för det räcker ju inte att läsa innehållsförteckningen en gång utan man får ju läsa en två tre.. 

    1:a gången.  Hmmm ingen mjölk nä jag måste missat det
    2:a gången. Nä det är nog ingen mjölk i eller så står det under någon annat
    3:e gången. Nä det är ingen mjölk i då kan jag köpa den och lägger den i korgen..

    Folk tror väl man är koko som läser på en paket i 5 min
Svar på tråden Laktosfri kost? Innehåller detta laktos?